Connect with us

Actual

S-a votat o mare realizare pentru turismul românesc

Maria Ionescu

Publicat

la

Astăzi senatorii au votat Legea privind impozitul specific unor activități, act normativ care a fost inițiat de către deputatul de Constanța, Mircea Titus Dobre. Astfel s-a dat un vot final, care va intra în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2017. Documentul a fost propus spre dezbatere în luna octombrie 2015 și a plecat de la necesitatea asigurării stabilității financiare a economiei și a unei juste contribuții a agenților economici la efortul general de dezvoltare a țării corespunzător importanței domeniului turismului și alimentației publice. “Necesitatea asigurării unui tratament fiscal echitabil în domeniul economic care să respecte principiul proporționalității, noua modalitate de impozitare aplicabilă contribuabililor din sectorul turistic, restaurante și alimentație publică va conduce la promovarea unei etici în afaceri, prin eliminarea concurenței neloiale, creșterea conformării voluntare și stimularea investițiilor. Asigurarea consolidării fiscale, prin creșterea încasărilor la bugetul de stat printr-o colectare mai eficientă a creanțelor fiscale de la un număr mai mare de contribuabili direcți sau indirecți.”, se stipulează în propunerea legislativă înaintată spre aprobare.  Menționăm că la momentul depunerii acestui proiect, cei 121 de deputați și de senatori care au semnat și-au manifestat speranța că acesta va fi adoptat în procedură de urgență. Ceea ce s-a și întâmplat. Deputatul Mircea Dobre a declarat ulterior adoptării acestui act normativ:  “Această lege a fost gândită și elaborată cu sprijinul celor de la Federația Patronatelor din Turismul Românesc și celor din alimentație publică, astfel încât toată lumea să beneficieze de pe urma introducerii impozitului specific.
Companiile din industria turismului vor avea parte de o concurență onestă, statul de mai mulți bani la buget, iar cetățenii de servicii mai bune.  Le mulțumesc tuturor colegilor care au înțeles necesitatea introducerii impozitului specific unor activități și care și-au acordat votul pentru acest proiect de lege, cât și tuturor persoanelor care s-au implicat și ne-au fost alături în acest demers.”

Concret, impozitul pe profit pe care îl plăteau cei din turism a fost înlocuit cu un impozit fix care se va plăti de două ori pe an. Hotelierii vor achita această taxă în funcție de numărul de locuri de cazare, iar pentru unitățile de alimentație publică se va face plata în funcție de suprafața utilă de vânzare. Este un proiect de lege care va duce la creşterea calităţii serviciilor în turism şi alimentaţie publică.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

A fost cutremur în România. Vezi ce magnitudine a avut

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, 18 aprilie, la ora 13:03:16, ora locală a României,  s-a produs în Zona Seismică Vrancea, județul Buzău un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.8, la adâncimea de 134 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 56 km E de Brașov, 64 km N de Ploiești, 119 km N de București, 128 km S de Bacău, 133 km NE de Pitești, 134 km V de Brăila, 136 km V de Galați, 171 km E de Sibiu, 184 km N de Ruse, 210 km SV de Iași.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Mâine, Piața Griviței din Constanța va fi închisă

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Continuă acțiunile de curățenie generală în piețele administrate de Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța. Astfel, mâine, Piața agroalimentară Grivița va fi închisă pentru igienizare, astfel încât producătorii și comercianții să își vândă marfa în condiții de siguranță sanitară. Activitatea comercială va fi reluată marți, 20.04.202, începând cu ora 07:00. Totodată, pe toată perioada stării de alertă se mențin măsurile pentru siguranța cetățenilor: marcaje inscripționate pe asfalt, dezinfectant pentru mâini, măsurarea temperaturii de la distanță, precum și purtarea măștii. Clienții piețelor sunt rugați să păstreze distanţa socială recomandată de 1,5 – 2 metri.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(VIDEO) Accident rutier cu 3 victime pe DN 22, în apropiere de Oituz. Intervine elicopterul

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, în jurul orei 13.00, a avut loc un grav accident rutier pe DN 22, în apropierea intersecției spre satul Oituz, în care au fost implicate trei autoturisme.

Potrivit primelor informații, la fața locului au fost trimise de urgență elicopterul SMURD, două echipaje SAJ B2 și Smurd B.

Trei persoane rănite au fost transportate la Spitalul județean Constanța.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române a informat că traficul rutier este oprit pe ambele sensuri pentru a permite intervenția echipajelor specializate.

Se estimează reluarea normală a circulației în 45 de minute.

Știre în curs de actualizare.

Update: Oficial, din partea Biroului de presă al IPJ Constanța.

Astăzi, în jurul orei 13.40, polițiștii constănțeni au fost sesizați despre producerea unui accident rutier pe DN 22, în afara localității Lumina – zona intersecției cu localitatea Oituz.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că impactul s-a produs între trei autoturisme și o autoutilitară.

În urma accidentului rutier, a rezultat vătămarea corporală ușoară a doi dintre conducătorii auto (o femeie, de 22 de ani, respectiv un bărbat, de 70 de ani) și a pasagerului din autoutilitară, bărbat, în vârstă de 82 de ani.

În cauză, a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: