Connect with us

Stiri

Jihadiştii au folosit cartele pre-pay româneşti, susţine premierul Cioloş

Avatar

Publicat

la

,,România e una din puţinele ţări din UE care vinde cartele pre-pay fără un control de identitate. Înţeleg că au fost chiar folosite cartele pre-pay din România în pregătirea unor atentate în altă parte în UE, tocmai pentru ca există această flexibilitate în România.”, a afirmat ieri (27 martie n.r) premierul Dacian Cioloş, într-o emisiune a postului Pro TV.

Urmare a declaraţiilor primului-ministru, Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID) solicită, printr-un comunicat, modificarea legii cartelelor pre-pay:

,,Îi solicităm şefului executivului un calendar clar legat de reluarea dezbaterilor pentru reglementarea cartelelor pre-pay şi ne arătăm toată disponibilitatea prezentării ideii care a stat la baza acestei legi, atât de necesare. Iniţiativa, aparţinând AID, a fost trasă pe linie moartă în toamna lui 2014, când Curtea Constituţională a decis să considere în afara legii, iniţiativa care permite identificarea utilizatorilor de cartele pre-pay.”.

AID consideră că decizia CCR afectează grav dreptul la viaţa sigură a cetăţenilor şi capacitatea instituţiilor statului de a contracara ameninţările teroriste.

Comments

comments

Stiri

Fără apă potabilă în localitățile Limanu, 2 Mai și Vama Veche

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea unor lucrări de reabilitare și modernizare la nivelul Gospodăriei de apă Limanu, RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile în noaptea de joi spre vineri, 17 spre 18 septembrie 2020, în intervalul orar 22,00 – 04,00.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din localitățile Limanu, 2 Mai și Vama Veche.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de aceste intervenții să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează Biroul de presă.

Foto: Ilustrativ

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Mâine se oprește apa în orașul Murfatlar

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea lucrărilor de înlocuire a unei vane, cu diametrul de 400 mm, la nivelul conductei de alimentare cu apă, de pe strada General Vasile Milea din orașul Murfatlar, RAJA S.A. este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, marți – 15 septembrie 2020, în intervalul orar 09,00 – 16,00.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei toți onsumatorii din localitatea Murfatlar.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Consumatorii din Agigea și Lazu, fără apă potabilă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ca urmare a unei avarii survenite astăzi, 7 septembrie 2020, pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 500 mm din localitatea Agigea (zona Dedeman), județul Constanța, RAJA S.A. a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, în intervalul orar 13.30 – 18.30.

Sunt afectați de lipsa apei consumatorii din localitățile Agigea și Lazu.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create utilizatorilor din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: