Conecteaza-te cu noi

Politica

Dosarul lui Dan Barna a ajuns la DNA. „Mă voi retrage dacă va porni urmărirea penală“

Published

on

Departamentul de luptă antifraudă (DLAF) din cadrul Guvernului a sesizat DNA în legătură cu ”presupuse fapte de natură penală comise în contextul implementării unor proiecte finanțate din fonduri europene”, potrivit unui răspuns al DNA. E vorba de 2 sesizări ale DLAF primite de DNA în data de 10 mai 2021 și care vizează proiectele cu fonduri europene în cadrul cărora actualul vicepremier și lider USR, Dan Barna, a fost expert antreprenorial.

”La data de 10 mai 2021, la sediul DNA au fost primite două sesizări formulate de instituția la care faceți referire și în care sunt reclamate presupuse fapte de natură penală comise în contextul implementării unor proiecte finanțate din fonduri europene. Cele două documente se află în procedură de înregistrare și repartizare, prin urmare, în acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat”, a precizat DNA.

DLAF a precizat într-un răspuns pentru G4media.ro că a sesizat DNA în legătură cu 4 persoane – experți cu atribuții de recrutare și manageri ai structurilor de economie socială – privind proiectele în care au fost implicați Dan Barna și sora sa.

„Până în acest moment nu am nicio informație oficială de la DLAF privind implicarea mea în vreo notă de constatare care să fie trimisă la DNA, spune Dan Barna, lider USR PLUS, după ce DLAF a precizat că este în curs de investigare proiectul în care este implicată firma sa de consultanță.

Advertisement

Pe de alt[ parte, Barna anunță că se va retrage din funcțiile publice pe care le deține, dacă procurorii DNA îl pun sub urmărire penală.

“Nu am comis nicio faptă penală, nu am fost chemat la DNA. Mă voi retrage dacă va fi începută o urmărire penală. Sunt dispus la orice este necesar, principiile “fără penali în funcţii publice” e un crez cu care am venit în politică. Am solicitat şi la DLAF o notă de constatare”, a declarat, marţi, Dan Barna.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions