Conecteaza-te cu noi

Actual

22 de aeronave din trei țări ale NATO protejează spațiul aerian al României

Published

on

Spațiul aerian al României este protejat, anunță Ministerul Apărării Naționale pe pagina de facebook.
22 de aeronave din trei țări NATO sunt dislocate în această perioadă în România, la Baza 86 Aeriană din Fetești și la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.
Acestea execută misiuni de Poliție aeriană Întărita sub comanda NATO și desfășoară în același timp antrenamente alături de aeronavele Forțelor Aeriene Române, contribuind la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare.
În același timp, misiunile reprezintă o dovadă concretă a nivelului ridicat de cooperare, transmițând un mesaj puternic de solidaritate între aliații NATO.
Sunt 8 aeronave Eurofighter Typhoon (dintre care patru executau din luna decembrie Politie Aeriană Întărită alături de militarii români) ale Forțelor Aeriene Italiene; 6 aeronave Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene ale Germaniei și 8 aeronave F-16 Fighting Falcon ale Statelor Unite ale Americii (USAFE).
Toate activitățile se desfășoară în contextul în care Forța de Răspuns NATO a fost activată în premieră în data de 24 februarie. “𝐷𝑒𝑠𝑓𝑎̆𝑠̦𝑢𝑟𝑎̆𝑚 𝑒𝑙𝑒𝑚𝑒𝑛𝑡𝑒 𝑎𝑙𝑒 𝐹𝑜𝑟𝑡̦𝑒𝑖 𝑑𝑒 𝑅𝑎̆𝑠𝑝𝑢𝑛𝑠 𝑎 𝑁𝐴𝑇𝑂, 𝑝𝑒 𝑢𝑠𝑐𝑎𝑡, 𝑝𝑒 𝑚𝑎𝑟𝑒 𝑠̦𝑖 𝑖̂𝑛 𝑎𝑒𝑟, 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑎 𝑛𝑒 𝑖̂𝑛𝑡𝑎̆𝑟𝑖 𝑠̦𝑖 𝑚𝑎𝑖 𝑚𝑢𝑙𝑡 𝑝𝑜𝑠𝑡𝑢𝑟𝑎 𝑠𝑖 𝑎 𝑟𝑎̆𝑠𝑝𝑢𝑛𝑑𝑒 𝑟𝑎𝑝𝑖𝑑 𝑙𝑎 𝑜𝑟𝑖𝑐𝑒 𝑠𝑖𝑡𝑢𝑎𝑡̦𝑖𝑒. 𝐴𝑣𝑒𝑚 𝑝𝑒𝑠𝑡𝑒 100 𝑑𝑒 𝑎𝑒𝑟𝑜𝑛𝑎𝑣𝑒 𝑖̂𝑛 𝑎𝑙𝑒𝑟𝑡𝑎̆, 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑜𝑝𝑒𝑟𝑒𝑎𝑧𝑎̆ 𝑖̂𝑛 𝑝𝑒𝑠𝑡𝑒 30 𝑑𝑒 𝑙𝑜𝑐𝑎𝑡̦𝑖𝑖 𝑑𝑖𝑓𝑒𝑟𝑖𝑡𝑒 𝑠𝑖 𝑝𝑒𝑠𝑡𝑒 120 𝑑𝑒 𝑛𝑎𝑣𝑒, 𝑑𝑖𝑛 𝑀𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑁𝑜𝑟𝑑𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑀𝑎𝑟𝑒 𝑠𝑝𝑟𝑒 𝑀𝑒𝑑𝑖𝑡𝑒𝑟𝑎𝑛𝑎̆.” a declarat Secretarul General al NATO Jens Stoltenberg, după Summitul NATO din 25 februarie.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions