Connect with us

Actual

A fost concurs de angajare la Direcția Agricolă! Vedeți concurența și numele câștigătorilor!

Maria Ionescu

Publicat

la

În cursul săptămânii trecute, la Direcția Agricolă Constanța a fost nebunie mare, nu neapărat prin prisma activităților pe care le aveau de desfășurat angajații, cât prin faptul că au fost mai multe concursuri care au atras competitori. Unii au ieșit învingători, alții au pierdut. Au fost scoase la concurs mai multe funcții, respectiv: consilier debutant, consilier superior pentru implementarea politicilor și strategiilor în agricultură și asistență tehnică zonală, consilier superior resurse umane, financiar, contabilitate, juridic și referent și referent. Ca la orice instituție publică, în ciuda salariilor considerate foarte mici și a beneficiilor aparent inexistente, a fost concurență relativ mare. Să nu vă imaginați că au fost zeci de candidați…. Nici vorbă! Este foarte posibil ca multă lume să nici nu fi știut despre existenta acestor posturi și despre organizarea concursului. Dar să le luăm pe rând, să vedem cine a candidat și cine – și cu ce punctaj – a câștigat. În momentul în care am citit despre consilierul debutant am fost cât pe ce să constat că a fost un concurs aranjat. Și asta pentru că au existat patru candidați, iar la proba scrisă a avut punctaj mai mare o persoană care a pierdut concursul. Potrivit Direcției Agricole Constanța, la proba scrisă Crăciun Florentina a obținut 74 de puncte, iar Samara Stelian a avut doar 57. Cu toate acestea, în urma interviului el a obținut 90 de puncte, iar Crăciun doar 74. În aceste condiții, Stelian Samara a fost declarat câștigător. Nu v-ați pune semne de întrebare asupra corectitudinii cu care fost organziat concursul? Eu mi-am pus, dar mi-a trecut în momentul în care am citit despre desemnarea consilierului superior. Și aici au concurat două doamne, respectiv Scobai Monica Nicoleta și Radu Marilena. La proba scrisă, prima dintre ele a obținut mai multe puncte, dar la interviu a fost exact invers. Așadar, a fost declarat câștigător Radu Marilena. În ceea ce privește funcția de consilier superior, au fost înscriși Popa Adelina și Trandafir Laurențiu, iar ambii au fost declarați admiși. Cel mai simplu a fost concursul de referent, unde s-a înscris o singură persoană. Este vorba despre Burcea Marieta, care a fost admisă. Ea a obținut numai 51,5 puncte la proba scrisă, dar la interviu a primit nu mai puțin de 90 de puncte! Așa se face agricultura mare!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Avantajele și vulnerabilitățile tehnologiei 5G, dezbătute la Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac a participat, astăzi, la conferința „5G Avantaje şi Vulnerabilităţi”, organizată de Navy League of the United States-Consiliul România. Conferința a reunit reprezentanți ai autorității publice, ai pieței de telecomunicații, ai mediului academic cu profil tehnic și media, notează Primăria Constanța. În cadrul conferinței s-au dezbătut subiecte precum securitatea cibernetică pentru rețelele 5G, smart mobility, transport în comun inteligent, capacitatea rețelelor 5G în România sau limitarea nivelului de radiații dăunătoare, spune sursa citată.

Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța: „Noua tehnologie va avea implicații profunde pentru consumatorii civili și militari din întreaga lume. Aceasta va furniza viteze de bandă largă mai rapide – până la 100 de gigabiți pe secundă pe anumite frecvențe. Două caracteristici sunt importante aici: prima este comunicarea ultra-fiabilă iar cealaltă este capacitatea de a gestiona explozia viitoare în comunicațiile „mașină la mașină”, cu dispozitive interconectate care transferă enorme baze de date între ele. Internet 5 G va deveni un câmp de luptă mobil așa cum a devenit spațiul cibernetic sau spațiul cosmic iar designerii viitorului își imaginează rețelele bine reglate care folosesc „orașe inteligente”. Toate acestea vor necesita mai multe infrastructuri noi iar cursa pentru a construi o infrastructură de 5G pe tot globul a început”.

Specialiștii care au participat la acest eveniment au prezentat aspecte legate de procesul de implementare a tehnologiei 5G și a impactului asupra cetățenilor, beneficiile acestei noi tehnologii, precum și vulnerabilitățile și riscurile acesteia.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

A condus fără permis și a ajuns în spatele gratiilor de la Poarta Albă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, polițiștii din Constanța au pus în executare un mandat emis pe numele unui tânăr care a condus un autoturism fără a deține permis.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, la data de 29 octombrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au identificat un bărbat, de 23 de ani, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de un an, o lună și 10 zile de închisoare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

Persoana în cauză a fost escortată și încarcerată în Penitenciarul Poarta Albă.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Lanț de cutremure de mică adâncime în Moldova. Cel mai puternic a avut 4,2 grade

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul nopții trecute, în județul Vaslui au avut loc nu mai puțin de 4 cutremure de mică adâncime. Primul a avut loc la ora 22.00 și a avut intensitatea de 2,9 grade pe scara Richter. După un sfert de oră, pământul s-a cutremurat din nou, cu o intensitate de 2,1. Ambele cutremure s-au produs la adâncimea de 6 km.

După miezul nopții, au mai avut loc două cutremure. Primul dintre ele a fost cel mai puternic. Potrivit INFP, acesta s-a produs la ora 00.39.36, la adâncimea de 8 km și a fost un cutremur mediu, cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter.

Acesta s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 43 km S de Iași, 46 km NE de Bacău, 111 km V de Chișinău, 156 km N de Galați, 167 km V de Tiraspol, 174 km N de Brăila, 189 km NE de Brașov, 201 km SE de Chernivtsi, 232 km NE de Ploiești, 255 km V de Odessa.

Ultimul cutremur al nopții a avut loc la ora 00.43, în același loc, la adâncimea de 5 km. Acesta a avut intensitatea de 2,6 grade pe scara Richter.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: