Connect with us

Actual

180 de amenzi aplicate de polițiștii locali într-o singură zi! Vedeți pentru ce s-au dat

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Conform ultimelor date centralizate la nivelul Direcției Generale Poliția Locală a reieșit că, raportându-ne la anul anterior,  numărul faptelor sesizate și care intră în sfera de competență institutională a crescut, iar acest lucru se datorează în mare măsură măririi efectivului realizat prin ultimele recrutări, dar și managementului realizat la nivelul structurilor de conducere ale serviciilor operative ale poliției locale.

Astfel, comparativ cu aceeasi perioadă a anului 2017 ( 874) , în anul 2018 au fost inregistrate și analizate un număr de 1.151 de sesizări .

”În debutul sezonului estival 2018, aceste date ne atestă faptul  că încrederea  cetățenilor în instituția Direcția Generală Poliția Locală Constanța  a crescut.

Vă asigurăm că prin actiunile operative desfășurate pe raza municipiului Constanța și Stațiunea Mamaia vrem să beneficiați de un climat de ordine si siguranta publica corespunzător.

Fiind alături de constanteni, Direcția Generala Poliția Locală Constanța este gata să raspunda prompt și eficient solicitărilor cetătenilor aflați în dificultate, în conformitate cu atribuțiile și responsabilitățile delegate de legiuitor în sarcina acestora.”, a precizat Biroul de presă al poliției locale.

Totodată, în urma controalelor efectuate numai într-o singură zi, 17.05.2018 de exemplu, polițiștii locali din cadrul serviciilor operative cu atribuții în domeniile conferite de către Legea 155/2010, au aplicat 180 amenzi contravenționale în valoare totală  de 41.205 lei pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, consum de băuturi alcoolice în alte locuri decât cele special amenjate, apelarea la mila publică, aruncarea gunoiului pe domeniul public, rascolirea gunoiului din containere, călătorirea cu mijlocul de transport în comun fără a deține titlu de călătorie valabil, opriri/staționări neregulamentare, nerespectarea indicatorului„Accesul interzis”, staționarea vehiculelor pe spațiul verde, executarea de lucrări de construcții fără a deține autorizație de construire, depozitarea pe domeniul public a materialelor de construcții, terenuri neigienizate și cu vegetație crescută în exces, desfășurarea activităților comerciale fără a deține autorizație/aviz program de funcționare, acte de comerț ilicit și alte fapte care vizează mentinerea curățeniei pe domeniul public al orașului Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

(Video): Copilul care s-a pierdut în Mamaia a fost găsit. Vezi ce spun polițiștii.

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu aproximativ două ore, un copil în vârstă de 12 ani, care se afla pe plajă împreună cu părinții lui și dispăruse de câteva ore, a fost găsit.

Reamintim că poliția stațiunii Mamaia a fost anunțată de dispariția lui în jurul orei 13.30.

Potrivit unui comunicat de presă, IPJ Constanța anunța mai devreme următoarele: Alexandru Ichim, în vârstă de 12 ani, s-a pierdut în jurul orei 10. Acesta purta pantaloni scurți de culoare gri, cu ancore pe lateral, și șlapi de culoare bej.

Ore în șir, băiatul a fost căutat de 8 echipaje mixte de polițiști din cadrul stațiunii Mamaia și jandarmi din cadrul Grupării Mobile Tomis Constanța și a fost găsit în vecinătatea hotelului Opera din Mamaia Nord.

Iată ce spun polițiștii Cenuse Radu Cătălin, din cadrul IPJ Giurgiu, detașat la Poliția stațiunii Mamaia și plt. Ciolacu Valentin Marian, din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța despre acest caz:

Copil de 12 ani, pierdut în Mamaia! 8 echipaje mixte de polițiști și jandarmi îl caută.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Copil de 12 ani, pierdut în Mamaia! 8 echipaje mixte de polițiști și jandarmi îl caută.

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, în jurul orei 13.30, polițiștii stațiunii Mamaia au fost sesizați despre dispariția unui minor, de pe o plajă din stațiunea Mamaia.

Alexandru Ichim, în vârstă de 12 ani, s-a pierdut în jurul orei 10. Acesta purta pantaloni scurți de culoare gri, cu ancore pe lateral, și șlapi de culoare bej.

Cetățenii care pot oferi informații sunt rugați să apeleze Poliția stațiunii Mamaia, nr. tel. 0241/831221.

În acest moment, copilul este căutat de 8 echipaje mixte de polițiști din cadrul stațiunii Mamaia și jandarmi din cadrul Grupării Mobile Tomis Constanța.

Update: În urmă cu puțină vreme, copilul a fost găsit în vecinătatea hotelului Opera din Mamaia Nord.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un tânăr, salvat de la înec de un polițist aflat în vacanță

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Un polițist din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova – Biroul Rutier Ploiești a intervenit fără ezitare în salvarea unui tânăr ce era să se înece. Sâmbătă, 20 iulie a.c., în jurul orelor 06:30, aflat în concediu de odihnă în județul Constanța, pe plaja stațiunii Costinești, agent de poliție Lucian Lepădatu, în vârstă de 22 ani, a observat în mare cum un tânăr, care se îndepărtase de geamandură, se zbătea să rămână la suprafață și striga după ajutor. Fără să stea pe gânduri, tânărul polițist a sărit în mare și a înotat cât a putut de repede, luând totodată cu el și un colac de salvare și reușind să îl  aducă la mal teafăr. Polițistul, deși nu era în timpul serviciului ori în misiune, nu a irosit nicio clipă și, astfel, a reușit să îl salveze pe cel ce s-a aventurat în larg, fără a fi nevoie ulterior de intervenția unui echipaj de salvare.

„Pe această cale, îi mulțumim colegului nostru, pentru faptul că viața celor din jur este în topul priorităților sale“, spun cei de la Poliție.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: