Connect with us

Actual

A demarat proiectul Danube STREAM! Finanțat substanțial de Uniunea Europeană!

Maria Ionescu

Publicat

la data de

C.N. Administraţia Canalelor Navigabile S.A vă aduce în atenţie proiectul Danube STREAM, care reprezintă o continuare a succesului colaborării dintre administraţiile de cale navigabilă de-a lungul Dunării, aşa cum au fost ele realizate în cadrul proiectelor NEWADA şi NEWADA duo, cu accent pe iniţierea unor dialoguri la nivel naţional şi internaţional între administraţiile de cale navigabilă şi instituţiile responsabile cu protecţia habitatului natural al Dunării, precum si creşterea vizibilităţii activităţilor de cooperare. Proiectul  Danube STREAM  are multe elemente inovatoare, care fac parte din viitoarele tehnologii şi servicii care vor reprezenta piloţi de îmbunătăţire a infrastructurii pe căile navigabile interioare. În cadrul acestui proiect, a avut loc la Bratislava primul Consiliu de Administraţie al proiectului Danube STREAM. Consiliul acţionează ca un comitet director şi are în componenţa sa directorii administraţiilor de cale navigabilă de-a lungul Dunării, partenere în proiect. Fiecare administraţie de cale navigabilă a prezentat prin intermediul delegatului ei  aşteptările de la proiectul Danube STREAM şi cele mai importante realizări din perioada 2014-2016, în ceea ce priveşte managementul căii navigabile. Pincipalele aşteptări ale administraţiilor de cale navigabilă sunt legate de intensificarea colaborării, semnarea de noi acorduri parteneriale pentru  serviciile pe care administraţiile le pun la dispoziţia utilizatorilor apelor interioare şi asigurarea acurateţii informaţiilor oferite. În partea a doua a întâlnirii au fost prezentate în detaliu activităţile proiectului, acestea fiind aprobate în unanimitate. Proiectul „Danube STREAM – Smart, Integrated and Harmonized Waterway Management” a fost aprobat la finanţare în cadrul primului apel de proiecte al Programului  Transnaţional Dunărea 2014-2020, Axa prioritară PA3 – Conectivitatea în regiunea Dunării, Obiectivul  specific SO 3.1 – Sprijinirea sistemelor de transport ecologice şi sigure şi a accesibilităţii egale a zonelor rurale şi urbane. Durata de implementare a proiectului este de 30 luni (ianuarie 2017- iunie 2019) şi are un buget aprobat de 2,2 milioane euro, cu o cofinanţare de 85% din partea Uniunii Europene.  Bugetul aferent  CN. Adminstraţia Canalelor Navigabile SA este de 158.811,42 euro, iar împreună cu alţi 8 parteneri din 7 ţări se va asigura implementarea proiectului în termenul stabilit.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Castelu: Un bărbat a căzut într-o stație adâncă de 5 metri

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În  această seară, pompierii au fost solicitați să intervină în localitatea Castelu pentru a salva viața unui om căzut într-o fostă stație de apă, adâncă de 4-5 metri.

La  fața locului s-au deplasat de urgență o autospecială de stingere cu opt pompieri și un SMURD B, care încearcă să-l scoată pe bărbat.

Știre în curs de actualizare.

Update: Din fericire, bărbatul a fost scos viu de către pompieri și predat unei ambulanțe a saj pentru a fi transportat la spital.

Potrivit Serviciului de Ambulanță, el are aproximativ 40 de ani, este necunoscut și a fost găsit în stare de comă. A fost transportat de echipajul Smurd C, la spitalul județean.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier la Olimp! Trei persoane au fost rănite

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, pe DN 39, într-o curbă din apropierea intersecției cu drumul spre stațiunea Olimp, a avut loc un eveniment rutier grav, în care a fost implicată o familie.

Potrivit Serviciului de Ambulanță Constanța, au fost trei victime – mama, tata și fiica lor  – care sunt conștiente.

Mama se simte bine și a refuzat consultația, tatăl – care era și șoferul mașinii –  a suferit un atac de panică iar fiica a fost transportată cu o ambulanță la Spitalul Județean Constanta deoarece are un traumatism la umărul stâng.

Știre în curs de actualizare.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Bunuri de aproape 3 milioane de lei, descoperite în portul Constanța Sud Agigea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii   vamali de la Biroul Vamal Constanța Sud au descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea, în două containere sosite din China, articole de încălțăminte și jucării în valoare de peste 2.870.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute.

În data de 19.10.2018, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în baza analizei de risc, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat un control amănunțit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București. Astfel, la cercetări s-a stabilit că administratorul societăţii comerciale este un cetăţean chinez, în vârstă de 33 de ani, având reședința pe raza județului Ilfov.

De asemenea, în urma controlului au fost descoperite 5.760 perechi de încălţaminte susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute, a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 2.803.210 lei.

Totodată, în data de 18.10.2018, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali au efectuat, în baza analizei de risc controlul amănunțit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București, al cărei administrator este un cetăţean român, în vârstă de 51 de ani, care are domiciliul pe raza municipiului București.

În urma controlului, au fost descoperite 7.740 jucării (mașinuțe, cărți de colorat și jocuri creative) susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute, a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 70.700 lei.

Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează în ambele cazuri cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: