Conecteaza-te cu noi
SEAS

Administratie

24 iunie – Ziua Universală a Iei, sărbătorită la Năvodari

Published

on

ie navodari

Ziua Internațională a Iei este celebrată, în fiecare an, pe 24 iunie și coincide cu sărbătoarea Sânzienelor și Rusaliile. La Năvodari, această zi a fost marcată printr-o serie de activități organizate de Primăria Orașului, prin compartimentele „Bibliotecă” și „Activități și evenimente culturale”, informează Primăria Năvodari.

Evenimentul a avut loc în Parcul Central și a inclus expoziție de obiecte tradiționale românești (ii, fețe de masă și ștergare cusute manual), recital de cântece vechi din folclor, coronițe realizate din ierburi de leac și flori de câmp, precum și o veritabilă lecție de istorie despre semnificațiile acestei zile.

Au luat parte la această incursiune în trecutul poporului român copii, părinți, bunici, reprezentanți ai instituțiilor de învățământ și de cult din oraș, precum și membri ai comunității rușilor lipoveni. Evenimentul a reușit să aducă împreună generații diferite și să pună în valoare bogăția tradițiilor românești.

Un proiect de Lege privind declararea zilei de 24 iunie “Ziua Iei” a fost depus la Parlament, în 2021, de către mai mulţi senatori şi deputaţi. Senatul a adoptat proiectul de lege la 27 septembrie 2021 iar plenul Camerei Deputaţilor la 31 mai 2022. La 21 iunie 2022, preşedintele Klaus Iohannis a semnat Decretul nr. 905/2022 privind promulgarea Legii pentru instituirea zilei de 24 iunie ca “Ziua Iei”, care a devenit Legea nr. 184/2022, informează Agerpres.

Sursa foto: Facebook/PrimariaNăvodari

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions