Connect with us

Politica

Senatorul Remus Negoi acuză PSD că vrea să-l scape de dosar penal pe șeful Autorității Electorale Permanente

Published

on

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, acuză într-o postare pe Facebook că PSD încearcă să-l scape de dosar penal pe șeful Autorității Electorale Permanente (AEP), Florin Mitulețu Buică cu un amendament propus “discret’” în Parlament. Parlamentul constănțean spune că procurorii îl acuză pe Florin Mitulețu Buică că a demis abuziv doi directori și a angajat ilegal, fără concurs, alți 18.

„Iar PSD se dă de ceasul morții să-l scape și să-și lase oamenii de carton în instituția extrem de importantă pentru desfășurarea alegerilor. Amendamentul depus de PSD-istul Radu Oprea și adoptat în Comisia de Administrație permite AEP să facă angajări sau să promoveze oamenii în instituție fără concurs. Proiectul trebuia să intre la vot la Camera Deputaților, dar PNL l-a mutat în spate pe ordinea de zi ca să nu fie dezbătut astăzi. Presiunea a funcționat! Continuăm! Amendamentul trebuie scos!“, spune Negoi.

Amintim că, șeful Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin Mitulețu-Buică, a fost pus sub acuzare de procurori pentru abuz în serviciu, după ce în 2019 ar fi dat afară abuziv doi directori din cadrul instituției. Este vorba despre plecarea din AEP a lui Gabriel Saucă (Director general, Direcţia de Coordonare a Sistemului Informaţional Electoral Naţional) şi Cristian Petraru (șeful Departamentului de organizare a proceselor electorale).

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta