Connect with us

Actual

A început construcţia grădiniţei şi a şcolii generale din Poiana! Vedeţi cât costă lucrările

Maria Ionescu

Publicat

la

Primăria oraşului Ovidiu anunţă demararea lucrărilor aferente proiectului „Construire imobil grădiniţă şi şcoală generală în localitatea Poiana”. Acest obiectiv este finanţat de către MDRAP în cadrul PNDL 2017-2020, etapa II,  contract de finanţare nr. 4365/ 14.03.2018.

Proiectul a fost depus în cursul anului 2017. Având în vedere că vechea şcoală din satul Poiana nu mai corespundea normelor în vigoare pentru desfăşurarea unui act instructiv-educativ optim, s-a considerat oportună demararea acestui proiect.

Noua şcoală va fi construită pe terenul din faţa Centrului Cultural ,,Gabriel Cotabiţă’’, unde în acest moment, de la începutul anului, elevii îşi desfăşoară activitatea.

Se propune construirea unui  corp de clădire în care urmează a se amenaja spaţii cu funcţii de învăţământ la nivel de grădiniţă şi şcoală generală. Imobilul va avea o suprafaţă desfăşurată de 379 mp. Totodată va fi construit în cadrul acestui proiect un teren de sport cu suprafaţă sintetică şi dotat cu nocturnă.

Accesul în curtea clădirii se va face dinspre strada Albatros. Pentru accesul auto se va amenaja o zonă de acces asfaltată în  suprafaţă de  395 mp. Zona pietonală în suprafaţă de 353 mp se va amenaja cu pavaj. In zonă se vor planta arbuşti decorativi.

Contractele de achiziţii publice au fost atribuite conform Legii 98/2016 privind achiziţiile publice şi a raportului procedurii simplificate nr. 14899 din 29.08.2017 după cum urmează:

– Executare lucrări – S.C. GAMARO CONSTRUCT S.R.L pentru  Lotul 1-Construire imobil Şcoală şi Grădiniţă, inclusiv montaj şi procurare utilaje şi echipamente tehnologice “conform contractului de  lucrări cu nr.15488 din 07.09.2017, contract în valoare de  986.198,17 RON,  lucrarea având  termen de execuţie 12 luni de la ordinul de începere a lucrarilor cu nr. 5274/26.03.2018  la data de 05. 04.2018.

– executare lucrări – S.C. BUILDING CONSTRUCTION MEA S.R.L, pentru Lotul 2- Amenajare Teren de fotbal, spaţiu recreere şi loc de joacă, conform contractului de lucrări cu nr. 15489 din 07.09.2017, contract în valoare 118.483,23 RON, lucrarea având  termen de execuţie  12 luni de la ordinul de începere a lucrărilor cu nr.5273 /26.03.2018  la data de 07.05.2018.

– furnizare dotari – S.C. Comlibris S.R.L pentru Lot 3- furnizare dotări  grădiniţă şi şcoală generală în localitatea Poiana conform contractului de furnizare nr. 15490 din 07.09.2017, contract în valoare de  48.078,38 RON.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Tânărul din Medgidia care și-a dat foc în mașină A MURIT în această după amiază

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei după amiezi, tânărul din Medgidia care și-a dat foc în mașină, sub podul de la Murfatlar a murit.

În cursul după amiezii se știa că este în stare foarte gravă, internat la terapie intensivă. Avea arsuri de gradele 2, 3 și 4  pe 90 la sută din suprafața corpului.

Șansele de a supraviețui erau minime.

Reamintim că, în cursul zilei de ieri, Adrian L., în vârstă de 26 de ani, absolvent al Universității Maritime din Constanța și-a dat foc, în propria sa mașină.

Înainte de tragedie, tânărul a postat un mesaj pe contul său de Facebook. Spunea că nu mai poate îndura certurile și jignirile tatălui și, cu lacrimi în ochi, îi cerea iertare mamei pentru ce avea să facă.

“Tatăl meu m-a adus la un nivel la care nu credeam că o să ajung. De 10 ani, el tot aceleaşi jigniri şi critici le are la adresa mea. Niciodată nu m-a apreciat sau mi-a zis nişte vorbe care să mă îndrume. De fiecare dată numai critici şi înjurături. Este un alcoolic incredibil. De când e plecat în Italia, parcă a înnebunit de tot: numai să bea, să ţipe şi să mă înjure. Am încercat mai multe metode să scap de el, dar nu am reuşit. M-a distrus mintal, nu mai ştiu ce să fac. Îmi pare rău”, s spus tânărul în video.

Îmi cer scuze tuturor care i-am jignit sau le-am greșit.Taților de băieți nu ii faceți copilului vostru ce mi-a făcut tatăl meu, nu am fost eu cel mai bun copil dar nu cred ca meritam tratamentul pe care l-am primit. Sunt ei băieți dar mai au nevoie de putina iubire părintească. Îmi pare rău pentru ceea ce voi face și știu ca sunt un laș dar nu știu ce altceva sa fac.

Publicată de Adrian Lipan pe Marţi, 20 august 2019

”În urma unui apel primit la 112, ieri in jurul orei 17.00, am fost solicitati sa intervenim pentru gestionarea unei situații de urgență apărute în urma unui incendiu auto. La fața locului s-au deplasat cu operativitate o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Palas și un echipaj medical SMURD B din cadrul Detașamentului Medgidia. Ajunși acolo pompierii constănțeni au găsit o persoană, de sex masculin care prezenta arsuri pe 80% din suprafața corpului și care a fost predată echipajului medical de terapie intensivă mobila și ulterior transportată la spital. Autoturismul a ars în proporție de 100%. Cauza probabilă-acțiune intenționata.”, a precizat Biroul de presă al ISU Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(Video) Incendiu extrem de puternic pe strada Interioară din Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu mai bine de două ore, în Constanța a izbucnit un incendiu violent, pe strada Interioară, nr. 3. Rând pe rând, la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de stins flăcările. Mai mult decât atât, a fost emis și un mesaj ro alert de  incendiu cu degajare mare de fum. Locuitorii din vecinătate au fost îndrumați să-și închidă geamurile și să nu se expună la fum.

La fața locului s-au deplasat 6 autospeciale de stingere, 1 autoscară și 2 autospeciale de la svsu. 48 de pompieri, dintre care 21 se aflau în tura liberă și au fost solicitați să vină la intervenție. Aceștia au încercat să stingă focul care a cuprins aproximativ 500 de mp din clădirea în care erau mase plastice.

La ora 15.20, Biroul de presă al ISU Constanța a precizat că incendiul a fost localizat și că se lucrează pentru stingerea tuturor focarelor. Din fericire, nu mai există pericol de extindere.

 

(Video) Incendiu la un depozit de materiale din Constanța

 

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

O mașină a luat foc pe Autostradă, în apropiere de Valu lui Traian

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa,  la kilometrul 208 (localitatea Valu lui Traian), traficul pe sensul către litoral, a fost restricţionat pentru stingerea unui autoturism care a luat foc.

Autovehiculul a fost scos în banda de urgenţă şi nu au fost victime.

Au intervenit pompierii de la Detașamentul Medgidia.

Foto: Ilustrativ

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: