Connect with us

Actual

4 ani și 8 luni de pușcărie! Pentru că vindea CD-uri piratate!

Maria Ionescu

Publicat

la

Dacă vă aduceți bine aminte, în trecut existau mai mulți tineri care stăteau la colț de stradă și vindeau casete și/sau CD-uri. Nimeni nu-și punea problema că acestea ar putea fi piratate și că vânzătorii ambulanți ar putea primi pedepse grele pentru felul în care își făceau banii de buzunar. Anii au trecut, legislația în domeniu s-a întărit, iar acum este extrem de greu să scapi nepedepsit dacă ești prins vânzând astfel de produse piratate. Nu-mi imaginam, însă, că voi scrie despre un astfel de caz pedepsit mai mult decât exemplar. În cursul acestei zile, IPJ Constanța a transmis un comunicat de presă potrivit căruia un tânăr de 29 de ani a fost condamnat la închisoare pentru 4 ani și 8 luni sub acuzația comiterii de infracțiuni la regimul dreptului de autor. Cum nu sunt prea multe domenii în care funcționează această lege, am fost foarte curioasă și l-am contactat pe Marius Niculescu, purtător de cuvânt al IPJ Constanța. El ne-a spus că tânărul Ion Remus Tudor vindea casete și CD-uri piratate. ”A fost prins de trei ori pentru comiterea aceleiași fapte. Primele două dăți a fost condamnat cu suspendare dar a treia oară i-au fost contopite pedepsele și a fost condamnat la închisoare”, ne-a spus Marius Niculescu. Tânărul a fost deja dus la penitenciarul Poarta Albă, unde își va ispăși pedeapsa. Este foarte mare păcat că lumea nu are prea mare habar despre condițiile de închisorile românești și riscă, pentru nu foarte mulți bani, să ajungă în spatele gratiilor.  Și nu pentru o perioadă scurtă de timp, ci pentru una extrem de lungă, în condițiile date. Că nu vorbim despre violatori, criminali sau pedofili. Din păcate, printre ei își va petrece acest tânăr următorii ani din viață.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Zeci de taximetriști din Medgidia, controlați. Vezi ce amenzi mari au fost aplicate

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi,  23 octombrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 14.00, polițiști din cadrul Poliției municipiului Medgidia, împreună cu reprezentanți din cadrul Direcției Regionale de Metrologie Legală Constanța, lucrători ai Registrului Auto Român Constanța, Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța și Poliției Locale Medgidia, au desfășurat o acțiune privind legalitatea transportului rutier în regim taxi pe raza municipiului Medgidia.

În acest context, polițiștii au oprit pentru control 46 de autovehicule care efectuau transport de persoane în regim taxi, acestea fiind verificate din punct de vedere tehnic și metrologic. Totodată, au fost verificate 11 societăți cu profil transport în regim taxi.

Polițiștii au aplicat 20 de sancțiuni contravenționale, dintre care 16 la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice (defecțiuni tehnice, lipsă atestat profesional) și 4 la Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere. De asemenea, au fost reținute 2 certificate de înmatriculare.

Valoarea sancțiunilor aplicate de polițiști este de 10.780 de lei.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(VIDEO) Un inspector ANAF a căzut în piscina unui hotel din Mamaia

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, pe pagina de facebook a managerului echipei naționale de baschet feminin al României, Traian Racu, a fost postat un video  spectaculos surprins de camerele de supraveghere ale unui restaurant din Mamaia.

Potrivit imaginilor, era vorba despre o echipă  ANAF venită în control la restaurant. Din neatenție, unul dintre inspectori a căzut în piscină, fără ca măcar să realizeze că aceasta se află în drumul său.

Potrivit ziarului Gândul, este vorba despre un control care s-a desfășurat în cursul zilei de sâmbătă. După ce a căzut în piscină, bărbatul a fost ajutat de un coleg să iasă. Din fericire, nu a pățit nimic.

Video: Traian Racu

Foto: Ziarul Gândul

Control ANAF la Mamaia#ilegantvia Victor

Publicată de Traian Racu pe Miercuri, 23 octombrie 2019

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

ATENȚIE, ȘOFERI! Trafic restricționat pe A2 din cauza unor lucrări

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că astăzi, până la ora 18:00, circulaţia rutieră este restricţionată pe banda numărul doi( alternativ în ambele sensuri) pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, între kilometrii 193 şi 212, în zona Murfatlar – Constanta, din cauza unor lucrări. Traficul rutier se desfăşoară doar pe prima bandă.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, sfătuim conducătorii auto să ruleze cu prudenţă sporită, să păstreze distanţa regulamentară între vehicule şi să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de deplasare, se arată în documentul transmis de Biroul de presă al Poliției Române

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: