Connect with us

Actual

200 de pompierii constănțeni, pregătiți să intervină și în minivacanța de Rusalii

Publicat

la

Aproximativ 200 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța sunt pregătiți să intervină, zilnic, pe durata acestui weekend prelungit, în cazul producerii unor situații de urgență.

Ca măsură operațională suplimentară, având în vedere că, în ace  astă perioadă, pe litoral este așteptat un număr mare de turiști, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „ Dobrogea“ al județului Constanța s-au constituit patru puncte temporare de lucru în localitățile Agigea, Valu lui Traian, Vama Veche și Valea Dacilor. În aceste locații, începând de astăzi, ora 08.00 și până marți, 14 iunie, ora 08.00, se va afla câte un echipaj de stingere, pentru eficientizarea timpului de răspuns la solicitările de urgență care se pot produce.

Răspunsul zilnic la urgenţele medicale este asigurat cu peste 200 de pompieri militari de la nivelul celor zece subunități. Aceștia încadrează 25 de autospeciale de stingere cu apă și spumă, zece ambulanțe de prim ajutor, o ambulanță de terapie intensivă, trei autospeciale pentru transport personal și victime multiple, cinci autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime, patru autospeciale pentru descarcerare precum și celelalte mijloace tehnice din dotare.

Pe linie preventivă, în această perioadă, pompierii militari derulează controale la unități turistice sau amenajări temporare la care este anunțată afluență mare de public. Pe timpul verificărilor, principalele aspecte urmărite de inspectorii de prevenire se referă, printre altele, la dotarea cu mijloace de primă intervenție, menținerea liberă a căilor de evacuare și exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice. Toate aceste măsuri vin mai ales în contextul în care, începând de astăzi, pe litoral se anunță mai multe evenimente cu o afluență mare de public, cum ar fi festivalul moto din stațiunea Mamaia – Bike Fest 14, care durează trei zile, Târgul de Rusalii din Olimp, festivaluri la Cernavodă, Pecineaga și multe alte asemenea.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța va monitoriza permanent evoluția dinamicii din teren, iar, la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Curse speciale gratuite pe traseul Poarta 1 – Portul Militar Constanța

Publicat

la data de

Scris de

Mâine, 13 august, în intervalul orar 9:00 – 17:00, CT BUS pune la dispoziția publicului călător două autobuze ce vor efectua curse speciale gratuite pe traseul Poarta 1 – Cuibul Reginei (Portul Militar Constanța) și retur.

Cele 2 autobuze vor asigura transportul către și de la festivitățile prilejuite de ,,Ziua Porților Deschise în Portul Militar”.

Reamintim că mâine, în portul militar Constanța, publicul este invitat, în intervalul orar 9.00-17.00, la Ziua Porților Deschise, unde vor putea fi vizitate nave militare, un elicopter Puma Naval, expoziții de tehnică și armament, standuri cu ofertele educaționale ale instituțiilor militare de învățământ, iar pasionații de nave pot experimenta, gratuit, tensiunea din interiorul bătăliilor navale virtuale, într-un spațiu special amenajat de echipa World of Warships.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Florin Vizan, noul director general al Portului Constanța

Publicat

la data de

Scris de

Florin Vizan va fi, începând cu data de 16 august, noul director general  al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime  SA.

În data de 15 august, îi expiră mandatul de director general lui Florin Goidea. Potrivit surselor noastre, el va ocupa funcția de director adjunct.

Aceste decizii au fost luat astăzi, în cadrul Consiliului de Administrație al CNAPMC.

Florin Vizan, susținut de PSD,  a fost director general al DRDP Constanța, funcție în care a fost numit în data de 26 mai a.c.

În perioada guvernării PDL, Vizan s-a aflat la conducerea Petromin, APC, Oil Terminal.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier între Mihail Kogălniceanu și Ovidiu. Sunt implicate un camion și un autoturism

Publicat

la data de

Scris de

Azi, în jurul orei 13.15, pe DN 2A, între localitățile Mihail Kogălniceanu și Ovidiu, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate un camion și un autoturism.

La fața intervin următoarele resurse: un echipaj de descarcerare, o autospecială de stingere cu apă și spumă și două echipaje SMURD.

Știre în curs de actualizare.

Update: În urma accidentului, un bărbat, în vârstă de 54 de ani, și-a pierdut viața. Alte două persoane, ambele de 55 de ani, au fost transportate conștiente la spitalul județean Constanța.

Foto: ISU Constanța

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: