Conecteaza-te cu noi

Administratie

Referendumul pentru demiterea primarului din Agigea, aprobat de instanță

Published

on

Protest pentru referendumul blocat de la Agigea

Instanța i-a făcut astăzi un „cadou“ primarului de la Agigea. Magistrații de la Tribunalul Constanța au dat câștig de cauză USR în procesul intentat împotriva prefectului județului Constanța, Silviu Coșa, pentru deblocarea procesului de organizare a referendumului pentru demiterea primarului din Agigea, Cristian Cîrjaliu. Acțiunea celor de la USR a fost admisă de instanță și, astfel, prefectul nu mai poate bloca procedura de organizarea a referendumului la Agigea.

Reclamanți în dosar au fost Uniunea Salvați România, Uniunea Salvați România filiala Constanța, Uniunea Salvați România, filiala Agigea și liderul filialei USR Agigea, Gabriel Ciobanu. Pârât în cauză a fost prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, iar intervenient în numele altei persoane a fost Cristian Cîrjaliu.

Iată minuta instanței:

„Complet: CA18

Advertisement

Tip solutie: Admite cererea

Solutia pe scurt: HOT: Admite cererea de chemare în judecată, astfel cum a fost modificată, formulată de reclamanţii UNIUNEA SALVAŢI ROMÂNIA, UNIUNEA SALVAŢI ROMÂNIA – FILIALA CONSTANŢA, UNIUNEA SALVAŢI ROMÂNIA – FILIALA AGIGEA şi CIOBANU GABRIEL în contradictoriu cu pârâţii PREFECTUL JUDEŢULUI CONSTANŢA. Respinge cererea de intervenţie accesorie în interesul pârâtului formulată de intervenientul CÎRJALIU CRISTIAN MARCEL, ca nefondată. Anulează adresa nr. 10114/05.05.2022 şi adresa nr. 6402/21.03.2022 emise de Instituţia Prefectului Constanţa. Obligă pârâtul PREFECTUL JUDEŢULUI CONSTANŢA la soluţionarea favorabilă a cererii nr. 24104/24.09.2021 şi la organizarea referendumului pentru demiterea primarului Comunei Agigea, dl. CÎRJALIU CRISTIAN MARCEL. Obligă pârâtul PREFECTUL JUDEŢULUI CONSTANŢA la plata către reclamanţi a cheltuielilor de judecată provocate, în cuantum de 250 lei reprezentând taxe judiciare de timbru şi 5.950 lei onorariul apărătorului ales. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Tribunalul Constanţa – Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 09.06.2023. Document: Hotarâre 09.06.2023“

Amintim că, în urmă cu aproape un an, mai mulți membri și simpatizanți ai USR au protestat în fața Prefecturii pentru deblocarea referendumului de demitere a primarului inculpat de la Agigea. Peste 2.000 dintre cetățenii acestei comune au semnat pentru referendum. Semnăturile au fost validate de autorități, însă întregul proces democratic a fost blocat de Instituția Prefectului, pe motivul hilar că cel vizat de referendum, primarul Maricel Cîrjaliu, s-a plâns că ar exista semnături false. Organizatorii protestului au spus atunci că suspendarea procedurii nu are nicio bază legală și constituie un abuz. Ei au suspectata că la baza deciziei prefectului Coșa ar sta de fapt o înțelegere politică între șeful acestuia și șeful lui Maricel, vestitul Felix Stroe.

În clip sunt redate punctele de vedere susținute de deputatul Stelian Ion și de liderul opoziției din Agigea, Gabriel Ciobanu:

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions