Connect with us

Societate

A fost declanșată greva generală la SOCEP! Acțiunile companiei au început să scadă!

Maria Ionescu

Publicat

la

În această dimineață, începând cu ora 7.00, la SOCEP a fost declanșată greva generală. Foarte mulți angajați protestează, iar lucrul este oprit. Însă au abordat o modalitate neobișnuită de protest – nu mai sunt în fața sediului, adunați pentru a-și revendica cererile, ci fiecare este la locului său de muncă. Discuțiile dintre conducerea companiei și sindicat durează de mai multă vreme, mai exact din luna iulie, însă nici până la această oră nu s-a ajuns la un consens. Precizăm că la SOCEP sunt 440 de angajați, iar nemulțumirile lor sunt legate de grila de salarizare, care este, în opinia lor, nerespectată. În urmă cu o săptămână, au organizat o grevă de avertisment de două ore și au sperat că în acest interval situația din companie se va reglementa. La acel moment, conducerea le acorda o mărire cu 100 de lei a salariilor, dar oamenii nu au fost mulțumiți de această ofertă. Chiar și aseară sindicaliștii au avut discuții cu conducerea companiei în speranța că se va găsi o soluție amiabilă. De asemenea, în această dimineață continuă discuțiile între cele două părți. Ce doresc, de fapt, sindicaliștii? Săptămâna trecută, liderul sindicatului reprezentativ, Doru Simionesei declara că și-ar dori o majorare cu o treime a fondului de salarii, însă cu toții sunt conștienți că acest lucru nu este ușor de îndeplinit. Și asta, deoarece anul trecut compania a avut un profit de 10 milioane de lei, iar majorarea salariilor ar depăși semnificativ acest venit. Vom reveni cu detalii pe măsură ce vom avea noi informații.

La ora 12.40, a fost publicat un raport la Bursa de Valori București

SOCEP Constanţa (SOCP), unul dintre cei mai importanţi operatori portuari din Portul Constanţa cu o valoare de piaţă de circa 96 mil. lei, a publicat astăzi la bursă că în cadrul companiei s-a creat un conflict de muncă, iar Sindicatul Personalului Operativ SOCEP Constanţa a declarat grevă pe o perioadă nedeterminată începând de astăzi. “În conformitate cu prevederile art.99 alin.1 litera k) din Codul BVB, informăm publicul investitor că în cadrul societăţii s-a creat un conflict de muncă în contextul negocierii Contractului Colectiv de Muncă la nivel unitate iar Sindicatul Personalului Operativ SOCEP Constanţa a declarat grevă pentru o perioadă nedeterminată începând cu data de 21.09.2017. Salariaţii grevişti vor opri lucrul şi vor rămâne la locurile de muncă, salariaţii negrevişti vor continua activitatea curentă”, se arată în raportul publicat la BVB la ora 12:40. La ora 13:00 acţiunile SOCEP scădeau cu 6% la 0,262 lei. “Conducerea societăţii va face toate eforturile pentru a minimiza impactul acestui eveniment asupra rezultatelor financiare previzionate”. SOCEP a avut anul trecut afaceri de 65 mil. lei şi un profit de 10,8 mil. lei cu 432 de angajaţi.

 

Comments

comments

Societate

Statul român cumpără 45 de mașini noi pentru Oil Terminal SA

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Statul român cumpără 45 de autoturisme noi pentru Oil Terminal. În ședința de Guvern de marți, 28 ianuarie a.c., miniștrii din Guvernul Orban vor aproba proiectul de hotărâre privind achiziționarea unui număr de 45 de autoturisme noi pentru Oil Terminal. Conform documentului existent pe ordinea de zi a ședinței de Guvern, mașinile sunt necesare desfăşurării activităţilor specifice de către societate.

Iată documentul:

HG 17

Vă reamintim că, pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de săptămâna trecută a fost înscris și proiectul privind achiziția de autoturisme noi pentru Nuclearelectrica SA, societate aflată în subordinea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. Proiectul intră abia mâine în discuția miniștrilor din Guvernul Orban.

Un articol pe această temă puteți citi în Ordinea.ro:

Statul român cumpără 44 de autoturisme noi pentru Nuclearelectrica

 

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

OPC Constanța cere EVALUAREA importurilor de jucării, cosmetice și electrocasnice din China

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

După semnalul de alarmă tras de autoritățile internaționale și de informațiile transmise de agențiile de presă din întreaga lume, OPC Constanța solicită evaluarea importurilor de jucării, cosmetice și electrocasnice provenite din China.

“Am transmis o adresă către Direcția Generală de Sănătate Publică Constanța și către vamă pentru a ne da concursul în evaluarea importurilor de jucării, cosmetice și electrocasnice provenite din China. Situația actuală legată de îmbolnăvirile din această țară ar trebui să fie un semnal de alarmă”, transmite Horia Constantinescu, comisarul șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța.

Iată documentele:

INFO! Coronavirusurile sau coronavirinele este, conform wikipedia o subfamilie de virusuri cu formă variabilă, sferică sau ovoidală, pleomorfă, diametrul de 120-160 nm, având un înveliș extern pe care se află niște proeminențe glicoproteice, numite spicule, foarte lungi (24 nm), pedunculate, cu extremități rotunjite, bulboase, aranjate în așa fel încât, la microscopul electronic, dau aspect de coroană solară (de unde și denumirea de coronavirusuri). Spiculele au rolul de a se lega de receptorii celulari, favorizând infecția celulelor sensibile.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Compania Polaris M Holding angajează

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Compania Polaris M Holding angajează în municipiul Constanța, în cadrul Departamentului Aprovizionare

  • Gestionar

Relații la telefon: 0241/548700 și 0241/548711

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: