Conecteaza-te cu noi

Societate

Doliu la Spitalul Județean Constanța. A murit dr. Lazăr Irimiea

Published

on

Ieri, 2 martie, s-a stins din viață dr. Lazăr Irimiea, medic ginecolog al Spitalului Județean de Urgență din Constanța.

Medicul era internat în spital, din cauza unor afecțiuni medicale.

Anunțul decesului a fost făcut de Valentina C. fost pacient al medicului.

”Rămas bun, stimate domnule profesor universitar doctor Lazar Irimiea! Vă rămân faptele medicale și îngerii aduși pe pământ, dorul de a ne mobiliza și de a fi puternici, de a ne antrena și de a fi de folos comunității! Iar, în Cer nu veți înceta să purtați cu dumneavoastră amintirile peregrinărilor în munți și în câmpii, bălți, a partidelor de vânătoare și pescuit și a miilor de ore predate studenților și de pregătire profiesională în domeniul medical. Nu veți înceta să purtați iubirea de familie, prieteni, colegi, de oameni.

Advertisement

Vă mulțumesc pentru lecția de profesionalism !

Dumnezeu să vă odihneasca în pace! Să aveți fir întins!

Sincere condoleanțe familiei!”, a scris Valentina C.

Profesorul Lazăr Irimia a fost unul dintre cei mai experimentați medici din județul Constanța. De-a lungul carierei sale, de 34 de ani de activitate medicală a avut peste 10.000 de intervenții chirurgicale.

A scris 4 cărți de specialitate. De asemenea, a fost autor al unei monografii.

Advertisement

Dr. Irimiea a scris peste 100 de lucrări științifice.

A avut un doctorat în științe medicale și 3 contracte de cercetare.

Oficial din partea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța

”A plecat la ceruri om bun, un doctor pasionat care și-a dedicat aproape 4 decenii din viață pacientelor din Spitalulul Județean Constanța, un bun organizator care a condus secția de Obstetrică Ginecologie  15 ani, un excelent profesor  care a îndrumat mii studenți. Drum lin printre stele, domnule  profesor Lazăr Irimea și  sincere condoleanțe familiei îndoliate!”

Update: 

Advertisement

In memoriam, prof. univ. dr. Lazăr Irimiea

Universitatea Ovidius din Constanța aduce un omagiu la trecerea în eternitate a prof. univ. dr. Lazăr Irimiea, medic primar obstetrică-ginecologie, și medic șef al Clinicii II de Obstetrică-Ginecologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța, doctor în științe medicale.

Născut pe 1 noiembrie 1952, prof. univ. dr. Lazăr Irimiea a absolvit Liceul teoretic din Dolhasca, judeţul Suceava, profil umanistic, în 1971 şi Facultatea de Medicină Generală din cadrul IMF „Gr.T. Popa” Iaşi, în 1979, devenind, apoi, doctor în științe medicale, în anul 1998.

În cei peste 34 de ani de activitate profesională, prof. univ. dr. Lazăr Irimiea a realizat peste 10.000 de intervenții chirurgicale, fiind un chirurg de referință pentru situațiile medicale de specialitate cu grad înalt de dificultate.

De-a lungul carierei a dezvoltat excelența în practicile și tehnologiile de ultimă generație și a utilizat tehnici moderne de explorare paraclinică (ecografie, histeroscopie, laparoscopie).

Advertisement

Cu o bogată activitate științifică, prof. univ. dr Lazăr Irimiea a fost autor și coautor a peste 150 de lucrări științifice, cărora li se adaugă cinci cărți de obstetrică și ginecologie, a coordonat mai mult de 30 de lucrări de specialitate, a coordonat trei granturi de cercetare și a participat la numeroase congrese, conferințe și manifestări științifice.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Comunitatea academică a Universităţii Ovidius din Constanţa

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions