Connect with us

Actual

A fost COD ROȘU de precipitații la Techirghiol

Maria Ionescu

Publicat

la data de

În cursul zilei de ieri, centrul orașului Techirghiol a fost inundat, după ploile torențiale care au căzut timp de mai bine de o oră și jumătate. Ce-i drept, fusese emisă atenționare meteorologică. Începând cu ora 09:00 și până la ora 13:00 s-au înregistrat precipitații cumulând un total de 88.7 l /mp, din care 71.5 l/mp în aproximativ o oră, ceea ce depășește norma de 50 l/mp într-o oră. Așadar, a fost COD ROȘU de precipitații.

Capacitatea de drenaj a sistemului pluvial a fost depășită și s-a produs fenomenul de băltire, în zona centrală a orașului Techirghiol apa depășind 60 cm adâncime.

Urmare a informării prin dispeceratul ABADL de către responsabilii din cadrul formației de lucru Techirghiol, s-a dispus intrarea imediată în dispozitiv a personalului pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologilor.

Începând cu ora 11, un echipaj al S.G.A. Constanta și o autoutilitară au pus în funcțiune 3 motopompe diesel cu un debit de 100 mc/h fiecare din dotarea Centrului de Intervenție Rapidă al Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanța. Lucrările au ținut până la ora 19.30, când apa a fost eliminată din zona inundată.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

E toamnă… Iată cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Estimarea evoluției valorilor termice și a precipitațiilor în intervalul 24 septembrie – 7 octombrie. Aceasta a fost realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

În  Dobrogea, intervalul 25-27 septembrie va fi caracterizat de o vreme mai rece decât ar fi normal în această perioadă din an, cu maxime de 15…18 grade și minime de 6…10 grade, mediat regional.

O creștere de temperatură este estimată pentru perioada 28 – 30 septembrie când regimul termic va deveni apropiat și ușor peste cel normal. Pentru cea de-a doua săptămână, deși vor fi posibile variații de la o zi la alta, estimările indică o probabilitate relativ ridicată de a se înregistra temperaturi în jurul celor specifice începutului de octombrie.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în perioada 29 septembrie – 4 octombrie.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Femeie căzută de la etajul 3 al unui bloc de pe strada Ștefan cel Mare din Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, prin intermediul numărului unic de urgență 112 s-a anunțat căderea unei femei de la etajul 3 al unui apartament din Constanța.

Potrivit Serviciului de Ambulanță, drama a avut loc pe strada Ștefan cel Mare, nr. 100, la blocul M26.

La fața locului s-a deplasat de urgență un echipaj SMURD pentru a acorda îngrijiri medicale de specialitate.

Știre în curs de actualizare.

Update: Din păcate, în ciuda manevrelor de resuscitare efectuate la fața locului, femeia a fost declarată decedată.

Potrivit IPJ Constanța, din primele informații reiese faptul că femeia spăla geamurile…

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

În Lazu, un șofer băut s-a răsturnat cu mașina! A intrat în coliziune cu un alt autoturism

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei dimineți, în jurul orei 4.20, în localitatea Lazu a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea a două persoane.

Potrrivit IPJ Constanța, un bărbat, de 36 de ani, a condus autoturismul marca Dacia pe DN 39 în localitatea Lazu, dinspre Cumpăna către Agigea. La intersecția cu strada Gheorghe Maiorescu, a pierdut controlul autoturismului către dreapta, intrând în coliziune cu un indicator de circulație și răsturnându-se pe partea carosabilă.

În urma impactului, acesta a intrat în coliziune cu autoturismul marca Fiat, condus regulamentar de un bărbat de 54 de ani, pe banda a doua.

A rezultat vătămarea corporală uşoară a primului conducător auto, precum şi a pasagerei dreapta faţă din același auto, în vârstă de 19 ani.

Șoferul vinovat de producerea acestui eveniment rutier era băut.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: