Connect with us

Actual

18 sirieni au intrat ilegal în țară, pe la vama Negru Vodă! Intenționau să ajungă în Germania!

Maria Ionescu

Publicat

la data de

În data de 22.07.2017, în jurul orei 07.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Negru Vodă, jud. Constanţa, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu în zona de frontieră, au observat un microbuz care venea dinspre Bulgaria şi se îndrepta cu viteza spre teritoriul ţării noastre.  Un echipaj al Poliţiei de Frontieră a monitorizat deplasarea mijlocului de transport şi după ce a intrat ilegal in România, a urmărit şi blocat microbuzul, pe un câmp de pe direcţia localităţii Independenţa. În momentul opririi, doi bărbaţi au sărit din vehicul şi au alergat spre lanurile de porumb din apropiere, îndreptându-se spre teritoriul statului vecin.Poliţiştii de frontieră au constatat că în microbuz se aflau 18 persoane de origine afro – asiatică, care nu posedau documente de identitate. Cei în cauză au fost conduşi la sediul S.P.F. Negru Vodă pentru continuarea cercetărilor. Astfel, s-a stabilit ca sunt cetăţeni sirieni, paisprezece adulți, cu vârste cuprinse între 19 și 42 de ani, și patru minori, cu vârste cuprinse între 10 şi 16 ani. În prezenta unui traducător autorizat, adulții au declarat că întreg grupul a plecat din Siria şi a stat în Istanbul (Turcia) aproximativ 15 zile, iar în urmă cu trei zile au plătit unor călăuze, ale căror date de identitate nu le cunosc, suma de 700 dolari/persoană, cu scopul de a fi transportaţi clandestin până în Germania. Ulterior au ajuns în Bulgaria şi, în seara zilei de 21.07.2017, au fost urcaţi în autoutilitara în care au călătorit până în momentul depistării pe teritoriul României de către poliţiştii de frontieră. Lucrătorii noştri efectuează în continuare cercetări, împreună cu autorităţile R. Bulgaria, pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infractională. În cauză, poliţiştii de frontieră, împreună cu procurorul învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României şi trafic de migranţi. În baza acordului româno-bulgar, cele 18 persoane au fost predate autorităţilor de frontieră din R. Bulgaria, în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

A fost cutremur în Marea Neagră

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

In cursul acestei seri, la ora 20:37, a avut loc un cutremur în Marea Neagră, la adâncimea de 3 km.

Mișcarea tectonică a avut intensitatea de 2,2 grade pe scara Richter și s-a produs în apropierea urmatoarelor orașe: Năvodari (46km), Constanța (47km), Ovidiu (52km), Techirghiol (56km), Babadag (62km).

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Avarie RAJA în orașul Cernavodă

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Pentru remedierea unei avarii survenită  la conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 150 mm, din zona Dobroport, din orașul Cernavodă, RAJA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile astăzi, 18 octombrie 2018, în intervalul orar 14,30 – 16,30.

Vor fi afectați de lipsa apei potabile toți consumatorii din cartierul Columbia.

“Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp”, transmite conducerea Regiei de apă prin intermediul unui comunicat remis redacției.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța: Iată cum își petrec serile unii tineri

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul serii trecute, la dispeceratul Direcției Poliției Locale Constanța s-a primit un apel prin care se făcea referire la faptul că, pe Șoseaua Mangaliei din municipiul Constanța, în zona unui magazin comercial, un grup de aproximativ 15 persoane consumau băuturi alcoolice, tulburau ordinea și liniștea publică prin țipete, larmă, schimb de replici, prin folosirea de expresii vulgare și a unui limbaj licențios.

La fața locului au fost direcționate 3 echipaje de poliție locală, care au efectuat verificări și au constatat că aspectele semnalate de petent se confirmă.

Polițiștii locali au procedat la legitimarea persoanelor depistate la fața locului și au efectuat un control corporal sumar. Asupra a doi bărbați au fost găsite două piese din metal tip box, concepute să acopere articulațiile degetelor când acestea sunt strânse sub formă de pumn, iar asupra altui bărbat s-a găsit un baston telescopic metalic, de aproximativ 80 cm.

”Menționăm că la fața locului a fost găsit abandonat un cuțit metalic, tip fluture, având dimensiunea totală de 22 cm în pozitia deschis, al cărui posesor a fost identificat ulterior.”, a precizat Biroul de presă al Poliției Locale. 

În acest caz au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2750 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 R pentru sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, iar în conformitate cu prevederile art.5, alin.3 din O.G nr.2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor s-a dispus măsura complementară de confiscare a bunurilor menționate anterior.

Ca urmare a intervenției efectuate de către polițiștii locali manifestarea publică nelegală a încetat, iar zona a fost eliberată.

”Pentru prevenirea săvârșirii unor astfel de fapte antisociale solicităm în continuare cetățenilor care întâlnesc astfel de cazuri să ne acorde sprijinul pentru identificarea lor sesizând Dispeceratul Poliției Locale Constanța 0241484205, iar echipajele noastre vor interveni în regim de urgentă.
Pentru utilizatorii aplicației whatsapp numărul de contact este 0799606142 cu rugămintea de a transmite fotografii cu ceea ce constată, locul și alte date care să ne permită identificarea rapidă și tragerea la răspundere a acestora.
Activități similare se vor derula în mod sistematic pentru asigurarea unui climat public civilizat.”, a completat Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: