Conecteaza-te cu noi

Politica

Lider PSD, despre referendumul pe Justiție: Legea nu ne permite decât secţii de votare diferite

Published

on

Mircea Drăghici, trezorierul PSD cel care se ocupă de coordonarea campaniilor electorale în partid, a declarat, joi dimineaţă, că în cazul unui referendum organizat odată cu alegerile europarlamentarele, legea nu permite decât secţii de votare diferite.

“Legea nu ne permite decât secţii de votare diferite. Aduceţi-vă aminte că atunci când a fost organizat un referndum în paralel cu orice alt scrutin electoral, au fost secţii de votare diferite”, a anunţat Mircea Drăghici, trezorierul PSD, referitor la organizarea unui eventual referendum.

Trezorierul PSD a mai spus, tot legat de un posibil referndum, că în teritoriu, toată lumea le-a spus “că ar fi bine ca să lăsăm cetăţeanul să gândească liber, după propria conştiinţă”.

Întrebat dacă asta înseamnă că PSD nu-şi va îndemna electoratul la o anumită opţiune, Drăghici a replicat:

“Acesta este suflul care ne vine din teritoriu. Noi totdeauna ascultăm pe cei din teritoriu”.

Legea îl contrazice pe liderul social democrat

Advertisement

Potrivit Legii 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, articolul 15, alineatul (2), prevede că în situaţia în care referendumul are loc simultan cu procesul electoral desfăşurat pentru alegerile europarlamentare atunci „ambele scrutine se realizează în cadrul aceloraşi secţii de votare, operaţiunile electorale fiind îndeplinite de către aceleaşi birouri electorale, constituite potrivit legii”.

Primarii şi preşedinţii de consililor judeţene PSD din ţară au o întâlnire, joi, la Parlament, cu liderul partidului Liviu Dragnea şi conducerea formaţiunii, pentru discuţii despre organizarea campaniei electorale naţionale la alegerile europarlamentare din 26 mai.

sursa: mediafax.ro

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions