Conecteaza-te cu noi

Actual

Cernavodă. Scandal pe tema câinilor comunitari: “Și tâlhării la drumul mare au mai multă decență că voi”

Published

on

Primăria orașului Cernavodă și Asociația “Save The Dogs” au reușit să îngrozească părinții din oraș, după ce în luna mai a.c. a fost organizată în incinta bazei sportive o campanie de sterilizare a câinilor comunitari, deși Asociația deține un spațiu pentru sterilizarea maidanezilor. Atunci, părinții acuzau că acela nu este locul potrivit pentru o asemenea acțiune și că nu vor face decât să pună în pericol sănătatea copiilor care desfășoară aici activități sportive. Zilele acestea, un nou scandal pe tema acținilor ce îi au în discuție câinii comunitari din orașul Cernavodă. De data aceasta, discuțiile aprinse au avut loc între iubitorii de animale și angajații firmei contractate pentru a desfășura acest serviciu, Green Life Recycling din orașul Ovidiu. Un video postat pe cea mai cunoscută rețea de socializare a devenit viral și a reușit să-i împartă pe oameni în două tabere. Filmarea de la Facebook arată cum iubitorii de animale trag un semnal de alarmă că, potrivit legislației în vigoare, un SRL nu are voie să aibă drept activitate gestionarea câinilor, aceasta fiind activitatea organizațiilor non-guvernamantale. Au fost aduse acuzații, cei mai mulți oameni împotrivindu-se ridicării câinilor de pe domeniul public din orașul Cernavodă, în tot acest timp polițiștii locali încercând să aplaneze situația.

“Un SRL nu are voie să adune câini, ăștia sunt niște infractori. De 4 luni de zile, ăștia chinuie câinii (…) Băi, lăsați câinii în pace, jegoșilor”, se aude pe filmare.

Mesajul care însoțește clipul video de pe Facebook este:

„Și tâlhării la drumul mare au mai multă decentă că voi. E o lege nescrisă a hoților, de la făpturi lipsite de apărare să nu furi. Dar voi nu aveți nici un pic de decentă: furați fără jenă de la bătrâni, de la bolnavi, de la oameni cu handicap, de la copii, de la animale fără stapan! Pacat de un partid al cărui lider părea să aibă compasiune pentru aceste ființe oropsite. Dle #LudovicOrban, când va fotografiați în campanie cu goldenul dvs. și când oftati trist în timp ce va arătăm ororile la care sunt supuse animalele din țară asta eu am crezut că va pasă! Și când va declarați un mare luptător împotriva corupției v-am crezut! Ce s-a întâmplat între timp? Cum este posibil să închideți ochii la aceste orori și la furtul pe față al banilor publici?! V-a explicat Daniel Nicolăină că SRL-urile nu au voie să se ocupe de prinderea și omorârea câinilor fără stăpân. V-ați făcut că nu înțelegeți. Că nu înțelegeți legea și interpretarea a 2 Curți de apel ale României, a Curții de Conturi și a ANSVSA. Ciubucurile făcute de primarii PNL sunt mai importante decât legea și bunăstarea animalelor?! Sunteți ultimul om din partea căruia așteptăm să închideți ochii la așa ceva. Sunteți o mare dezamăgire pentru mine și pentru toți iubitorii de animale din România care au crezut în dvs. și s-au bucurat când ați ajuns în fruntea PNL! Cum e posibil că cel mai infect lagăr de exterminare a câinilor din România, lagărul lui Chirobocea, deținut ilegal de un SRL, să se afle într-un oraș cu primar de la PNL? Cum e posibil să permiteți transportarea ilegală a câinilor de la Cernavodă la Ovidiu, într-o dubă care nu e autorizată pentru transporturi mai lungi de 60 de kilometri? Cum e posibil să fi văzut chinul câinilor de la #GreenLifeRecycling și să închideți ochii, dle Orban?! Politică v-a luat mințile, v-a luat sufletul?!”

Advertisement

Facem precizarea ca filmarea aparține echipei Save The Dogs

 

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions