Connect with us

Societate

A fost declanșată greva generală la SOCEP! Acțiunile companiei au început să scadă!

Maria Ionescu

Publicat

la

În această dimineață, începând cu ora 7.00, la SOCEP a fost declanșată greva generală. Foarte mulți angajați protestează, iar lucrul este oprit. Însă au abordat o modalitate neobișnuită de protest – nu mai sunt în fața sediului, adunați pentru a-și revendica cererile, ci fiecare este la locului său de muncă. Discuțiile dintre conducerea companiei și sindicat durează de mai multă vreme, mai exact din luna iulie, însă nici până la această oră nu s-a ajuns la un consens. Precizăm că la SOCEP sunt 440 de angajați, iar nemulțumirile lor sunt legate de grila de salarizare, care este, în opinia lor, nerespectată. În urmă cu o săptămână, au organizat o grevă de avertisment de două ore și au sperat că în acest interval situația din companie se va reglementa. La acel moment, conducerea le acorda o mărire cu 100 de lei a salariilor, dar oamenii nu au fost mulțumiți de această ofertă. Chiar și aseară sindicaliștii au avut discuții cu conducerea companiei în speranța că se va găsi o soluție amiabilă. De asemenea, în această dimineață continuă discuțiile între cele două părți. Ce doresc, de fapt, sindicaliștii? Săptămâna trecută, liderul sindicatului reprezentativ, Doru Simionesei declara că și-ar dori o majorare cu o treime a fondului de salarii, însă cu toții sunt conștienți că acest lucru nu este ușor de îndeplinit. Și asta, deoarece anul trecut compania a avut un profit de 10 milioane de lei, iar majorarea salariilor ar depăși semnificativ acest venit. Vom reveni cu detalii pe măsură ce vom avea noi informații.

La ora 12.40, a fost publicat un raport la Bursa de Valori București

SOCEP Constanţa (SOCP), unul dintre cei mai importanţi operatori portuari din Portul Constanţa cu o valoare de piaţă de circa 96 mil. lei, a publicat astăzi la bursă că în cadrul companiei s-a creat un conflict de muncă, iar Sindicatul Personalului Operativ SOCEP Constanţa a declarat grevă pe o perioadă nedeterminată începând de astăzi. “În conformitate cu prevederile art.99 alin.1 litera k) din Codul BVB, informăm publicul investitor că în cadrul societăţii s-a creat un conflict de muncă în contextul negocierii Contractului Colectiv de Muncă la nivel unitate iar Sindicatul Personalului Operativ SOCEP Constanţa a declarat grevă pentru o perioadă nedeterminată începând cu data de 21.09.2017. Salariaţii grevişti vor opri lucrul şi vor rămâne la locurile de muncă, salariaţii negrevişti vor continua activitatea curentă”, se arată în raportul publicat la BVB la ora 12:40. La ora 13:00 acţiunile SOCEP scădeau cu 6% la 0,262 lei. “Conducerea societăţii va face toate eforturile pentru a minimiza impactul acestui eveniment asupra rezultatelor financiare previzionate”. SOCEP a avut anul trecut afaceri de 65 mil. lei şi un profit de 10,8 mil. lei cu 432 de angajaţi.

 

Comments

comments

Societate

A fost inaugurat un cabinet stomatologic în Centrul de plasament Traian

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ieri, a fost inaugurat cabinetul stomatologic din cadrul Centrului de Plasament Traian, cabinet realizat cu sprijinul Agenţiei de Cooperare şi Coordonare Turcă (TIKA).

La eveniment au participat Excelenţa Sa Ambasadorul Republicii Turcia în România, coordonatorul TIKA Bucureşti, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Constanţa şi conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa.

„Proiectul privind înfiinţarea unui cabinet stomatologic s-a născut în anul 2018 şi reprezintă un important beneficiu adus copiilor şi tinerilor cu sau fără dizabilităţi, instituţionalizaţi, în contextul în care serviciile stomatologice sunt decontate într-o proporţie foarte mică. Noi am început colaborarea cu Agenţia de Cooperare şi Coordonare Turcă în anul 2015 şi, într-un timp destul de scurt, s-a concretizat într-o serie de proiecte de suflet destinate copiilor din sistemul de protecţie. Vă mulţumim (n.r. reprezentanţilor TIKA) pentru implicarea, sprijinul şi dedicarea pe care le-aţi demonstrat faţă de copii în general şi în special faţă de copiii noştri”, a declarat directorul general al DGASPC Constanţa, Petre Dinică.

Astfel, cabinetul stomatologic profesional face parte din structura DGASPC Constanţa şi aici se va acorda asistenţă medicală de specialitate copiilor, tinerilor şi adulţilor beneficiari ai unei măsuri de protecţie în sistemul de asistenţă socială şi protecţia copilului de la nivelul judeţului Constanţa, adică în jur de 1.200 de persoane. 4

Printre proiectele TIKA finalizate şi dedicate copiilor din sistemul de protecţie se numără şi achiziţionarea de mobilier nou, îmbrăcăminte, încălţăminte pentru beneficiari şi cazarmament (saltele, perdele, lenjerii, covoare) pentru centrele de plasament Micul Rotterdam şi Delfinul din Agigea, precum şi amenajarea Complexului Sportiv „Erou Omer Halisdemir” din incinta Centrului de Plasament Micul Rotterdam.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Adina Florea renunţă la preşedinţia secţiei speciale de anchetare a magistraţilor

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Procuroarea Adina Florea și-a retras joi candidatura de la președinția secției speciale de anchetare a magistraților.

Știrea vine prin surse judiciare, preluate de agenția Mediafax.

Anunțata șefie a Adinei Florea era la fel de controversată ca şi înființarea secției respective.

Inițial desemnată de fostul ministrul Tudorel Toader să-i ia locul Laurei Codruta Kovesi în fruntea DNA, Adina Florea a fost anunțată drept câștigătoare la CSM a concursului pentru șefia Secției ce urmează să ancheteze magistrații.

Dar după concurs, același CSM nu a reușit să o valideze în funcție, deși a încercat de 7 ori.

O parte din membrii CSM au boicotat plenul ori s-au pronunțat „împotrivă”.

De altfel, de curând, și noul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu declara că va vota împotriva Adinei Florea dacă va mai exista un astfel de vot.

Update: Procurorul Adina Florea şi-a retras candidatura din procedura de numire la conducerea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, a anunţat  purtătorul de cuvânt al CSM, Daniela Stăncioi.

″În cursul zilei de astăzi (joi – n.r.), doamna procuror Adina Florea a formulat cerere de retragere a candidaturii din procedura numirii în funcţia de conducere din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, ca urmare a concursului susţinut”, precizează Consiliul Superior al Magistraturii.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Condiții INUMANE, găsite de Avocatul Poporului la Spitalul de psihiatrie Palazu Mare din Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Ca urmare a recentelor incidente petrecute în câteva spitale psihiatrice, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și a efectuat o serie de investigații în mai multe spitale de profil din țară.

Printre unitățile sanitare vizate, se află și Spitalul de de Psihiatrie Palazu Mare, județul Constanța. În urma investigațiilor va fi întocmit un Raport Special privind problemele existente în sistem și soluții în vederea remedierii acestora.

Astfel, Avocatul Poporului a făcut controale în 17 spitale de psihiatrie din țară, după ce un bărbat cu boli psihice, internat la Săpoca, a atacat, în luna septembrie a.c., cu un stativ 13 pacienți, iar 6 dintre aceștia au murit.

La Spitalul Palazu Mare din Constanța, inspectorii au găsit saloane murdare, în care pacienții stau îngrămădiți, mănâncă pe hol sau în saloane, pentru că nu au o sală de mese, iar grupurile sanitare sunt insuficiente și unele dintre ele nefuncționale. În plus, acoperișul unității medicale din județul Constanța este deteriorat și la fiecare ploaie, sunt infiltrații de apă în saloane. De altfel, din cauza condițiilor, conducerea Spitalului ar trebui să ia măsuri imediat și să mute secția de psihiatrie într-o altă clădire – recomandă Avocatul Poporului, care menționează că reprezentanții unității medicale au cerut Spitalului Județean Constanța, în subordinea căruia se află, să facă reabilitările necesare.

Din păcate, problemele de la Palazu Mare nu sunt singulare. În multe spitale de psihiatrie, există probleme legate de numărul mare de pacienți îngrămădiți într-un salon și personalul medical insuficient, iar legarea pacienților de paturi este folosită de multe ori în mod abuziv – a mai reieșit din raportul Avocatului Poporului.

Documentul va fi trimis Parlamentului și va fi informată opinia publică.

Amintim că unitatea medicală din județul Constanța a primit și o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru neconformități în ceea ce privește curățenia, precum și acțiunile de dezinfecție și sterilizarea aparaturii.

Detalii găsiți într-un articol Ordinea.ro:

Amendă de 10.000 de lei pentru secția de Psihiatrie de la Palazu Mare

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: