Connect with us

Politica

Miniștrii Justiției și Muncii vor să taie pensiile speciale ale magistraților: „Nu pot depăși salariul“

Published

on

Pensia nu poate să depăşească salariul, este principala idee de la care pleacă miniștrii Justiției, Stelian Ion, și Muncii, Raluca Turcan, care au reluat, astăzi, discuțiile pe tema pensiilor magistraților. Ceri doi demnitari vor să taie pensiile speciale ale magistraților, spunând că acestea nu trebuie să fie mai mari decât salariul avut în timpul activității.

De altfel, ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat ieri că trebuie găsite soluții pentru toate tipurile de pensii speciale, aceasta fiind una dintre propunerile care s-ar putea discuta astăzi la Ministerul Muncii.

„Sunt mai multe variante. Vom merge mâine (marţi – n.r.) împreună şi cu cei din sistemul judiciar, cu reprezentanții Înaltei Curţi, CSM. Important este să se discute toate aceste chestiuni legate de PSD, de pensiile de serviciu şi toate celelalte denumiri pe care le au generic numite pensii speciale. Deci, trebuie să găsim soluţiile pentru toate categoriile de pensii speciale, nu doar pentru unele dintre ele. Aşa încât unele dintre discuţiile de mâine se vor purta şi în jurul acestei idei, pentru că altfel o categorie se poate considera nedreptăţită faţă de altă categorie. Dacă ne-am asumat împreună că vom rezolva această problemă, pe cât ne permit Constituţia şi deciziile Curţii Constituţionale, acest lucru trebuie să-l facem”, a declarat Stelian Ion.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta