Connect with us

Actual

4 tone de unelte de pescuit au fost distruse

Maria Ionescu

Publicat

la data de

În data de 30 mai 2018, Direcţia Comisariatul Integrat de Control Delta Dunării din cadrul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a procedat la distrugerea uneltelor de pescuit confiscate, în prezenţa membrilor comisiei de distrugere alcătuită din reprezentaţi ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor Tulcea, Inspectoratului Judeţean de Poliţie Tulcea, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală Tulcea şi Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

Au fost distruse un număr de 3097 unelte de pescuit în greutate de aproximativ 4 tone, din care un număr de 2767 setci monofilament şi textil, în lungime de 85.185 ml. De asemenea au fost distruse şi un număr de 315 vintire, 13 taliene, un laţ pentru mistreţi şi o capcană de raci. Uneltele distruse au fost preluate pentru reciclare de o societate de specialitate.

Ultima acţiune de distrugere a uneltelor de pescuit confiscate a avut loc în octombrie 2017.

În perioada ianuarie – aprilie 2018, Direcţia Comisariatul de Control Integrat Delta Dunării a efectuat un număr de 975 acţiuni de inspecţie şi control, care au avut ca rezultat aplicarea unui număr de 57 sancţiuni contravenţionale în valoare de 342.590 lei şi confiscarea a 2285 kg peste în valoare de 6424 lei. Totodată au fost confiscate un număr de 2733 de unelte de pescuit dintre care: 1354 setci monofilament şi textil în lungime de aproximativ 69.600 ml, 11 taliene de balta, 224 vintire, 1140 carmace, 2 laturi mistret,1 năpatca, 1minciog, a unei ambarcaţiuni tip U8 cu motor Yamaha 20 cp şi un motoferăstrău. In timpul acţiunilor au fost eliberate in mediul natural un număr de 506 exemplare de peşte subdimensionat din diferite specii.

Din colaborarea cu alte instituţii abilitate să desfăşoare acţiuni de control în arealul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (Inspectoratul Judeţean de Poliţie Tulcea, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Sectorul Poliţiei de Frontieră, Garda Naţională de Mediu) a rezultat confiscarea unui număr de 34 setci monofilament, 3 setci fir textil, 19 vintire, 269 kg peste şi 2 ambarcaţiuni cu motoarele şi dotările aferente, precum şi întocmirea unui număr de 9 dosare penale.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

(Video): Incendiu puternic în județ! O casă în construcție arde generalizat

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei dimineți, în localitatea Moșneni, pe strada Mihai Viteazu, nr. 1 a izbucnit un incendiu violent la o casă cu etaj aflată în construcție.

La fața locului s-au deplasat de urgență două autospeciale de stingere și un Smurd din cadrul secției Tuzla deoarece este ardere generalizată.  Intervin 11 pompieri.

Știre în curs de actualizare.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un pieton a fost rănit într-un accident rutier în stațiunea Mamaia

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei dimineți, în stațiunea Mamaia, în zona Aqua Magic a avut loc un eveniment rutier în urma căruia un  pieton a fost rănit.

Potrivit serviciului de Ambulanță Constanța, la fața locului a ajuns o ambulanță care a găsit pietonul cu fractură deschisă a membrului inferior, conștient și a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Știre în curs de actualizare.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(Video): A venit iarna în țara noastră! La Constanța a plouat torențial

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul nopții trecute, în multe zone din țară a venit iarna mai devreme decât era firesc. Dar să nu uităm că ieri, Administrația Națională de Meteorologie a emis cod galben pentru 32 de județe (trei parțial), potrivit căruia era de așteptat să avem parte de ninsori, lapoviță, ploi și vânt puternic.

Drumarii au intervenit pe parcursul nopții în fiecare zonă a țării. Imaginile pe care vi le furnizăm sunt de pe DN3, județul Călărași și ne-au fost puse la dispoziție de către Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța.

În municipiul Constanța a plouat torențial pe parcursul nopții.

Foto: România Liberă

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: