Conecteaza-te cu noi
spit constanta

Actual

30 de kg de articole pirotehnice, confiscate de polițiștii constănțeni

Published

on

articole pirotehnice

La data de 19 decembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și Poliției Municipiului Constanța au desfășurat o acțiune de verificare a legalității operațiunilor cu articole pirotehnice.

Activitățile au fost derulate în 9 piețe din municipiul Constanța și la sediile a 17 societăți comerciale.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, dintre care 1 la O.U.G. 28/1999, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 3 la Legea 126/1995, privind regimul materiilor explozive, iar restul pentru alte abateri.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 15.000 de lei.

Advertisement

De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării 30 de kilograme de articole pirotehnice care erau oferite spre vânzare fără respectarea normelor legale, precum și suma de 200 de lei.

Pentru a fi în siguranță în perioada Sărbătorilor de Iarnă, polițiștii vă recomandă să respectați prevederile Legii 126/1995, privind regimul materiilor explozive.

Astfel:

  • Cumpărați petarde și articole pirotehnice doar de la comercianți autorizați și verificați autenticitatea produselor.
  • Respectarea legislația privind comercializarea și utilizarea petardelor și instrucțiunile de folosire
  • Asigurați-vă că persoanele care achiziționează sau utilizează petarde respectă vârsta minimă impusă de lege, respectiv vârsta de 16 ani în cazul deținerii și utilizării articolelor pirotehnice din categoria I și 18 ani în cazul achiziționării acestora.
  • Comercianții trebuie să depoziteze și să expună petardele în mod corespunzător, respectând condițiile de siguranță și evitând expunerea la surse de căldură.
  • Respectați instrucțiunile de utilizare și avertismentele referitoare la potențialele riscuri.
  • Nu folosiți petarde în zone aglomerate sau unde pot exista materiale inflamabile.
  • Sesizați poliția cu privire la orice încălcare a legislației în domeniu.

articole pirotehnice

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions