Connect with us

Actual

Cernavodă. Scandal pe tema câinilor comunitari: “Și tâlhării la drumul mare au mai multă decență că voi”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Primăria orașului Cernavodă și Asociația “Save The Dogs” au reușit să îngrozească părinții din oraș, după ce în luna mai a.c. a fost organizată în incinta bazei sportive o campanie de sterilizare a câinilor comunitari, deși Asociația deține un spațiu pentru sterilizarea maidanezilor. Atunci, părinții acuzau că acela nu este locul potrivit pentru o asemenea acțiune și că nu vor face decât să pună în pericol sănătatea copiilor care desfășoară aici activități sportive. Zilele acestea, un nou scandal pe tema acținilor ce îi au în discuție câinii comunitari din orașul Cernavodă. De data aceasta, discuțiile aprinse au avut loc între iubitorii de animale și angajații firmei contractate pentru a desfășura acest serviciu, Green Life Recycling din orașul Ovidiu. Un video postat pe cea mai cunoscută rețea de socializare a devenit viral și a reușit să-i împartă pe oameni în două tabere. Filmarea de la Facebook arată cum iubitorii de animale trag un semnal de alarmă că, potrivit legislației în vigoare, un SRL nu are voie să aibă drept activitate gestionarea câinilor, aceasta fiind activitatea organizațiilor non-guvernamantale. Au fost aduse acuzații, cei mai mulți oameni împotrivindu-se ridicării câinilor de pe domeniul public din orașul Cernavodă, în tot acest timp polițiștii locali încercând să aplaneze situația.

“Un SRL nu are voie să adune câini, ăștia sunt niște infractori. De 4 luni de zile, ăștia chinuie câinii (…) Băi, lăsați câinii în pace, jegoșilor”, se aude pe filmare.

Mesajul care însoțește clipul video de pe Facebook este:

„Și tâlhării la drumul mare au mai multă decentă că voi. E o lege nescrisă a hoților, de la făpturi lipsite de apărare să nu furi. Dar voi nu aveți nici un pic de decentă: furați fără jenă de la bătrâni, de la bolnavi, de la oameni cu handicap, de la copii, de la animale fără stapan! Pacat de un partid al cărui lider părea să aibă compasiune pentru aceste ființe oropsite. Dle #LudovicOrban, când va fotografiați în campanie cu goldenul dvs. și când oftati trist în timp ce va arătăm ororile la care sunt supuse animalele din țară asta eu am crezut că va pasă! Și când va declarați un mare luptător împotriva corupției v-am crezut! Ce s-a întâmplat între timp? Cum este posibil să închideți ochii la aceste orori și la furtul pe față al banilor publici?! V-a explicat Daniel Nicolăină că SRL-urile nu au voie să se ocupe de prinderea și omorârea câinilor fără stăpân. V-ați făcut că nu înțelegeți. Că nu înțelegeți legea și interpretarea a 2 Curți de apel ale României, a Curții de Conturi și a ANSVSA. Ciubucurile făcute de primarii PNL sunt mai importante decât legea și bunăstarea animalelor?! Sunteți ultimul om din partea căruia așteptăm să închideți ochii la așa ceva. Sunteți o mare dezamăgire pentru mine și pentru toți iubitorii de animale din România care au crezut în dvs. și s-au bucurat când ați ajuns în fruntea PNL! Cum e posibil că cel mai infect lagăr de exterminare a câinilor din România, lagărul lui Chirobocea, deținut ilegal de un SRL, să se afle într-un oraș cu primar de la PNL? Cum e posibil să permiteți transportarea ilegală a câinilor de la Cernavodă la Ovidiu, într-o dubă care nu e autorizată pentru transporturi mai lungi de 60 de kilometri? Cum e posibil să fi văzut chinul câinilor de la #GreenLifeRecycling și să închideți ochii, dle Orban?! Politică v-a luat mințile, v-a luat sufletul?!”

Facem precizarea ca filmarea aparține echipei Save The Dogs

 

 

Comments

comments

Actual

(FOTO+VIDEO) Acțiune de amploare în municipiul Constanța. Au fost date amenzi de peste 110.000 de lei

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul nopții trecute, 22/23 ianuarie a.c., în intervalul orar 20.00-01.00, polițiști din cadrul secțiilor de poliție urbană și ai Biroului Rutier Constanța au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu noul coronavirus, precum și pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive.

La activități au participat peste 70 de polițiști, fiind legitimate aproximativ 600 de persoane și controlate 405 autovehicule.

În urma acțiunii, au fost aplicate 277 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 110.000 de lei, dintre care 200 pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 și 58 la O.U.G. 195/2002.

Totodată, a fost constatată o infracțiune la regimul rutier (conducere sub influența băuturilor alcoolice). De asemenea, au fost reținute 5 permise de conducere.

Polițiștii au constatat faptul că pe terasa mai multor localuri (pe b-dul Mamaia, pe b-dul Alexandru Lăpușneanu, pe strada București,) se află clienți și se efectuează acte de prestări servicii în spațiu închis. Administratorii acestor localuri au primit fiecare amendă în valoare de 2.000 de lei.

De asemenea, au fost găsite mai multe localuri în care se aflau clienți în spațiul închis. Este vorba despre un bar situat pe Aleea Garofiței, unul pe strada Mircea cel Bătrân, unul pe strada Traian, un altul pe strada Ștefan cel Mare, unul pe strada Prislop, iar altul pe bulevardul Aurel Vlaicu. Și adminsitratorii acestora au fost amendați, fiecare cu amendă în valoare de 2.000 de lei.

Polițiști din cadrul Secției 5 au constatat faptul că, în incinta unei stații peco de pe bulevardul Aurel Vlaicu, se efectuează acte de prestări servicii în spațiu închis.

Administratorul societății comerciale a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, potrivit Legii nr. 55/2020.

De asemenea, a fost identificat și un conducător auto care a urcat la volan după ce a băut foarte mult.

Polițiști din cadrul Secției 5 au identificat un bărbat, de 65 de ani, care a condus un autoturism pe strada Micșunelelor din municipiul Constanța, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Deținuții, declarați de Guvern prioritari la vaccinare în etapa a treia

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Persoanele privat de libertate au fost introduse, alături de lucrătorii din HoReCa, bancheri, coafeze, bibliotecari sau casieri, între persoanele care vor avea prioritate în etapa a treia de vaccinare, potrivit Hotărârii de Guvern care modifică Strategia națională de vaccinare în România.

Guvernul a modificat lista persoanelor care se pot vaccina împotriva COVID-19 în etapa a doua de vaccinare şi în a treia etapă, prevăzută în Hotărârea Guvernului nr. 1031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.171 din 3 decembrie 2020, cu modificările ulterioare. Potrivit documentului, deţinuţii vor avea prioritate în etapa a treia.

În etapa a treia de vaccinare, care ar urma să înceapă în aprilie, ar urma să fie vaccinate următoarele categorii de persoane:

 1. a) Persoane care își desfășoară activitatea în cadrul unor unități, operatori economici cu risc ridicat de infectare al personalului propriu și al persoanelor deservite, din următoarele domenii de activitate :
 2. i) lucrătorii din Industria extractivă,
 3. ii) lucrătorii din Industria prelucrătoare

iii) lucrătorii din Hoteluri și restaurante

 1. iv) lucrătorii din domeniul de întreținere corporală, coafură și alte

activități de înfrumusețare

 1. v) lucrătorii din domeniul spectacole, activitati culturale și recreative.
 2. vi) lucrătorii din sistemul financiar, bancar și din domeniul asigurărilor, cu precădere a celor care au contacte directe cu publicul și a celor care prestează servicii esențiale de plăți, administrare cont și investiții și operează infrastructuri critice naționale, precum și personalul critic de suport al acestora;

vii) persoanele cazate în centrele regionale de proceduri și cazare ale solicitanților de azil aflate în subordinea Inspectoratului General pentru Imigrări”.

viii) persoanele cazate în centrele pentru cazarea străinilor luați în custodie pubIică aflate în subordinea Inspectoratului General pentru Imigrări”;

 1. ix) persoane private de libertate;
 2. x) persoane care asigură infrastructura de comunicații;
 3. xi) lucrătorii din domeniul muzeal și al colecțiilor publice;

xii) lucrătorii din biblioteci.

 1. b) populaţia adultă, alte categorii decât cele prevăzute la punctele 1 și 2 de la litera C;
 2. c) populaţia pediatrică, în funcţie de evoluţia epidemiologică şi de caracteristicile vaccinurilor aprobate pentru utilizarea la persoanele cu vârsta sub 18 ani.

Sursa: România TV

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Profesorii vor fi plătiți cu 100 de lei pentru fiecare oră în care recuperează materia

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunțat că Ministerul pregăteşte o OUG care prevede organizarea de ore, cu prezența fizică a elevilor, pentru recuperarea materiei pierdute din cauza predării online, urmând a se face, timp de 16 săptămâni, cel puţin cinci ore săptămânal. Acolo unde este cazul, vor exista chiar mai multe ore, dacă profesorii, părinţii şi elevii ajung la o înţelegere. Profesorii ar urma să fie plătiţi cu 100 de lei pentru fiecare oră în care recuperează materia cu elevii, el susţinând că această sumă ”ar trebui să fie un tarif motivant, mai ales pentru cei tineri”.

”Pierderile structurale sau conjuncturale generate de predarea online sunt evidente şi sunt mari. În acelaşi timp, aş adăuga şi faptul că sunt foarte neuniforme, diferă foarte mult de la o zonă la alta, de la o şcoală la alta şi mai cu seamă, de la un elev la altul, în funcţie de acea componentă de circumstanţă, de accesul la echipamente şi de accesul la internet, pentru că avem şi pierderile structurale, generate de predarea online în sine în raport cu predarea clasică. Predarea online, pe care noi am făcut-o şi acolo unde putea fi adaptată – şi există zone în care va trebui să continuăm – şi acolo unde era mai puţin adecvată şi acolo unde nu era deloc adecvată. Am fost obligaţi să apelăm la predarea online peste tot”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

În acest context, Cîmpeanu a anunţat că pentru cei 65.000 de elevi care riscă să rămână cu mediile neîncheiate pe primul semestru s-au luat măsuri pentru prevenirea acestei situaţii.

”Din punct de vedere organizatoric, am luat două măsuri: extinderea cu până la opt săptămâni a perioadei în care unui elev i se poate încheia situaţia şcolară din momentul revenirii în şcoală şi a doua măsură este aceea de micşorare până la două note pentru încheierea situaţiei şcolare. În mod normal, Regulamentul de organizare şi funcţionare prevede un număr de note egal cu numărul de ore alocat săptămânal acelei discipline”, a explicat ministrul Educaţiei.
Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: