Conecteaza-te cu noi

Societate

5 delfini au fost găsiți morți pe litoralul românesc, în doar o săptămână

Published

on

Potrivit unui comunicat de presă al ONG Mare Nostrum Constanța, cinci delfini au eșuat în ultimele 6 zile pe litoralul românesc. Cazurile au fost înregistrate în Mamaia și Eforie, iar starea avansată de descompunere nu a permis stabilirea cauzei morții.

Comparativ cu  2018, în 2019 s-au înregistrat cu aproape 50% mai puține cazuri de delfini eșuați.

Patru din cele 5 exemplare identificate pe porțiunile de plajă din Mamaia și Eforie sunt marsuini, un singur exemplar fiind de afalin.

Din cauza stării avansate de descompunere, specialiștii de la ONG Mare Nostrum nu au putut stabili cauza exactă a morții:

Advertisement

Doar în cazul unui exemplar cu lungimea de 100 cm am putut stabili cauza decesului, aceasta fiind prinderea accidentală în plasa de pescuit. Față de anul trecut, avem mai puține cazuri de cetacee eșuate. Anul acesta, până în momentul de față, avem 37 de cazuri,  pe când anul trecut în aceeași perioadă erau 75 de cazuri”, spune Costin Timofte, asistent proiect în cadrul ONG Mare Nostrum.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions