Conecteaza-te cu noi

Societate

Sute de elevi constănțeni participă la Concursul Național de Matematică pentru clasele a IV-a – a VIII-a

Published

on

Vineri, 4 martie a.c., în 11 unități de învățământ din județul Constanța se va desfășura etapa județeană a Concursului Național de Matematică pentru clasele a IV-a – a VIII-a Olimpiada Satelor din România, etapă organizată de către Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

La această competiție participă un număr de 298 de elevi din județ, după cum urmează:

  • 47 nivel primar;
  • 251 nivel gimnazial.

Conform Metodologiei – cadru de organizare și desfășurare a competițiilor școlare , O.M.E. nr. 3066/27.01.2022 și a Regulamentului Specific al  Concursului Național de Matematică pentru clasele a IV-a – a VIII-a, Olimpiada Satelor din România se va desfășura cu participare fizică, respectându-se toate măsurile de prevenire a îmbolnăvirii cu SARS-COV-2.

Subiectele respectă bibliografia recomandată la nivel național de către Ministerul Educației și se încadrează în programa de olimpiadă pentru disciplina matematică.

Informații de background:

Advertisement

Unitățile de învățământ care vor fi centre de concurs sunt: Liceul Tehnologic Liceul Tehnologic Nicolae Dumitrescu, loc. Cumpăna, Școala Gimnazială nr. 1, loc. Tuzla,  Școala Gimnazială nr. 1, loc. Limanu,  Școala Gimnazială nr. 1, loc. Peștera, Școala Gimnazială nr. 1, loc. Rasova, Școala Gimnazială nr. 1, loc. Valu lui Traian, Liceul Cobadin, Şcoala Gimnazială Poet Ovidiu, loc. Ovidiu, Școala Gimnazială Gheorghe Lazăr, loc. Corbu, Liceul Regele Carol I, loc. Ostrov și Liceul Tehnologic Crucea.

Proba scrisă poate fi de tip test-grilă, cu un număr de 15 – 20 de itemi cu alegere multiplă, cu câte 4 variante de răspuns, dintre care o singură variantă este corectă. Pentru fiecare item se acordă 0 puncte în cazul alegerii unei variante incorecte, respectiv 1 (un) punct, în cazul alegerii variantei corecte. Nu se acordă puncte din oficiu. Punctajul final al lucrării este reprezentat de suma punctelor acordate itemilor corect rezolvați, conform art. 5, alin. (5) din Regulamentul specific.

De asemenea, în conformitate cu art. 11 din Regulamentul specific – Un elev se poate califica la etapa imediat superioară a concursului numai dacă a obținut la etapa curentă cel puțin 40% din punctajul maxim posibil care se poate acorda lucrării: 28 de puncte în condițiile probei specifice formate din 4 probleme, la care punctajul maximum pe problemă este de 7 puncte, respectiv 15 – 20 de puncte (în funcție de numărul de probleme), în cazul instrumentului de evaluare de tip test-grilă cu itemi cu alegere multiplă).

În caz de egalitate, pentru stabilirea lotului național, conform art. 10, alin. (1), elevii vor susține o probă scrisă de baraj care va conține 4 probleme, probă la care punctajul maximum pe problemă este de 7 puncte.

Numărul de locuri alocat de către Ministerul Educației fiecărui inspectorat școlar județean, conform art. 10, alin (1) și (2) din Regulamentul specific, este de 5 locuri (câte unul pentru fiecare clasă).

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions