Connect with us

Actual

A început Colocviul național Acvadepol! Va fi vizitat portul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Ediția cu numărul XXV a Colocviului național Acvadepol se desfășoară în perioada 27 – 30 iunie 2018 la Mamaia, hotel Condor. Vor fi prezentate cu acest prilej lucrări de cercetare cu privire la aspectele de protecția mediului, din mai multe sfere de cunoaștere științifica: oceanologie fizică și chimică, oceanografie biologică pescărească, dar și aspecte de planificare maritimă și gestionare integrată a zonei costiere.

CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, alături de cele două administrații portuare, de la Galați și Giurgiu, se implică din ce în ce mai mult în zona de mediu, inclusiv prin achiziționarea unei nave specializate, prin proiectul PROTECT. Ca urmare a eforturilor făcute de echipele CN APM SA Constanța, apele din acvatoriul portuar sunt mai curate, fapt confirmat și de prezența frecventă a delfinilor și a mai multor specii de păsări.
protectia mediului.

Colocviul a apărut ca o necesitate pentru împărtășirea experienței în domeniul protecției mediului, în scopul prevenirii și combaterii poluării în porturi. ACVADEPOL este singurul eveniment național dedicat noutăților tehnice și științifice din domeniul protecției mediului marin, dar și Rezervației Biosferei Deltei Dunării și fluviului Dunărea.

Anual, la colocviu participă peste 100 de delegați reprezentanți ai porturilor românești maritime și fluviale, universitățile din Constanța și Galați, Academia Navală, Agenția de Protecție a Mediului dar și reprezentanți ai Consiliilor Locale și Consiliilor Județene din Constanța și Galați, primăriile celor două municipii precum și reprezentanți ai Inspectoratelor Situațiilor de Urgență din județele Constanța, Galați, Giurgiu și Tulcea.

Pe data de 29 iunie 2018 programul include o vizită a portului Constanța cu nava Anghel Saligny, după care ARSVOM Constanța va simula o intervenție în caz de poluare accidentală cu hidrocarburi.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

(Video): Copilul care s-a pierdut în Mamaia a fost găsit. Vezi ce spun polițiștii.

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu aproximativ două ore, un copil în vârstă de 12 ani, care se afla pe plajă împreună cu părinții lui și dispăruse de câteva ore, a fost găsit.

Reamintim că poliția stațiunii Mamaia a fost anunțată de dispariția lui în jurul orei 13.30.

Potrivit unui comunicat de presă, IPJ Constanța anunța mai devreme următoarele: Alexandru Ichim, în vârstă de 12 ani, s-a pierdut în jurul orei 10. Acesta purta pantaloni scurți de culoare gri, cu ancore pe lateral, și șlapi de culoare bej.

Ore în șir, băiatul a fost căutat de 8 echipaje mixte de polițiști din cadrul stațiunii Mamaia și jandarmi din cadrul Grupării Mobile Tomis Constanța și a fost găsit în vecinătatea hotelului Opera din Mamaia Nord.

Iată ce spun polițiștii Cenuse Radu Cătălin, din cadrul IPJ Giurgiu, detașat la Poliția stațiunii Mamaia și plt. Ciolacu Valentin Marian, din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța despre acest caz:

Copil de 12 ani, pierdut în Mamaia! 8 echipaje mixte de polițiști și jandarmi îl caută.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Copil de 12 ani, pierdut în Mamaia! 8 echipaje mixte de polițiști și jandarmi îl caută.

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, în jurul orei 13.30, polițiștii stațiunii Mamaia au fost sesizați despre dispariția unui minor, de pe o plajă din stațiunea Mamaia.

Alexandru Ichim, în vârstă de 12 ani, s-a pierdut în jurul orei 10. Acesta purta pantaloni scurți de culoare gri, cu ancore pe lateral, și șlapi de culoare bej.

Cetățenii care pot oferi informații sunt rugați să apeleze Poliția stațiunii Mamaia, nr. tel. 0241/831221.

În acest moment, copilul este căutat de 8 echipaje mixte de polițiști din cadrul stațiunii Mamaia și jandarmi din cadrul Grupării Mobile Tomis Constanța.

Update: În urmă cu puțină vreme, copilul a fost găsit în vecinătatea hotelului Opera din Mamaia Nord.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un tânăr, salvat de la înec de un polițist aflat în vacanță

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Un polițist din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova – Biroul Rutier Ploiești a intervenit fără ezitare în salvarea unui tânăr ce era să se înece. Sâmbătă, 20 iulie a.c., în jurul orelor 06:30, aflat în concediu de odihnă în județul Constanța, pe plaja stațiunii Costinești, agent de poliție Lucian Lepădatu, în vârstă de 22 ani, a observat în mare cum un tânăr, care se îndepărtase de geamandură, se zbătea să rămână la suprafață și striga după ajutor. Fără să stea pe gânduri, tânărul polițist a sărit în mare și a înotat cât a putut de repede, luând totodată cu el și un colac de salvare și reușind să îl  aducă la mal teafăr. Polițistul, deși nu era în timpul serviciului ori în misiune, nu a irosit nicio clipă și, astfel, a reușit să îl salveze pe cel ce s-a aventurat în larg, fără a fi nevoie ulterior de intervenția unui echipaj de salvare.

„Pe această cale, îi mulțumim colegului nostru, pentru faptul că viața celor din jur este în topul priorităților sale“, spun cei de la Poliție.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: