Conecteaza-te cu noi

Actual

Jihadiştii au folosit cartele pre-pay româneşti, susţine premierul Cioloş

Published

on

,,România e una din puţinele ţări din UE care vinde cartele pre-pay fără un control de identitate. Înţeleg că au fost chiar folosite cartele pre-pay din România în pregătirea unor atentate în altă parte în UE, tocmai pentru ca există această flexibilitate în România.”, a afirmat ieri (27 martie n.r) premierul Dacian Cioloş, într-o emisiune a postului Pro TV.

Urmare a declaraţiilor primului-ministru, Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID) solicită, printr-un comunicat, modificarea legii cartelelor pre-pay:

,,Îi solicităm şefului executivului un calendar clar legat de reluarea dezbaterilor pentru reglementarea cartelelor pre-pay şi ne arătăm toată disponibilitatea prezentării ideii care a stat la baza acestei legi, atât de necesare. Iniţiativa, aparţinând AID, a fost trasă pe linie moartă în toamna lui 2014, când Curtea Constituţională a decis să considere în afara legii, iniţiativa care permite identificarea utilizatorilor de cartele pre-pay.”.

AID consideră că decizia CCR afectează grav dreptul la viaţa sigură a cetăţenilor şi capacitatea instituţiilor statului de a contracara ameninţările teroriste.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions