Connect with us

Societate

A început ediția de la Constanța a Black Sea Ports&Shipping.

Maria Ionescu

Publicat

la

A opta ediție a evenimentului Black Sea Ports&Shipping și-a deschis porțile astăzi, 10 iulie 2019, în prezența primarului municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a directorului general al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, Daniela Șerban, a directorului Transport Business, Rory James Doyle,  și a numeroși delegați și expozanți.

În cuvântul său de bun venit, primarul Decebal Făgădău, a subliniat potențialul economic al orașului Constanța și parteneriatul solid dintre municipalitate și Portul Constanța.

Ediția din acest an, a opta, se desfășoară la hotel Del Mar din Mamaia în perioada 10 – 11 iulie 2019 și este găzduită de CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, evenimentul fiind cel mai important de acest gen din regiunea Mării Negre.

Prezența la Constanța a Black Sea Ports&Shipping este motivată de importanța portului românesc în regiunea Mării Negre, de relațiile strânse pe care Portul Constanța le are cu celelalte porturi din zonă, de potențialul de dezvoltare a afacerilor.

Tematica Black Sea Ports&Shipping se referă la abordarea problemelor de actualitate și la provocările din domeniul transportului și logisticii la nivel mondial.

În prima zi a conferinței s-a discutat despre impactul Brexitului asupra Portului Constanța, poziționarea Portului Constanța ca poartă maritimă între Asia și Europa, noi trenduri în stabilirea rutelor de transport în Marea Neagră, rolul transportului maritim în dezvoltarea comerțului pe coridorul TRACECA etc.

Evenimentul reprezintă o oportunitate pentru operatorii portuari din Portul Constanța de a-și prezenta serviciile, soluțiile pe care le propun pentru dezvoltarea afacerilor, să poată avea întâlniri de afaceri cu reprezentanți ai unor companii cu experiență la nivel global.

Editia din acest an a Black Sea Ports&Shipping reunește 30 de lideri din domeniul transportului internațional, peste 300 specialiști din domeniul portuar, reprezentanți ai autorităților, importatori, exportatori, linii de transport maritim, expeditori de marfă,  companii de logistică, porturi, companii de exploatare a terminalelor, operatori feroviari, firme specializate în echipamente portuare și furnizori de servicii din țări din întreaga regiune a Mării Negre.

Țările reprezentate la acest eveniment de marcă pentru transportul naval sunt: Kazahstan, Turcia, Georgia, Polonia, Grecia, Marea Britanie, Serbia, Ungaria, Bulgaria, Moldova, Ucraina, Olanda, Malaezia, Luxemburg, Germania, Italia, Azerbaijan, Belgia.

Acestora li se alătură companii românești din domeniul transporturilor și logisticii, precum și parteneri europeni ai Portului Constanța.

Evenimentul cuprinde și o expoziție a participanților, expozanții reprezentând domenii diferite de activitate conexe transportului naval.

”Pentru sprijinul pe care CN APM SA l-a acordat în organizarea avestui eveniment, Rory James Doyle a înmânat o plachetă de onoare directorului general al CN APM SA Constanța, Daniela Șerban.”, precizează Biroul de presă al CNAPM Constanța.

 

 

 

 

                                                      

Comments

comments

Societate

Gripa a închis parţial 7 unităţi şcolare din judeţul Constanţa

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zile de azi, în judeţul Constanţa se înregistrează 161 de cazuri de gripă, iar 7 unităţi şcolare sunt parţial închise.

Este vorba despre Grădiniţa “Florilor” Cumpăna, Liceul Tehnologic ”Nicolae Dumitrescu” Cumpăna, Şcoala Gimnazială nr. 1 Lumina, Școala Gimnazială nr.10 ”Mihail Koiciu” Constanţa, Grădiniţa cu Program Prelungit nr.6 Constanţa, Grădiniţa cu program normal “Grădiniţa lui Andrei” Eforie Nord, Şcoala Gimnazială nr.2 Valul lui Traian.

“În total, 255 de elevi sunt afectaţi de închiderea şcolilor.”, a precizat prof. Mari Mrejeru, de la ISJ Constanţa.

Ieri erau 9 şcoli parţial închise, dar astăzi situaţia a revenit la normal la Colegiul Naţional Pedagogic “Constantin Brătescu” Constanţa, precum şi la Şcoala Gimnazială nr. 38 “Dimitrie Cantemir” Constanţa.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

(Video) Iată ce se întâmplă SUB APĂ cu delfinii Ni-Ni şi Chen-Chen

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Cu toţii am fost, cel puţin o dată, la spectacolele delfinilor Ni-Ni şi Chen-Chen de la Delfinariul din Constanţa. Am urmărit cu mult interes ce se întâmplă deasupra apei cu cei doi delfini, însă puţini dintre noi şi-au imaginat ce se întâmplă şi SUB apă.

Angajaţii Delfinariului au postat un video, pe care l-am preluat şi noi şi  vi-l prezentăm mai jos:

Dacă doriţi să vizitaţi Delfinariul din Constanţa e important să ştiţi că, de luni şi până vineri, de la orele 11.00 şi 15.00 se desfăşoară antrenamente cu delfini, iar sâmbăta şi duminica, de la aceleaşi ore, au loc reprezentaţii.

Până la finalul lunii martie, tarifele pe care le achitaţi sunt la preţ redus, respectiv: Adulţi – 12 lei, elevi şi studenţi – 3 lei, iar copiii până la vârsta de 7 ani intră gratuit.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Ministrul Sănătății, despre coronavirus: “Este doar o viroză respiratorie”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Infecția cu coronavirus are, în 82-85% din cazuri, o formă ușoară spre moderată, fiind practic doar o viroză respiratorie, a afirmat Victor Costache, ministrul interimar Sănătății, joi seară, în direct pe B1 TV.

„Este foarte important de precizat că această infecție cu coronavirus, în 82-85% cazuri, are o formă ușoară spre moderată. Este doar o viroză respiratorie”, a declarat demnitarul.

Declarația sa vine la o zi distanță de momentul în care el însuși anunța public că un tânăr din Gorj a fost diagnosticat cu coronavirus. Întrebat joi seară dacă este 100% sigur că bărbatul este infectat cu Covid-19, Victor Costache a răspuns: „Avem confirmarea de 100%. Este vorba de un test foarte fiabil, cu foarte puține rezultate fals-negative”.

Ministrul Sănătății spune că a fost informat despre acest caz miercuri seară, în jurul orei 22.30, printr-un apel telefonic din partea lui Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”.

„Evident, toată structura noastră a intrat în alertă și, la 11, ne-am întâlnit cu toții. Evident, scenariul pe care îl anticipasem și pe care îl prevăzusem în săptămânile anterioare la apariția unui astfel de caz s-a activat. Echipele noastre s-au deplasat și pacientul a fost adus la Matei Balș cu o izoletă specială și cu un transport special. A ajuns la Matei Balș în jurul orei 7.00 dimineața și, de atunci, este în izolare”, a adăugat Costache.

Întrebat dacă și în cazul tânărului forma bolii este tot una „ușoară spre moderată”, ministrul a explicat:

„Tânărul este asimptomatic, foarte puțin simptomatic. Are o ușoară laringită. Pentru a fi mai clar, are o ușoară roșeață în gât. Evident, rămâne în izolare la Matei Balș timp de 14 zile și i se acordă tratament simptomatic – împotriva durerii, anti-inflamator dacă trebuie, este hidratat. Deocamdată, pentru acest virus nu există vaccin. Un vaccin probabil că va fi dezvoltat în cam un an de zile. Pentru a pune un vaccin pe piață este nevoie de trialuri-studii multicentrice randomizate. Este vorba despre siguranța pacientului în primul rând, deci nu se aventurează nimeni”.

(sursa: stiripesurse.ro)

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: