Connect with us

Administratie

A fost finalizat proiectul „Modernizare străzi comuna Lumina”

Published

on

Autoritatile locale anunta finalizarea proiectului „Modernizare străzi comuna Lumina (Asfaltare) 6,442 km” din localitate. 

In perioada urmatoare se va semna si receptia lucrarilor cu constructorul ce s-a ocupat de lucrari.

Investiția s-a realizat cu fonduri obținute de la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale si de la Bugetul Local. 

Valorea totala a proiectului  finantatat prin programul AFIR a fost de de 5.450.583 lei (1.194.439 euro).

Lucrările au fost începute în anul 2018 și au presupus asfaltarea străzilor din localitățile Lumina și Oituz pe o lungime de 6,442 kilometri dar și construirea unui sistem de preluare a apelor pluviale compus din rigole de acostament betonate longitudinale.

Prin proiect au fost modernizate străzile: Canarului, Morii, Ghiocei, Petrolului, Mare, Narciselor, Crizantemelor, Lebedelor, Sabinelor, Sirenei, Gării din localitatea Lumina dar si străzile: Liniștei, Viitorului, Teilor din localitatea Oituz.

„Este o realizare importantă pentru comuna noastră, rețeaua de străzi modernizate prin turnare de covor asfaltic a crescut cu aproape șapte kilometri. Vom continua modernizarea infrastructurii rutiere și prin alte proiecte viitoare deoarece ne dorim să creștem gradul de confort al locuitorilor” a precizat primarul, Dumitru Chiru.

sursa foto: Primăria Lumina

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!