Connect with us

Actual

103 utilaje și mulți oameni, pregătiți pentru eventuala înzăpezire!

Maria Ionescu

Publicat

la

 

Consiliul Judetean Constanta ia masuri suplimentare in urma avertizarilor meteorologice transmise pentru  perioada 5 ianuarie, ora 22.00 – 7 ianuarie, ora 10.00, prin care judetul Constanta se va afla sub avertizare Cod Galben si Cod Portocaliu de ninsori si viscol. Astfel, de astazi se asigura permanenta, la numarul de telefon 0241/ 488 404, unde populatia poate sesiza problemele provocate de fenomenele meteo extreme. Consiliul Judetean Constanta a transmis catre toate primariile din judet o adresa de informare despre atentionarea de vreme rea, prin care solicita acestora sa asigure permanenta in aceasta perioada. Tot prin adresa transmisa UAT-urilor, primarii au fost informati ca RAJDP Constanta isi va desfasura activitatea in program NON STOP, 24 de ore din 24 pe toata durata celor doua coduri. De asemenea, masuri suplimentare s-au luat si in cadrul Regiei Autonome Judeteane de Drumuri si Poduri Constanta, regie aflata in subordinea CJC. In aceasta perioada se va actiona permanent, la nivelul judetului cu 103 utilaje si 190 de oameni. Cele doua freze de mare putere sunt relocate si vor interveni in caz de nevoie una in sudul judetului – zona Negru Voda si localitatile adiacente, iar cea de-a doua, in zona Deleni.  Autosenilatele RAJDP Constanta vor actiona, in caz de urgente, din sectiile Topraisar si Baneasa, fiind insotite de catre doi paramedici detasati de ISU Dobrogea. Populatia poate anunta RAJDP Constanta, prin toate dispeceratele sale, unde se asigura permanenta. Astfel in judet functioneaza cinci dispecerate: Dispecerat central Constanta : telefon                    0241/693 527, 0735/008802, Dispecerat Sud Topraisar : telefon                  0241/785060, 0732/510348, Dispecerat Baneasa : telefon                  0241/850348, Dispecerat Nord(Tariverde, Harsova):Tariverde 0241/769003, Harsova      0241/8702070736/505984, Dispecerat Cuza Voda : telefon                  0735/008801. Consiliul Judetean Constanta face un apel catre toate Serviciile de Ambulanta sa comunice dispeceratelor zonale ale RAJDP interventiile in judet, astfel incat regia sa asigure escorta cu utilajele de deszapezire. In acelasi timp, rugam populatia judetului ca in aceasta perioada sa evite deplasarile din localitatile de domiciliu. In cazuri de extrema urgenta, ii sfatuim sa nu porneasca la drum decat cu masinile echipate corespunzator si cu rezerva de combustibil.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Accident rutier mortal pe varianta orașului Ovidiu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, în orașul Ovidiu a avut loc un grav accident rutier soldat cu decesul unui pieton.  Potrivit primelor informații, evenimentul a avut loc pe strada Izvorului, la intersecția cu autostrada A4. Un autoturism a lovit un pieton.

La fața locului au ajuns de urgență echipaje ale Serviciului de Ambulanță, Poliției și SMURD.

Din păcate, cadrele medicale nu au putut decât să constate decesul victimei.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe DN3C (dinspre Constanța către A4), la intersecție cu strada Izvorului – varianta Ovidiu.

”În urma verificărilor s-a stabilit faptul că impactul s-a produs între un autoturism, condus de un bărbat de 35 de ani, și un pieton, fiind vorba despre o femeie de 72 de ani. În urma impactului a rezultat decesul pietonului.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al IPJ Constanța.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

În 2020, peste 5.000 de străini au depus cereri de azil în țara noastră

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Numărul cererilor de azil a înregistrat o creștere semnificativă chiar și în această perioadă de pandemie generată de coronavirus. De la începutul anului și până la sfârșitul lunii noiembrie, peste 5.000 de cetățeni străini au solicitat acordarea unei forme de protecției internațională din partea statului român. Pentru 470 de persoane a fost recunoscut statutul de refugiat sau a fost acordată protecție subsidiară, 1.195 au fost respinși, iar ceilalți au cererile în diverse stadii de analiză.

Primirea, înregistrarea şi soluţionarea cererilor de azil, precum și asigurarea asistenţei pe durata procedurii de azil şi în procesul de integrare sunt activităţi care se desfăşoară la nivelul celor 6 Centre Regionale de Proceduri și Cazare a Solicitanţilor de Azil situate în Bucureşti, Giurgiu, Timişoara, Galaţi, Rădăuţi şi Maramureş.

Astfel, de la începutul anului și până la sfârșitul lunii noiembrie, la nivelul centrelor, au fost depuse 5.082 de cereri de azil, cu 155% mai mult față de perioada similară a anului trecut. Numărul cererilor de azil înregistrate este cel mai mare, depășind totalul de 4820 de solicitări din anul 2017 când a fost înregistrat recordul în materie.

Pentru 470 de persoane a fost recunoscut statutul de refugiat sau a fost acordată protecție subsidiară, 1.195 au fost respinși, iar ceilalți au cererile în diverse stadii de analiză.

Cei mai mulți solicitanți de azil provin din Afganistan, Siria și Irak, iar cele mai multe cereri au fost depuse la centrele din Timișoara și București.

”În cadrul procedurii de determinare a unei forme de protecție, a fost asigurat accesul neîngrădit la procedura de azil și a fost respectat principul nereturnării, iar toți solicitanții de azil și persoanele care au primit protecție internațională au beneficiat de documente de identitate și, după caz, de documente de călătorie. De asemenea, în funcție de nevoile specifice, aceștia au beneficiat de cazare în centrele specializate ale Inspectoratului General pentru Imigrări și au participat la sesiuni de informare și consiliere.”, precizează Biroul Informare și relații publice.

Totodată, pe linia activităților desfășurate în operațiuni de relocare intra UE și extra UE au fost puse în aplicare angajamentele asumate de către statul român, fiind realizat transferul pentru 39 de persoane, aflate în nevoie de protecție internațională, din Malta și Turcia.

Asigurarea accesului neîngrădit la procedura de azil și procesarea în mod eficient în conformitate cu standardele legale naționale și internaționale, precum și integrarea persoanelor beneficiare a unei forme de protecție sunt acțiunile noastre prioritare, măsuri care contribuie la creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Document OFICIAL! Se prelungește CARANTINA în municipiul Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Este oficial, municipiul Constanța rămâne în carantină pentru încă 14 zile. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis pentru municipiul Constanța prelungirea carantinei începând cu data de 04.12.2020, ora 20:00. Măsura va fi valabilă pentru următoarele 14 zile.

Iată restricțiile:

Download (DOC, 104KB)

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: