Conecteaza-te cu noi

Administratie

Constanța. O porțiune de mozaic din zona Delfinariu va fi refăcută

Published

on

O porțiune de mozaic de pe unul dintre trotuarele din zona „Delfinariu” va fi refăcută de studenți voluntari ai Facultății de Arte din cadrul Universității Ovidius. Segmentul a fost deteriorat în cadrului lucrărilor de modernizare a sistemului de semaforizare din intersecție, anunță Primăria Constanța. Autoritatea locală informează că, prin S.C.Confort Urban, desfășoară în zonă ample lucrări de schimbare a rețelei electrice, motiv pentru care a fost nevoie de intervenții în subteran care au afectat o mică porțiune a mozaicului de pe unul dintre trotuare.

„Primăria Municipiului Constanța, prin S.C. Confort Urban desfășoară ample lucrări de modernizare a sistemului de semaforizare din intersecția de la Delfinariu. Este vorba despre un sistem modern, inteligent, care va ajuta la micșorarea timpilor de așteptare la semafor. Pentru implementarea proiectului a fost refăcută toată partea de rețele electrice, motiv pentru care au fost executate și lucrări subterane. În timpul intervențiilor de acest gen apar și  lucruri neprevăzute, noi luăm în calcul toate opțiunile tehnice astfel încât să nu stricăm pavimentul sau să intervenim cât mai puțin, dar sunt și situații neașteptate. În zona mozaicului de pe trotuarul de la Delfinariu, a fost nevoie de un șanț deschis care a dus la deteriorarea lucrării pe o porțiune foarte mică. După săparea șanțului în care au fost introduse cablurile subterane, zona afectată a fost acoperită, am luat legătura cu cei care au realizat mozaicul, urmând ca în scurt timp, artiștii de la Facultate de Arte a Universității Ovidius să recondiționeze porțiunea”, a declarat Daniel Vlăescu – șef serviciu tehnic S.C Confort Urban.

„Vorbim despre o problemă minoră, este afectată o porțiune foarte mică de mozaic. Mai avem materiale rămase de la lucrările de anul trecut, iar studenții voluntari ai Facultății de Arte vor reface porțiunea de mozaic în cel mai scurt timp”, a spus Ovidiu Felipov – coordonatorul proiectului „Orașul meu din Mozaic‟.

În cadrul proiectului „Orașul meu din Mozaic‟, organizat de Fundația Metamorphosis a Universității Ovidius din Constanța și finanțat de Primăria Municipiului Constanța, 21 de lucrări decorative din mozaic au fost amplasate la 10 treceri de pietoni din zone importante ale orașului.

Advertisement

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions