Connect with us

Actual

103 utilaje și mulți oameni, pregătiți pentru eventuala înzăpezire!

Maria Ionescu

Publicat

la

 

Consiliul Judetean Constanta ia masuri suplimentare in urma avertizarilor meteorologice transmise pentru  perioada 5 ianuarie, ora 22.00 – 7 ianuarie, ora 10.00, prin care judetul Constanta se va afla sub avertizare Cod Galben si Cod Portocaliu de ninsori si viscol. Astfel, de astazi se asigura permanenta, la numarul de telefon 0241/ 488 404, unde populatia poate sesiza problemele provocate de fenomenele meteo extreme. Consiliul Judetean Constanta a transmis catre toate primariile din judet o adresa de informare despre atentionarea de vreme rea, prin care solicita acestora sa asigure permanenta in aceasta perioada. Tot prin adresa transmisa UAT-urilor, primarii au fost informati ca RAJDP Constanta isi va desfasura activitatea in program NON STOP, 24 de ore din 24 pe toata durata celor doua coduri. De asemenea, masuri suplimentare s-au luat si in cadrul Regiei Autonome Judeteane de Drumuri si Poduri Constanta, regie aflata in subordinea CJC. In aceasta perioada se va actiona permanent, la nivelul judetului cu 103 utilaje si 190 de oameni. Cele doua freze de mare putere sunt relocate si vor interveni in caz de nevoie una in sudul judetului – zona Negru Voda si localitatile adiacente, iar cea de-a doua, in zona Deleni.  Autosenilatele RAJDP Constanta vor actiona, in caz de urgente, din sectiile Topraisar si Baneasa, fiind insotite de catre doi paramedici detasati de ISU Dobrogea. Populatia poate anunta RAJDP Constanta, prin toate dispeceratele sale, unde se asigura permanenta. Astfel in judet functioneaza cinci dispecerate: Dispecerat central Constanta : telefon                    0241/693 527, 0735/008802, Dispecerat Sud Topraisar : telefon                  0241/785060, 0732/510348, Dispecerat Baneasa : telefon                  0241/850348, Dispecerat Nord(Tariverde, Harsova):Tariverde 0241/769003, Harsova      0241/8702070736/505984, Dispecerat Cuza Voda : telefon                  0735/008801. Consiliul Judetean Constanta face un apel catre toate Serviciile de Ambulanta sa comunice dispeceratelor zonale ale RAJDP interventiile in judet, astfel incat regia sa asigure escorta cu utilajele de deszapezire. In acelasi timp, rugam populatia judetului ca in aceasta perioada sa evite deplasarile din localitatile de domiciliu. In cazuri de extrema urgenta, ii sfatuim sa nu porneasca la drum decat cu masinile echipate corespunzator si cu rezerva de combustibil.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Poliție RCA false descoperite de polițiștii de frontieră în urma a două percheziții

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa au efectuat două perchiziţii domiciliare, în urma cărora au descoperit mai multe poliţe RCA false, cu diferite perioade de valabilitate şi poliţe RCA, tipizate, în alb.

În cursul zilei de ieri, 3 martie, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au efectuat percheziţii domiciliare, în baza unui mandat emis de Judecătorul de Drepturi și Libertăți din cadrul Judecătoriei Constanţa, la sediul unei societăţii comerciale şi punctul de lucru al acesteia, situate pe raza localităţii Coşereni, județul Ialomița.

În urma percheziției efectuate, au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor, un laptop, în care erau scanate mai multe poliţe RCA, 12 poliţe RCA cu diferite perioade de valabilitate precum şi 4 tipizate de poliţe RCA în alb.

”În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, cu privire la două persoane, cetăţeni români, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale, iar la finalizarea cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale care se impun.”, precizează reprezentanții Compartimentului Purtător de Cuvânt.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Mandat european de arestare pe numele unui tânăr din Nicolae Bălcescu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al  Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au depistat, în municipiul Constanța, un bărbat, de 24 de ani, din comuna Nicolae Bălcescu, pe numele căruia autoritățile judiciare din Ungaria au emis un mandat european de arestare.

Persoana în cauză este condamnată la 1 an și 8 luni, aceasta mai având de executat 10 luni și 6 zile de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, fapte săvârșite pe teritoriul Ungariei și Austriei.

Bărbatul a fost reținut și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Curții de Apel Constanța, în vederea punerii în aplicare a mandatului de arestare.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța. Bărbat depistat de polițiștii de frontieră cu permis de conducere contrafăcut

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Băneasa efectuează cercetări cu privire la un cetăţean român, care a prezentat un permis de conducere contrafăcut.

În cursul zilei  de ieri, 3 martie a.c., aflaţi în misiune pe Drumul Judeţean 391 A, în dreptul localităţii Şipote, judeţul Constanţa, polițiștii de frontieră au oprit pentru control un autoturism înmatriculat în România, la volanul căreia se afla cetățeanul A.C. în vârstă de 33 ani.

Cu ocazia efectuării controlului documentelor, persoana în cauză a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor franceze.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, polițiștii au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond specifice unui document  autentic, acesta fiind contrafăcut.

”În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun .”, precizează reprezentanții Biroului de presă al Gărzii de Coastă.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: