Connect with us

Actual

45 de jurnaliști, scrisoare deschisă către autorități: Constănțenii trebuie să știe dacă în localitatea lor sunt persoane infectate cu noul coronavirus

Publicat

la

Din cauza secretomaniei autorităților privind situația reală a extinderii pandemiei de coronavirus în România, 45 de jurnaliști din Constanța au semnat scrisoare deschisă către autoritățile centrale și locale prin care cer să le fie puse la dispoziție datele reale, pentru a împiedica apariția unor informații fake-news, generate de persoane rău-voitoare sau pur și simplu neinformate.

Iată textul scrisorii:

Scrisoare deschisă

În atenția:

Prim-ministru Ludovic Orban,

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela,

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru,

Grupul de Comunicare Strategică,

Prefectul județului Constanța, George Niculescu,

Doamnelor și domnilor,

Criza actuală ne afectează pe toți. O societate informată la timp este una în care oamenii nu se panichează și în care știrile îi ajută să își desfășoare activitatea corect, fără motive de îngrijorare.

Am văzut, în ultimele săptămâni, mai multe încercări de limitare a informațiilor oferite jurnaliștilor. Acest lucru a dus la adâncirea neîncrederii și la apariția unor situații de fake-news generate de persoane rău-voitoare sau pur și simplu neinformate.

Noi, jurnaliștii constănțeni vrem să informăm corect și la timp populația din Dobrogea pentru a preveni panica și pentru a calma spiritele deja agitate din zonă.

Constănțenii au nevoie de informații corecte, furnizate la timp. În ultimele săptămâni, jurnaliștii constănțeni au fost puși în situația de transmite informații incomplete din cauza restricțiilor impuse autorităților locale de a comunica.

Tocmai de aceea, prin această scrisoare deschisă vă solicităm să sprijiniți un tip de comunicare mult mai eficient. Din acest motiv, venim cu următoarele solicitări:

  1. Desemnarea unui birou cu 1 – 2 persoane care au voie să comunice oficial toate informațiile legate de COVID-19. Aceste persoane să fie purtători de cuvânt sau persoane specializate în comunicare care pot să gestioneze rapid și eficient cererile jurnaliștilor.
  2. Informații actualizate zilnic despre cazurile de persoane infectate din Dobrogea, persoanele vindecate, carantinate, izolate și persoane decedate, defalcate pe localități. Considerăm că toți constănțenii au dreptul să știe dacă în localitatea lor sunt sau nu persoane infectate cu noul Coronavirus. NU solicităm numele și datele acestora de indentificare, ci doar vârsta, localitatea și profesia acestora (daca e cazul).
  3. Informații corecte, complete și actualizate la timp despre cazurile de personal medical infectat cu noul Coronavirus.
  4. Informații complete și actualizate de câte ori este nevoie despre persoanele care ajung în Dobrogea pe cale aeriană, navală sau rutieră și care trebuie să rămână în izolare sau carantină.

Semnează această scrisoare deschisă 45 jurnaliști și corespondenți de presă centrală care speră în rezolvarea cât mai rapidă a celor de mai sus:

Adrian Boioglu, Constanța NEWS

Dorian Hapurnea, Constanța INFO

Marius Florian, Tomis News

Sorin Radu, Media TV

Cătălina Buzoianu, corespondent Antena 3

Cristian Ciobănuc, TV Alpha Media

Petruț Iacob, Replica

Virgil Stoian, Replica

Mihaela Giuglea, Focus Press

Tatian Iorga, Ordinea.ro

Mirela Pascal, Replica

Liliana Ioniță, Replica

Alexandra Bulz Panait, Antena 3 Constanța

Lacrămioara Neațu, Lumea Presei

Sorin Hulubei, Replica

Paula Solomon, Dotto TV

Andreea Perhaiță, Cuget Liber

Sorin Danielciuc, Focus Actual

Aura Mierluș, jurnalist

Mihai Răzvan Rotaru, Dezvăluiri

Natalia Vrânceanu, Dotto TV

Alexandra Cucu, Focus Press

Feri Predescu, jurnalist

Cătălin Schipor, Constanța NEWS și Libertatea

Adrian Florea, Constanța NEWS

Coca Frumuzache, Constanța NEWS

Cosmin Văideanu, News.ro

Valentin Coteț, Dunărea TV

Cristina Ionescu, Atac de Constanța

Claudia Pintilie, Ziarul Amprenta

Cristian Hagi, Constanța 100%

Cristian Andrei Leonte, Info Sud-Est

Andreea Pavel, Info Sud-Est

Sînziana Ionescu, Adevărul

Mariana Iancu, Adevărul

Călin Gavrilaș, Adevărul

Alexandra Șteoleacă, Dobrogea TV

Sorin Cealera, Radio România

Loredana Mihai, Focus Press

Mădălina Mihai, Focus Press

Mihaela Tîrpan, Ordinea

Maria Ionescu, Ordinea

Cătălina Smereca, Antena 3

Cristina Iliuță, Radio Constanța

Andreea Filip, corespondent Antena 1

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

A murit adolescentul care a provocat tragicul accident din Cobadin

Publicat

la data de

Scris de

Astăzi, 9 august, s-a stins din viață Darius, în vârstă de 16 ani, care se afla la volanul mașinii din vina caruia  s-a produs  tragicul accidentul mortal în   noaptea de 4/5 august a.c., în localitatea Cobadin.

Precizăm faptul că el era internat în spitalul județean Constanța în stare de comă.

Reamintim faptul că în urma tragicului accident rutier, două fete, de 13, respectiv 16 ani, au murit pe loc. Alexandru, cea de-a treia victimă s-a stins din viață în cursul zilei de luni, la spital.

Oficial din partea Biroului de presă al IPJ Constanța:

A seccidentul a avut loc în jurul orei 1:40.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că impactul s-a produs între 2 autoturisme, conduse de un minor de 16 ani, respectiv un bărbat, de 23 de ani.

Din coliziune, ambele autoturisme au fost proiectate în alte 2 autoturisme parcate.

În urma impactului a rezultat decesul, la fața locului, a 2 pasagere din primul autoturism, de 13, respectiv 16 ani.

Totodată, a rezultat vătămarea corporală gravă a conducătorului auto de 16 ani și a unui alt pasager din același autoturism, în vârstă de 17 ani, precum și vătămarea corporală ușoară a celui de-al doilea conducător auto.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Patru migranți iranieni, depistați de polițiștii de frontieră constănțeni

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în apropierea graniţei cu Bulgaria, patru cetățeni iranieni care au trecut ilegal frontiera în România din ţara vecină.

In data de 9 august, in jurul orei 6:00, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia, pe timpul unei misiuni de supraveghere a zonei de frontieră, au observat, patru persoane care se deplasau dinspre frontieră către localitatea Vama Veche, judeţul Constanţa.

Imediat, echipaje mobile s-au deplasat în zonă, fiind oprite și identificate patru persoane.

Deoarece persoanele nu își justificau prezența în zonă, au fost conduse la sediul instituției pentru efectuarea de verificări suplimentare.

La cercetări a rezultat faptul că, cei în cauză sunt cetățeni iranieni, trei bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 27 și 43 ani, care au trecut fraudulos frontiera de stat a României dinspre Bulgaria. Cetăţenii iranieni descoperiţi au precizat faptul că intenționau sa ajungă în vestul Europei.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, iar cei patru cetăţeni iranieni urmează a fi preluaţi de către autoritățile de frontieră bulgare, prin Punctul de Trecerea Frontierei Negru Vodă, în baza Acordului de readmisie între România și Republica Bulgaria.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un tânăr din județul Suceava s-a înecat în stațiunea Costinești

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei dimineți, 9 august, un tânăr s-a înecat în stațiunea Costinești. El a fost scos inconștient din apele mării de către turiștii aflați pe plajă.

La fața locului au intervenit un echipaj al Serviciului de Ambulanță precum și un SMURD B.

Din păcate, era inconștient și nu a mai putut fi salvat, în ciuda manevrelor de resuscitare.

Tânărul avea doar 25 de ani și era din Suceava.

Reamintim faptul că marea este extrem de agitată, iar în stațiunile din sudul litoralului au fost arborate steaguri roșii, care interzic accesul în mare, și portocalii.

Doar ieri, trei persoane au murit înecate în mare, un tânăr și-a pierdut viața în Saturn, iar alți doi au murit în Eforie Nord.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: