Conecteaza-te cu noi

Politica

Inițiativă Remus Negoi: Operatorii de plaje, obligați să amenajeze minimum 2 șezlonguri pentru persoanele cu handicap pe fiecare sector

Published

on

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, a declarat că a iniţiat un proiect de lege pentru facilitarea accesului pe plajă  al persoanelor cu dizabilităţi.

„Trebuie să sprijinim integrarea în societate a acestei categorii şi, în acest sens, este necesară corelarea reglementărilor Uniunii Europene cu legislaţia noastră. În prezent, este dificil pentru persoanele cu dizabilităţi să ajungă de pe faleză pe malul mării, întrucât nu există o infrastructură care să permită deplasare cu dispozitive medicale rulante pe plajă. Din acest motiv, mulți turiști străini ocolesc litoralul românesc.

Am depus o iniţiativă legislativă care să asigure accesul facil al persoanelor cu dizabilități pe plaje, precum și un număr minim de șezlonguri dedicate acestora, amplasate lângă luciul de apă. Amenajarea unor asemenea căi de acces vine şi în sprijinul părinților cu cărucioare pentru copii, precum și al vârstnicilor care se deplasează ajutați de bastoane.

Conform inițiativei, operatorii economici sau administrațiile publice locale care dețin sau gestionează plaje amenajate pentru agrement vor rezerva pentru persoanele cu dizabilități 4% din numărul total, dar nu mai puțin de 2 șezlonguri pe primul rând spre luciul apei, pe toată durata sezonului estival și vor amenaja o cale de acces către acestea,  din materiale ecologice, ușoare, astfel încât să nu existe un impact negativ asupra mediului înconjurător.“, a declarat Negoi.

Advertisement

Iată proiectul inițiat de senatorul constănțean:

Download (DOC, 188KB)

Sursa foto: USR

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions