Conecteaza-te cu noi
SEAS

Actual

75% dintre clienții afectați de condițiile meteorologice severe, reconectați la energia electrică

Published

on

Echipele de intervenție ale Rețele Electrice Dobrogea, ale contractorilor companiei și personalul suplimentar mobilizat de la regiunile Muntenia și Banat au reconectat la rețea circa 75% dintre clienții a căror alimentare cu energie electrică a fost perturbată de condițiile meteorologice severe – cod roșu de vânt cu viteze de peste 100 km/h, însoțit de căderi masive de zăpadă.

La ora 20.00, echipele lucrau pentru remedierea unor defecte în rețele care deservesc circa 76.000 clienți din 142 de localități, din care 60 în județul Constanța, 40 în Tulcea, 29 în Călărași și 13 în Ialomița.

Lucrările se desfășoară în continuare în condiții de iarnă, cu accesul dificil în multe zone din cauza zăpezii și noroiului. Distanțele lungi prin zone cu acces greu până la elementele de rețea afectate, precum și drumurile cu circulație îngreunată de troiene de zăpadă au provocat prelungirea duratelor de reparații.

Tehnicienii au instalat 8 grupuri electrogene de mare capacitate pentru alimentarea de pompe de apă și puțuri în județul Constanța și alte 5 pentru alimentarea clienților din localitățile Negru Vodă, Ovidiu și Medgidia (județul Constanța) și Fetești (județul Ialomița, 2 grupuri). De asemenea, compania a asigurat alimentarea cu combustibil a acestor instalații, în cursul dimineții de mâine. Grupurile electrogene – aparținând Rețele Electrice Dobrogea, contractorilor societății și Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) – pot fi montate acolo unde situația rețelei permite acest lucru în condiții de siguranță.

”Continuăm să colaborăm cu autoritățile centrale și locale pentru a ajunge în zonele cu incidente, iar echipele vor lucra pentru reluarea alimentării la toți clienții afectați. După remedierea incidentelor din rețelele de medie tensiune, intervențiile vor continua pentru a repara avariile din rețelele de joasă tensiune, în interiorul localităților.”, au precizat reprezentanții  Rețele Electrice Dobrogea.

Foto: Ilustrativ

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions