Connect with us

Actual

4 ani și 8 luni de pușcărie! Pentru că vindea CD-uri piratate!

Maria Ionescu

Publicat

la

Dacă vă aduceți bine aminte, în trecut existau mai mulți tineri care stăteau la colț de stradă și vindeau casete și/sau CD-uri. Nimeni nu-și punea problema că acestea ar putea fi piratate și că vânzătorii ambulanți ar putea primi pedepse grele pentru felul în care își făceau banii de buzunar. Anii au trecut, legislația în domeniu s-a întărit, iar acum este extrem de greu să scapi nepedepsit dacă ești prins vânzând astfel de produse piratate. Nu-mi imaginam, însă, că voi scrie despre un astfel de caz pedepsit mai mult decât exemplar. În cursul acestei zile, IPJ Constanța a transmis un comunicat de presă potrivit căruia un tânăr de 29 de ani a fost condamnat la închisoare pentru 4 ani și 8 luni sub acuzația comiterii de infracțiuni la regimul dreptului de autor. Cum nu sunt prea multe domenii în care funcționează această lege, am fost foarte curioasă și l-am contactat pe Marius Niculescu, purtător de cuvânt al IPJ Constanța. El ne-a spus că tânărul Ion Remus Tudor vindea casete și CD-uri piratate. ”A fost prins de trei ori pentru comiterea aceleiași fapte. Primele două dăți a fost condamnat cu suspendare dar a treia oară i-au fost contopite pedepsele și a fost condamnat la închisoare”, ne-a spus Marius Niculescu. Tânărul a fost deja dus la penitenciarul Poarta Albă, unde își va ispăși pedeapsa. Este foarte mare păcat că lumea nu are prea mare habar despre condițiile de închisorile românești și riscă, pentru nu foarte mulți bani, să ajungă în spatele gratiilor.  Și nu pentru o perioadă scurtă de timp, ci pentru una extrem de lungă, în condițiile date. Că nu vorbim despre violatori, criminali sau pedofili. Din păcate, printre ei își va petrece acest tânăr următorii ani din viață.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Vârsta limită pentru vaccinul AstraZeneca ar putea fi eliminată de mâine

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat în această seară, la Antena 3, că luni ar putea fi eliminată limita de vârstă de la vaccinul AstraZeneca. Astfel, România ar putea decide mâine ca pentru imunizarea cu serul AstraZeneca, limita de vârstă să nu mai fie o condiţie. În cazul acesta, pentru cei peste 55 de ani care îşi doresc să se vaccineze mai repede contra COVID, există o soluţie.

“Chiar de mâine s-ar putea ridica această restricție și s-ar putea face programări”, a anunţat dr. Valeriu Gheorghiță.

În prezent, vaccinul anti-COVID-19 de la AstraZeneca este administrat persoanelor cu vârste de până la 55 de ani.

„Această decizie se va lua în baza datelor științifice. Nu aș vrea să se lase înțeles faptul că ridicăm această limită de vârstă pentru că încă nu avem o adresabilitate crescută pentru acest tip de vaccin, ci pentru că avem cel puțin trei recomandări importante. Este vorba de recomandarea OMS, date din studiile științifice care sunt în derulare și în curs de publicare și, de asemenea, avem experiența din Marea Britanie pe câteva milioane de pacienți care au arătat eficiența vaccinului AstraZeneca pentru persoanele peste 65 de ani“, a afirmat medicul militar Valeriu Gheorghiţă la Antena 3.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța. Fără permis la volan și sub influența băuturilor alcoolice, a lovit două autoturisme

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, jandarmii constănțeni au surprins, în Constanţa, un conducător auto care nu avea permis de conducere, se afla sub influența băuturilor alcoolice și a lovit și alte două autoturisme.

În jurul orei 14.00, un echipaj de jandarmerie, din cadrul Grupării Mobile Constanţa, care se afla la intersecția dintre strada Timișanei și Maramureș, a auzit un zgomot puternic și a observat un autoturism care a venit în viteză, din spate, a virat brusc pe strada Maramureș.

”Autovehiculul era avariat în partea dreapta față. Șoferul s-a dat jos din mașină și a luat-o la fugă. S-a trecut la urmărirea acestuia și a fost prins pe strada Dobrogei. A fost identificat, le-a declarat jandarmilor că nu are permis, că a lovit două autoturisme și că a consumat și băuturi alcoolice.”, au precizat reprezentanții Compartimentului Informare, Relații publice și cu Publicul.

În urma evenimentului rutier a rezultat avarierea a două autoturisme parcate pe strada Timișanei, un Volswagen Passat de culoare verde și un Opel Astra de culoare albă.

A fost solicitat sprijinul și ulterior a fost predat colegilor de la rutieră pentru continuarea cercetărilor.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Vitezoman prins de polițiști pe DN 39 Constanța – Mangalia. Conducea cu aproape 190 km/h

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În perioada 5-7 martie, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier au organizat acțiuni pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră.

În urma activităților, au fost aplicate 240 de sancțiuni contravenționale, dintre care 214 pentru depășirea limitei legale de viteză, în valoare totală de aproximativ 70.000 de lei.

Totodată, au fost reținute 10 permise de conducere, toate pentru depășirea cu peste 50 km/h a limitei legale de viteză.

Exemplu:

În cursul zilei de ieri, în jurul orei 19.10, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 29 de ani, care a condus un autoturism pe DN 39 având viteza de 169 km/h, într-o zona cu limita de viteza de 100 km/h.

După jumătate de oră, polițiștii au identificat un alt bărbat, de 50 de ani, care a condus un autoturism pe DN 39, având viteza de 187 km/h, într-o zona cu limita de viteza de 100 km/h.

Ambii bărbați au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei și măsura complementară a reținerii permisului de conducere pentru 90 de zile.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: