Connect with us

Actual

4 tone de unelte de pescuit au fost distruse

Maria Ionescu

Publicat

la data de

În data de 30 mai 2018, Direcţia Comisariatul Integrat de Control Delta Dunării din cadrul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a procedat la distrugerea uneltelor de pescuit confiscate, în prezenţa membrilor comisiei de distrugere alcătuită din reprezentaţi ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor Tulcea, Inspectoratului Judeţean de Poliţie Tulcea, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală Tulcea şi Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

Au fost distruse un număr de 3097 unelte de pescuit în greutate de aproximativ 4 tone, din care un număr de 2767 setci monofilament şi textil, în lungime de 85.185 ml. De asemenea au fost distruse şi un număr de 315 vintire, 13 taliene, un laţ pentru mistreţi şi o capcană de raci. Uneltele distruse au fost preluate pentru reciclare de o societate de specialitate.

Ultima acţiune de distrugere a uneltelor de pescuit confiscate a avut loc în octombrie 2017.

În perioada ianuarie – aprilie 2018, Direcţia Comisariatul de Control Integrat Delta Dunării a efectuat un număr de 975 acţiuni de inspecţie şi control, care au avut ca rezultat aplicarea unui număr de 57 sancţiuni contravenţionale în valoare de 342.590 lei şi confiscarea a 2285 kg peste în valoare de 6424 lei. Totodată au fost confiscate un număr de 2733 de unelte de pescuit dintre care: 1354 setci monofilament şi textil în lungime de aproximativ 69.600 ml, 11 taliene de balta, 224 vintire, 1140 carmace, 2 laturi mistret,1 năpatca, 1minciog, a unei ambarcaţiuni tip U8 cu motor Yamaha 20 cp şi un motoferăstrău. In timpul acţiunilor au fost eliberate in mediul natural un număr de 506 exemplare de peşte subdimensionat din diferite specii.

Din colaborarea cu alte instituţii abilitate să desfăşoare acţiuni de control în arealul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (Inspectoratul Judeţean de Poliţie Tulcea, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Sectorul Poliţiei de Frontieră, Garda Naţională de Mediu) a rezultat confiscarea unui număr de 34 setci monofilament, 3 setci fir textil, 19 vintire, 269 kg peste şi 2 ambarcaţiuni cu motoarele şi dotările aferente, precum şi întocmirea unui număr de 9 dosare penale.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Un nou cutremur s-a produs în Marea Neagră

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

 

În cursul zilei de azi, 19 februarie, în Marea Neagră s-a produs un nou cutremur destul de puternic. Acesta a avut loc la ora 12:43:52 și a fost localizat manual.

El s-a produs la adâncimea de 50 de km, la următoarele coordonate: latitudinea 43.3073; longitudinea 35.1136.

Magnitudinea cutremurul a fost de 3,4 grade pe scara Richter.

În urmă cu două săptămâni, mai exact pe data de 6 februarie, au avut loc nu mai puțin de 10 cutremure în Marea Neagră.

Seismologul Gheorghe Mărmureanu a precizat pentru Agenția de presă News.ro:  ”Acestea cutremure nu au nici o importanţă. Este o activitate normală. Nu reprezintă nici o problemă. În Marea Neagră s-au înregistrat mii de cutremure de-a lungul timpului. Cel mai mare a fost în 1902 care a avut puţin peste 4 grade”, a afirmat Gheorghe Mărmureanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Incendiu puternic în județul Ilfov! A fost declanșat sistemul RO-ALERT

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Sistemul RO-ALERT a fost folosit marți, în jurul orei 13:40, pentru a preveni populația din București și Jud. Ilfov să ia măsuri suplimentare de protecție având în vedere incendiul declanșat la depozitul Remat din Afumați, Jud. Ilfov.

”Incendiu depozit Remat în comuna Afumaţi/judeţul Ilfov cu degajări mari de fum, norul de fum se îndreaptă în direcţia Bucureşti. Pentru asigurarea protecţiei rămâneţi pe cât posibil în incinte, închideţi geamurile şi nu vă expuneţi la fum. Respectaţi recomandările pompierilor.”, scrie în mesajul trimis prin sistemul RO-ALERT.

Potrivit ISU, sunt degajări mari de fum iar acesta se îndreaptă către București.

Locuitorilor din zonele afectate li se recomandă să păstreze geamurile închise și să evite deplasările în aer liber.

Pompierii au dificultăți în zonă întrucât nu există hidranți disponibili. Traficul este restricționat în zonă.

”Incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 1.000 de metri pătrați, în mod special la o stivă cu autoturisme dezmembrate în vederea casării și compactării acestora”, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU București.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

S-au înmulțit punctele termice din municipiul Constanța unde există avarie! Acum sunt 38!

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Electrocentrale Constanţa SA (CET Palas) a comunicat în data de 19.02.2019 că înregistrează o avarie pe reţeaua care alimentează cu energie termică primară punctele termice nr. 176, 177, 178. În consecinţă, în lipsa energiei termice, s-au oprit instalaţiile noastre care asigură distribuţia energiei termice în perimetrul: str. B. Delavrancea, str. Soveja, str. Venus, str. Portitei, str. Campului, str. Granicerului, str. Semanatorului, str. Dionisie cel Mic.

Până la remedierea avariei de către Electrocentrale Constanta S.A. (CET Palas) nu se pot asigura consumatorilor serviciile de termoficare.

Pentru relaţii suplimentare vă rugăm să apelaţi la numărul de telefon 0241.585300 de la Dispeceratul Electrocentrale Constanta SA (CET Palas).

Precizăm că, noaptea trecută, puțin după miezul nopții, 35 de puncte termice situate în cartierele Tomis III, Tomis Nord și Faleză Nord au rămas fără căldură și apă caldă.

Citește detalii despre acest subiect:

O zi și o noapte fără căldură! Vezi ce zone sunt afectate și cum justifică CET și RADET întreruperea

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: