Conecteaza-te cu noi

Actual

Pasărea Măiastră e pe drum. Ajunge la Constanța la ora 16.28

Published

on

Începând de astăzi, pasagerii care aleg ca destinație litoralul Mării Negre vor avea ocazia să ajungă călătorească spre mare cu un tren ieșit din tipare prin galeria de artă neconvențională de pe locomotivă. În călătoria inaugurală, locomotiva Pasărea Măiastră a pornit spre mare din Gara de Nord București, la ora 14:00, cu trenul IR 1585 cu sosire la Constanța la ora 16:28.

Locomotiva Pasărea Măiastră continuă proiectul Moving Art – parte a campaniei Culorile României și constă în înfrumusețarea la exterior a unor locomotive din parcul de material rulant al companiei feroviare.

„2016 este anul Brâncuși. Iată că Pasărea Măiastră, prezentă în opera sculptorului român, inspiră și astăzi. Și noi încercăm să aducem un aer de prospețime și tinerețe în domeniul feroviar. Pe lângă condiții mai bune de călătorie, ne dorim și un material rulant în „haine noi”, care să transmită faptul că lucrurile se schimbă cu și pentru oameni. Toți cei care au zâmbit și au făcut fotografii cu locomotiva Hora, toți cei care au admirat-o ne-au arătat că e nevoie de culoare și în domeniul nostru.
Fiecare călătorie este unică, așa cum și locomotiva Pasărea Măiastră este unică: va străbate țara și va duce cu ea tinerețea și culorile simbol ale României”, a declarat Iosif Szentes, Director General CFR Călători.

Proiectul câștigător al concursului de creație cu tema „Pasărea Măiastră” lansat în luna aprilie a.c., adresat studenţilor şi masteranzilor din cadrul Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti, a fost imaginat de Adrian Felix Dărăbăneanu într-o viziune modernă și pus în practică de artiștii Cristian și Răzvan Scutaru.

Advertisement

„În folclorul românesc, Pasărea Măiastră e o ființă supranaturală, plină de lumină și culoare. E înzestrată cu puteri magice, iar frumusețea ei unică încântă doar privirea celor cu adevărat privilegiați. La asta m-am gândit când am făcut desenul pe care acum toți românii îl pot admira. E o mare mândrie pentru mine faptul că lucrarea mea beneficiază de o asemenea expunere”, a spus Adrian Felix Dărăbăneanu, absolvent al Universității Naționale de Arte București.

„Proiectul este o provocare din punct de tehnic și a suprafeței care a trebuit acoperită. O astfel de lucrare îi oferă unui artist un bun examen față de publicul larg, iar eu sunt mândru că pot lua real și direct pulsul oamenilor vizavi de creația mea artistică. Întreg proiectul „Culorile României” e singura și cea mai mare expoziție de artă urbană neconvențională în aer liber la care românii pot lua parte”, a declarat artistul Cristian Scutaru.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions