Conecteaza-te cu noi

Politica

Încă o palmă dată turismului din România. Guvernul a desființat atașații din străinătate

Published

on

Turismul românesc a mai primit azi o palmă. România nu va mai avea atașați în turism în ambasade care să promoveze în străinătate destinațiile autohtone, pentru Guvernul a desființat atașații din turism. Mircea-Titus Dobre, fost ministru al Turismului a făcut anunțul spunând că ordonanța a fost promovată de Claudiu Năsui, ministrul Economiei și Turismului, fără o dezbatere publică în prealabil.

„Noaptea, ca hoții. Sau ca pirații, dincolo de orice lege! USR-PLUS, prin ministrul Claudiu Năsui, a adoptat, sfidând cadrul legal, ordonanța de urgență prin care desființează atașații din turism. Acest act normativ a fost adoptat în ședința de guvern de azi, pe înserat, fără dezbatere publică, așa cum o cereau federațiile patronale și comisie de Dialog Social. Claudiu Năsui este cunoscut drept și groparul turismului din România. Prin această nouă legiferare care calcă în picioare dialogul social și orice principiu al legalității, USR-PLUS demonstrează că a venit cu un mandat clar: să distrugă tot, în regim dictatorial și antidemocratic. Simpla declarație a cuiva că e bine intenționat și democrat sau de dreapta nu înseamnă că așa este. Probele din realitate demonstrează contrariul.“, spune fostul ministru al Turismului.

Atașații în turism ar fi trebuit să se ocupe cu promovarea României în țara unde există atașatul. Acesta era sub umbrela ambasadorului României din statul respectiv. Atașatul în turism trebuie să aibă statut diplomatic așa cum au și ceilalți atașați ai statului român: atașații ce se ocupa cu comerțul exterior, atașații de munca, MAI etc.  Totodată, atașații trebuie să îndeplinească strategia de promovare a României în țara unde își desfășoară activitatea și să știe daca un grup de turiști au probleme în destinația respectivă.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions