Connect with us

Societate

A demarat faza a II-a de lărgire a plajelor de pe litoral. Vezi ce valoare are contractul de finanțare

Published

on

În cursul zilei de azi, la hotelul Continental – Forum din Constanța, cu începere de la ora 12.00 a avut loc o conferință de presă prilejuită de lansarea de către Apele Române a proiectului ”Reducerea eroziunii Costiere Faza II (2014-2020).

Proiectul are ca obiectiv principal protecția zonei costiere a litoralului românesc al Mării Negre de efectele eroziunii și reducerea pagubelor asupra populației, prin derularea unor ample lucrări de reabilitare și protejare a liniei țărmului, a terenurilor adiacente și a ecosistemelor de uscat și marine.

”Administrația Națională Apele Române este beneficiarul proiectului „REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE Faza II (2014-2020)” Cod SMIS 2014+ 122927, cofinanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 5 – Promovarea adaptării la schimbările climatice, prevenirea și gestionarea riscurilor.”, a precizat Hristu Uzun, director general al ABADL.

Contractul de finanțare are o valoare totală de 3.805.641.721,67 lei din care valoarea cofinanțării UE: 2.722.170.915,77 lei și contribuie la atingerea obiectivului specific 5.1 Reducerea efectelor şi a pagubelor asupra populaţiei cauzate de fenomenele naturale asociate principalelor riscuri accentuate de schimbările climatice, în principal de inundaţii şi eroziune costieră.

Advertisement

Potrivit managerului de proiect Nicușor Buzgaru, sunt 11 loturi care au rămas de efectuat.

”Durata de viață a acestui proiect este una de 50 de ani. Asta ne propunem… Poate chiar și copiii noștri se vor bucura de aceste plaje pe care astăzi ne chinuim să le realizăm, cu bune și cu rele. (…) Sunt 11 zone care au rămas în etapa a II-a, pentru că etapa I a avut ca obiect zona Constanța, sudul stațiunii Mamaia și nordul stațiunii Eforie, care este deja implementat cu succes și astăzi ne bucurăm cu toții de acele plaje.

În etapa a II-a ne-am propus să executăm lucrările în două faze. Prima fază este deja contractată și este în varii stadii de execuție. Etapa I este formată din stăvilarele Edighiol și Periboina, Mamaia, Tomis, zona Cazinoului Constanța, Agigea, cu consolidarea de faleză până în Eforie și în continuare de la Belona către sud. În cea de-a doua etapă vor fi zonele Costinești, Olimp, Jupiter – Neptun, Balta Mangalia-Venus- Aurora, Mangalia – Saturn și 2 Mai, unde se încheie proiectul.”, a precizat Nicușor Buzgaru.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement