Conecteaza-te cu noi

Actual

Silozurile de cereale și fabricile de nutrețuri concentrate, la control!

Published

on

Având în vedere obiectivele specifice ale Inspecției Muncii stabilite prin lege cât și prin Programul Cadru de Acțiuni al Ispecției Muncii pentru anul 2016, aprobat de  Dantes Nicolae BRATU – Inspector General de Stat, în cadrul Acțiunilor de control și verificare derulate pe parcursul acestui an de către  Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanta în perioada 01.05.2016 – 30.09.2016 s-a desfășurat  actiunea de control  numărul 15 cu tema: “Promovați îmbunătățirea securitații și sănătății și protecția sanătății lucrătorilor aflați în locurile de muncă care pot fi expuși unui potețial risc datorat atmosferelor explozive în  silozurile de cereale şi fabricile de nutreţuri combinate. S-a dorit în acest fel: – Creșterea gradului de conștinetizare a angajatorilor și a  angajatilor  în ceea ce privește necesitatea respectării cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă pentru îmbunătățirea securtății și protecția sănătății lucrătorilor care pot fi expuși unui potețial risc datorat atmosferelor explozive; – Stabilirea măsurilor care se impun, ca urmare a nerespectării de către angajatori şi lucrători, a prevederilor actelor normative în domeniul securității și sănătății în muncă,  în scopul prevenirii  producerii evenimentelor în timpul desfățurării activităților la locurile de muncă și posturile de lucru. De ce s-a procedat în acest fel? Deoarece în activităţile de recepţionare, condiţionare, conservare, păstrare şi valorificare a produselor agricole cât şi  în cele de prelucrare, păstrare, industrializare şi livrare a furajelor, riscul cel mai mare este reprezentat de producerea în anumite condiţii a autoaprinderilor şi, mai ales, a incendiilor şi exploziilor deosebit de puternice. Atât autoaprinderile cât şi incendiile care pot fi generate în silozurile de cereale şi fabricile de nutreţuri combinate sunt pericole majore  si acestea sunt în anumite condiții subestimate. Inspectorii de muncă din cadrul compartimentului securitate și sănătate în muncă au verificat în această perioadă  un număr de  22 angajatori,  cu un numar total de 1026 salariați. Au fost depistate 53 de neconformități pentru care s-au   dispus un numar de 53   măsuri cu termen de remediere. Sancțiunile  contravenționale aplicate au fost de 12.000 lei.

Ce s-a constatat?

Neactualizarea documentelor privind protecția împotriva exploziilor ; Neclasificarea pe one a locurilor unde pot apărea atmosfere explozive ; Neefectuarea unie instruiri suficiente și adecvate in someniul SSM. Toate aceste informații ne-au fost furnizate de către Florina Vișan, inspector de specialitate în cadrul ITM Constanța.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions