Connect with us

Politica

Încă o palmă dată turismului din România. Guvernul a desființat atașații din străinătate

Publicat

la

Turismul românesc a mai primit azi o palmă. România nu va mai avea atașați în turism în ambasade care să promoveze în străinătate destinațiile autohtone, pentru Guvernul a desființat atașații din turism. Mircea-Titus Dobre, fost ministru al Turismului a făcut anunțul spunând că ordonanța a fost promovată de Claudiu Năsui, ministrul Economiei și Turismului, fără o dezbatere publică în prealabil.

„Noaptea, ca hoții. Sau ca pirații, dincolo de orice lege! USR-PLUS, prin ministrul Claudiu Năsui, a adoptat, sfidând cadrul legal, ordonanța de urgență prin care desființează atașații din turism. Acest act normativ a fost adoptat în ședința de guvern de azi, pe înserat, fără dezbatere publică, așa cum o cereau federațiile patronale și comisie de Dialog Social. Claudiu Năsui este cunoscut drept și groparul turismului din România. Prin această nouă legiferare care calcă în picioare dialogul social și orice principiu al legalității, USR-PLUS demonstrează că a venit cu un mandat clar: să distrugă tot, în regim dictatorial și antidemocratic. Simpla declarație a cuiva că e bine intenționat și democrat sau de dreapta nu înseamnă că așa este. Probele din realitate demonstrează contrariul.“, spune fostul ministru al Turismului.

Atașații în turism ar fi trebuit să se ocupe cu promovarea României în țara unde există atașatul. Acesta era sub umbrela ambasadorului României din statul respectiv. Atașatul în turism trebuie să aibă statut diplomatic așa cum au și ceilalți atașați ai statului român: atașații ce se ocupa cu comerțul exterior, atașații de munca, MAI etc.  Totodată, atașații trebuie să îndeplinească strategia de promovare a României în țara unde își desfășoară activitatea și să știe daca un grup de turiști au probleme în destinația respectivă.

Comments

comments

Politica

Chițac a pierdut alegerile pentru postul de vicepreședinte pe apărare din PNL

Publicat

la data de

Scris de

Liderii PNL și-au ales conducerea. Lucian Bode devine astfel secretar general (606 voturi pentru și 40 anulate), Dan Motreanu prim-vicepreședinte (736 voturi pentru și 5 anulate), iar vicepreședinte pe apărare a fost ales Virgil Guran (459 voturi pentru; contracadidatul său, Virgil Chițac a avut 129 voturi pentru și 50 anulate). Alegerile interne din PNL au fost marcate de două valuri de retrageri. Sursa: stiripesurse.ro.

Amintim că, în momentul în care Nicolae Ciucă și-a anunțat candidatura pentru șefia PNL, Chițac a fost printre primii liberali care și-au arătat susținerea față de premier. La fel a procedat edilul Constanței și când fostul premier Florin Cîțu și-a anunțat candidatura pentru șefia PNL. Iată că, strategia lui Vergil Chițac de a se „lipi“ se șefii PNL nu a dat roade.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Lucian Bode: „PNL trebuie să câștige toate alegerile din 2024“

Publicat

la data de

Scris de

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a declarat, astăzi, că partidul pe care îl reprezintă vrea să câștige toate alegerile din 2024.

„Anul 2024 va fi greu din punct de vedere electoral. O să fie alegeri. Vestea bună e că PNL e singura forță de dreapta și cel mai mare de pe eșichierul politic. PNL trebuie să fie pregătit să câștige pe linie în 2024”, a spus Bode.

Conducerea PNL s-a reunit, vineri, într-o nouă şedinţă, la Consiliului Naţional, după Liga Aleşilor Locali de joi. În cadrul şedinţei sunt aleşi secretarul general al partidului, unde este o singură candidatură: Lucian Bode, un prim-vicepreşedinte, unde s-au înscris două candidaturi, ale lui Virgil Popescu şi Dan Motreanu şi un vicepreşedinte, unde sunt patru candidaţi.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Nicolae Ciucă: „Vrem să facem în PNL o școală a performanței administrației locale“

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, chiar este convins că Guvernul pe care îl conduce și aleșii liberali sunt performanți. Ciucă a declarat, astăzi, în cadrul Ligii Aleşilor Locali, că faptul că PNL se află astăzi la guvernare se datorează succeselor aleşilor locali liberali, care au generat încredere în PNL, în toată ţara. El a arătat că primarii PNL sunt modele de performanţă administrativă şi politică.

„Vreau să vă tramsmit două mesaje, primul, al deschiderii către soluţiile care vin dinspre dumneavoastră şi mesajul de încredere în capacitatea de a rerula proiecte şi a-i convinge pe cetăţenii localităţilor pe care le administrează că nu şi-au irosit votul. Succesele din administraţie s-au convertit în încredere în polliticienii PNL. Faptul că PNL se află astăzi la guvernare se datorează succeselor dumneavoastră, care au generat încredere în PNL, în toată ţara. Vrem să instituţionalizăm şi să răspândim bunele practici ale guvernării locale de succes a PNL, acolo unde se vrea, replicarea lor şi în alte judeţe. Vrem să facem în PNL o școală a performanței administrației locale.” , a spus Ciucă, citat de stiripesurse.ro.

Sursa foto: Facebook

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: