Connect with us

Politica

24 mai ar putea fi data alegerilor locale. Vezi ce negocieri se poartă pentru anticipate

Publicat

la

Liderii partidelor parlamentare vor stabili marti dupa-amiaza, la Guvern, data alegerilor locale. Se creioneaza o majoritate pentru urmatorul scenariu, au explicat surse parlamentare pentru STIRIPESURSE.RO.

Inainte de 24 mai este prea devreme sa se tina alegerile locale. Duminicile din 31 mai si 7 iunie ies din discutie pentru ca sunt Rusaliile ortodoxe si catolice. Dupa 21 iunie este cam tarziu pentru ca se termina mandatele actualilor alesi locali.

Raman astfel ca variante duminicile din 24 mai, 14 iunie si 21 iunie pentru desfasurarea alegerilor locale. Doua variante avansate sunt:

  • 24 mai locale + 14 iunie anticipate
  • 14 iunie locale + 21 iunie anticipate

PNL vrea anticipate, indiferent cand se tin. USR si UDMR ar vrea anticipate, dar nu in aceeasi zi cu localele. PMP si ALDE nu vor anticipate. PSD nu vrea anticipate, dar se pregateste pentru ele.

Se discuta si despre o varianta extrema.

Pentru ca inca nu se stie cu exactitate cum va evolua coronavirusul si COVID-19 nu poate fi tinut 100% sub control, alegerile ridica o problema reala de sanatate publica. In orice campanie se tin adunari publice si echipele partidelor bat judetele in lung si in lat ‘din poarta in poarta’, lucru care creste sansele raspandirii coronavirusului. De asemenea, perioada Bacalaureatului (iunie) ridica si ea semne de intrebare pentru ca in sectiile de votare din scoli, pe unde vot trece toti alegatorii, vor intra pe urma elevii la exemene.

In acest context, daca se va inregistra o raspandire masiva a virusului COVID-19, o varianta extrema este amanarea alegerilor locale, la pachet cu modificarea in Parlament a legii astfel incat sa se prevada ce se intampla in cazul prelungirii mandatelor alesilor locali. (sursa: stiripesurse.ro)

Comments

comments

Politica

Chițac a pierdut alegerile pentru postul de vicepreședinte pe apărare din PNL

Publicat

la data de

Scris de

Liderii PNL și-au ales conducerea. Lucian Bode devine astfel secretar general (606 voturi pentru și 40 anulate), Dan Motreanu prim-vicepreședinte (736 voturi pentru și 5 anulate), iar vicepreședinte pe apărare a fost ales Virgil Guran (459 voturi pentru; contracadidatul său, Virgil Chițac a avut 129 voturi pentru și 50 anulate). Alegerile interne din PNL au fost marcate de două valuri de retrageri. Sursa: stiripesurse.ro.

Amintim că, în momentul în care Nicolae Ciucă și-a anunțat candidatura pentru șefia PNL, Chițac a fost printre primii liberali care și-au arătat susținerea față de premier. La fel a procedat edilul Constanței și când fostul premier Florin Cîțu și-a anunțat candidatura pentru șefia PNL. Iată că, strategia lui Vergil Chițac de a se „lipi“ se șefii PNL nu a dat roade.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Lucian Bode: „PNL trebuie să câștige toate alegerile din 2024“

Publicat

la data de

Scris de

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a declarat, astăzi, că partidul pe care îl reprezintă vrea să câștige toate alegerile din 2024.

„Anul 2024 va fi greu din punct de vedere electoral. O să fie alegeri. Vestea bună e că PNL e singura forță de dreapta și cel mai mare de pe eșichierul politic. PNL trebuie să fie pregătit să câștige pe linie în 2024”, a spus Bode.

Conducerea PNL s-a reunit, vineri, într-o nouă şedinţă, la Consiliului Naţional, după Liga Aleşilor Locali de joi. În cadrul şedinţei sunt aleşi secretarul general al partidului, unde este o singură candidatură: Lucian Bode, un prim-vicepreşedinte, unde s-au înscris două candidaturi, ale lui Virgil Popescu şi Dan Motreanu şi un vicepreşedinte, unde sunt patru candidaţi.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Nicolae Ciucă: „Vrem să facem în PNL o școală a performanței administrației locale“

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, chiar este convins că Guvernul pe care îl conduce și aleșii liberali sunt performanți. Ciucă a declarat, astăzi, în cadrul Ligii Aleşilor Locali, că faptul că PNL se află astăzi la guvernare se datorează succeselor aleşilor locali liberali, care au generat încredere în PNL, în toată ţara. El a arătat că primarii PNL sunt modele de performanţă administrativă şi politică.

„Vreau să vă tramsmit două mesaje, primul, al deschiderii către soluţiile care vin dinspre dumneavoastră şi mesajul de încredere în capacitatea de a rerula proiecte şi a-i convinge pe cetăţenii localităţilor pe care le administrează că nu şi-au irosit votul. Succesele din administraţie s-au convertit în încredere în polliticienii PNL. Faptul că PNL se află astăzi la guvernare se datorează succeselor dumneavoastră, care au generat încredere în PNL, în toată ţara. Vrem să instituţionalizăm şi să răspândim bunele practici ale guvernării locale de succes a PNL, acolo unde se vrea, replicarea lor şi în alte judeţe. Vrem să facem în PNL o școală a performanței administrației locale.” , a spus Ciucă, citat de stiripesurse.ro.

Sursa foto: Facebook

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: