Conecteaza-te cu noi

Politica

Vot în Parlament. Crește alocația de hrană pentru copiii instituționalizați

Published

on

Camera Deputaţilor a adoptat, astăzi, proiectul de lege care prevede majorarea normei de hrană și a sumei de bani pentru rechizite și alte cheltuieli pentru copiii aflați în centre maternale, în plasament familial sau în mediu instituționalizat. Suma lunară pentru un astfel de caz va crește de cinci ori. Norma de hrană va ajunge, astfel, la minim 22 de lei de persoană pentru fiecare copil din serviciile de zi publice, pentru copiii şi tinerii pentru care s-a stabilit o măsură de protecţie specială într-un serviciu public de tip rezidenţial şi pentru copiii aflaţi în case de tip familial. Legea merge la promulgare. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunţat că această face parte din pachetul „Sprijin pentru România” în vederea protejării populaţiei vulnerabile.

„Cuantumul alocaţiei de hrană pentru copiii din serviciile de zi publice şi pentru copiii şi tinerii pentru care s-a stabilit o măsură de protecţie specială într-un serviciu public de tip rezidenţial, pentru copiii aflaţi în case de tip familial, precum şi pentru mamele protejate în centre maternale este de 22 de lei. Cuantumul alocaţiei de hrană pentru copiii din serviciile de zi este aplicabil şi copiilor din creşe şi alte unităţi de educaţie timpurie”, potrivit proiectului de lege.

Camerei Deputaţilor este for decizional în acest caz, iar legea merge la promulgare.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions