Conecteaza-te cu noi

Societate

2.640 de tablete au fost distribuite în județul Constanța

Published

on

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a distribuit în cursul zilelor de 8 și 9 decembrie, un număr de 2.640 de tablete pentru 98 de unități de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică din județul Constanța.  Este vorba despre 51 de unități din mediul rural și 47 din mediul urban.

În ceea ce privește unitățile școlare din mediul urban este vorba despre 26 din municipiul Constanța, 2 din Eforie, 3 din Cernavodă, 5 din Mangalia, 7 din  Medgidia și 4 din Năvodari.

Acțiunea s-a desfășurat la Colegiul Național Pedagogic Constantin Brătescu Constanța, în baza unei programări a instituțiilor școlare, la intervale orare fixate astfel încât să se respecte distanțarea fizică, precum și toate măsurile specifice privind prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Reamintim că aceste tablete au fost distribuite în cadrul Programului Național Școala de acasă, inițiat de către Ministerul Educației și Cercetării, conform necesarului transmis de către managerii școlari Inspectoratului Școlar Județean Constanța. Tabletele au incluse o cartelă pentru internet și un soft preinstalat.

Advertisement

Așadar, directorii instituțiilor de învățământ, în baza unei proceduri operaționale aprobate în cadrul consiliilor de administrație, le vor distribui beneficiarilor aceste dispozitive, în cel mai scurt timp, în regim de comodat, conform dispozițiilor legale.

De asemenea, precizăm că, față de raportarea trimisă de directorii unităților școlare (raportare care a stat la baza procesului de achiziție), s-a înregistrat la mai multe școli o diminuare semnificativă a numărului de beneficiari.

”În acest context, vom identifica alți beneficiari pentru aceste dispozitive, ce vor fi distribuite în cea de-a doua etapă, atunci când vor primi și unitățile școlare pentru care mai sunt de distribuit conform situației actuale. În concluzie, în perioada imediat următoare, toate tabletele primite prin Programul Național Școala de acasă vor fi ajunge la beneficiarii din județul Constanța.”, a precizat Marinela Mrejeru, inspector activități extrașcolare din cadrul IȘJ Constanța.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions