Conecteaza-te cu noi

Societate

10 motive ca să petreci un sejur la Eforie Sud în 2020

Published

on

Litoralul românesc este cea mai iubită destinație de vacanță a românilor. Anul acesta, turismul oficial de pe litoral, practicat în unitățile de cazare clasificate, a crescut cu un procent de 3%. În topul stațiunilor litorale care au atras cei mai mulți turiști în anul 2019 se numără Mamaia, Vama Veche și Eforie Nord. Cu toate acestea, noi credem că litoralul are multe alte locuri care merită a fi explorate de turiști. Un astfel de loc este, în opinia noastră, stațiunea Eforie Sud. De ce ar alege turiștii să petreacă un sejur aici? Pentru cel puțin 10 motive, pe care le vom detalia în cele ce urmează.

  1. Eforie Sud este cea mai veche stațiune de pe litoralul românesc al Mării Negre. Primele hoteluri din localitate au fost ridicate de boierul Ioan Movilă la sfârșitul secolului al XIX-lea. Stațiunea s-a deschis oficial în anul 1902, având ca principale atracții plaja și lacul Techirghiol, cu băile sale reci de nămol sapropelic. Stațiunea Mamaia a fost inaugurată în anul 1904. Dacă vă doriți un loc marcat de o identitate istorică aparte, Eforie Sud este cea mai bună alegere.
  2. Apa mării are o culoare verde-turcoaz. Această cromatică se întâlnește doar pe segmentul de plajă din dreptul localităților Eforie Sud și Tuzla.
  3. Cazinoul din Eforie Sud este mai bine conservat decât Cazinoul din Constanța. Clădirea istorică este fundalul perfect pentru cel mai reușit selfie.
  4. În Eforie Sud se găsește cel mai vechi parc natural de pe litoral. Vorbim aici de Parcul Movilă care ocupă partea centrală a stațiunii, dintre DN 39, hotelul Parc – fost Movilă, Primăria Eforie și Teatrul de Vară. Arborii de aici au fost plantați în aceeași perioadă în care s-a plantat Pădurea Comorova de la Neptun. La Neptun, însă, pădurea a fost introdusă în intravilan, fiind în proporție de 70% în proprietate privată. Spre deosebire, parcul de la Eforie Sud se află în proprietatea publică a localității, fiind un loc deschis integral publicului. Parcul Movilă este un loc ideal în care puteți petrece orele fierbinți ale unei zile toride de vară.
  5. Pe plajele din Eforie Sud sunt mai multe diguri, de unde se poate pescui. Dacă aveți acest hobbie, Eforie Sud este o destinație perfectă.
  6. Prețurile practicate pentru cazare și mâncare sunt printre cele mai mici de pe tot litoralul românesc al Mării Negre.
  7. La Eforie Sud, în prima săptămână a lunii august, are loc Festivalul Cinemascop. Intrarea este liberă. Turiștii pot viziona filme în aer liber, la Teatrul de Vară al localității. Cei mici pot participa la atelierele creative organizate la festival.
  8. Tot în luna august, la Eforie Sud se organizează singurul festival pescăresc din zona de sud a litoralului. Turiștii pot participa la concursuri, la spectacole gratuite de muzică și pot cumpăra mâncare cu specific pescăresc.
  9. Eforie Sud este probabil cea mai verde localitate de pe litoral. Aerul este curat, iar în parcurile stațiunii se găsesc echipamente de fitness și locuri de joacă pentru copii.
  10. Eforie Sud este un loc mai puțin aglomerat, preferat de regulă de iubitorii de liniște și de familiști.

În clipul de mai jos puteți vedea câteva imagini cu plaja și marea de turcoaz din Eforie Sud:

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions