Connect with us

Societate

A început FITIC 6.0! Până duminică, sunteți așteptați la Termele Romane și la Teatrul de Stat Constanța

Publicat

la

Locul de întâlnire al teatrofililor constănţeni şi nu numai, este, în aceste zile, la Termele Romane, lângă Poarta I, și la Teatrul de Stat Constanța, căci a început Festivalul Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa, ediţia a VI-a sau, mai pe scurt, FITIC 6.0!

Prima seară a avut un public extrem de generos, la toate spectacolele, biletele fiind rezervate în totalitate cu multe zile înainte. Horaţiu Mălăele şi Radu Captari au făcut deliciul publicului cu spectacolul „Mălăele special“, un „Best of Horatiu“, cu texte culese din cele mai bune reprezentatii ale actorului, pe muzica lui Radu Captari, construite într-o dinamică spectaculară extraordinară.

FITIC 6.0 nu este doar unul dintre cele mai importante evenimente culturale ale anului, ci şi o oportunitate oferită actorilor, indiferent de vârstă, şi spectatorilor, indiferent de gusturi, să participe şi să savureze un festin teatral de top.

Vineri, 20 august, de la ora 17.00, la Teatrul de Stat puteți urmări spectacolul „Mamă, mi-am pierdut mâna“, iar de la ora 19.00, „Iarna“, ambele producții ale Universtității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale“ București.

În această seară, la Termele Romane, (Parcul Carol I), vă aşteaptă, începând cu ora 20.30, „Declick“, o producție independentă. De la 22.00, puteţi viziona „Aeroport“, o producţie a Godot Café Teatru, iar de la ora 23.30, „Extraconjugal“, o producţie de Teatrului de Artă Bucureşti.

Reamintim că intrarea este gratuită, la toate spectacolele, în limita locurilor disponibile. Ţinând cont de restricțiile impuse de perioada complicată pe care o traversăm, aflată sub semnul coronavirusului, organizatorii vă roagă să vă rezervați locul pe www.bilet.ro. Rezervarea este necesară pentru respectarea măsurilor privind prevenirea contaminării cu SARS-CoV2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară: evitarea aglomerării de persoane la accesul în spațiu, formarea de cozi etc. Sunteţi rugaţi să veniţi la spectacolul la care aveţi rezervare, cu 30 de minute înainte de începerea reprezentaţiei. Rezervarea este anulată cu 10 minute înainte de începerea spectacolului, locul urmând a fi oferit altui spectator.

Programul poate fi accesat pe site-ul festivalului, www.fitic.ro, pe pagina de facebook a festivalului şi, de asemenea, îl regăsiţi în continuare:

PROGRAM FITIC 2021, ediția a VI-a

VINERI, 20 AUGUST 2021

 Teatrul de Stat

17.00 Mamă, mi-am pierdut mâna – Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale“ București

19.00 Iarna – Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale“ București

Termele Romane

Zona A 20.30 Declick – producție independentă

Zona B 22.00 Aeroport – Godot Café Teatru

Zona A 23.30 Extraconjugal – Teatrul de Artă

SÂMBĂTĂ, 21 AUGUST 2021

 Teatrul de Stat

10.00 Yolo – Trupa Brightside Drama București

12.00 Fără soare – Trupa Victory of Art București

17.00 Un om egal un om – Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale“ București

19.00 Bad Jews – Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale“ București

Termele Romane

Zona B 21.00Nu sunt eu – Teatrul Dramaturgilor Români

Zona A 22.30Totul despre femei – Teatrul Arte dell Anima

Zona B 24.00Cum să pierzi totul într-o zi – P2P Theatre

DUMINICĂ, 22 AUGUST 2021

Teatrul de Stat

10.00 Zidul – Trupa Ștefan Iordache București

11.30 Bang Bang – Trupa Transparency Bacău

13.30 Maison Tuvache – Trupa Chaplin București

18.00 Mecanica inimii – Trupa Aici

Termele Romane

Zona B 20.00 Jungla TEVE – Teatrul Dramaturgilor Români

Zona A 21.30 GALA DE PREMIERE

Zona B 22.00 Salieri – producție independentă

Festivalul Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa 2021, ediţia a VI-a, este organizat de Art Society Center, sub Înaltul Patronaj al Ministerului Culturii, şi finanţat de Primăria Municipiului Constanţa.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Societate

”Noble Blueprint 21”, un exercițiu NATO care se va desfășura în România

Publicat

la data de

Scris de

Comandamentul Forțelor Aliate Întrunite al NATO de la Napoli, Italia (Allied Joint Force Command – JFC Naples) organizează, în perioada 26-28 octombrie 2021, Exercițiul „Noble Blueprint 21”, în România, ca parte a programului de exerciții și antrenamente întrunite, destinate consolidării măsurilor de apărare colectivă a membrilor NATO.

Obiectivul principal al Exercițiului „Noble Blueprint 21” este de a oferi autorităților politice și militare ale NATO suportul necesar pentru proiectarea, organizarea și desfășurarea unor operații de răspuns la posibile crize regionale, în conformitate cu Articolul 5 al Tratatului Alianței Nord-Atlantice, sub conducerea Comandamentul Forțelor Aliate Întrunite al NATO.

„Noble Blueprint 21” contribuie la consolidarea bazei informative a comandanților structurilor operaționale și tactice ale NATO, pentru sincronizarea procedurilor operaționale și a capacităților de reacție.

La activitățile planificate în România, în perioada 26-28 octombrie, participă conducătorii unor structuri militare centrale ale NATO, precum și conducători ai unor structuri militare din România și Bulgaria. Exercițiul „Noble Blueprint 21”, condus de comandantul Comandamentului Forțelor Aliate Întrunite al NATO de la Napoli, amiralul Robert P. Burke (SUA), se va încheia la Constanța, pentru a sublinia importanța asigurării securității și stabilității în regiunea Mării Negre, prin consolidarea posturii de apărare colectivă a statelor NATO, pe flancul estic.

”Într-un mediu de securitate dinamic și volatil, cooperarea nord-atlantică este tot mai necesară și mai justificată. NATO este o organizație puternică datorită coeziunii membrilor săi și garantează securitatea fiecărui stat al Alianței. Odată cu intrarea României și Bulgariei în Alianța Nord-Atlantică, NATO şi-a consolidat prezenţa pe flancul estic, iar inițiativele luate în cadrul aliat consolidează capacitatea de reacţie rapidă a NATO, în sprijinul funcţiilor de apărare, de descurajare şi pentru intervenţii militare rapide în situaţii de criză în regiunea Mării Negre.”, precizează reprezentanții Biroului de presă al Statului Major al Forțelor Navale.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Sâmbătă sunteți așteptați să donați sânge la sediul Centrului de Transfuzii Sanguine

Publicat

la data de

Scris de

Sâmbătă, 30 octombrie a.c., în intervalul orar 8.30 – 13.00 puteți dona sânge la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine, pe strada Nicolae Iorga, nr. 85.

CRTS precizează că solicitările de sânge și componente sanguine ale spitalelor din județ și din București sunt în creștere, dar numărul donatorilor se menține în această perioadă la un nivel insuficient, comparativ cu cererile.

Pacienți cu boli grave, copii și adulti, au nevoie de tratament transfuzional; fără ajutorul donatorilor de sânge, nu li se poate asigura acest tratament.

”Regional de Transfuzii Sanguine Constnanța dispune de toate materialele necesare activității medicale, echipa depune eforturi lucrând în week-end-uri, dar fără contribuția dumneavoastră, a oamenilor sănătoși dornici să ajute donând sânge, eforturile noastre nu își ating obiectivul. Vă rugăm să nu ignorați acest mesaj și să luați în considerare oportunitatea de a oferi unui necunoscut o oră din sâmbăta dumneavoastră liberă, devenind donator de sânge”, precizează Biroul de presă al CRTS Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Poșta Română NU solicită certificat verde la intrarea în oficiile poștale

Publicat

la data de

Scris de

Toți clienții Poștei Române, care au probleme de rezolvat la oficiile poștale, pot intra în incinta subunităților  fără a prezenta certificatul verde. Pensionarii și părinții pot să ridice pensiile și alocațiile așa cum au făcut-o și până acum.

Reprezentanții Biroului de comunicare au transmis că, în toate oficiile poștale se intră fără certificat verde, însă trebuie respectate mai multe reguli.

Iată comunicatul oficial:

”Așadar, la intrarea în oficii, nu solicităm prezentarea Certificatului verde, prin care să faceți dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2, dar, pentru siguranța noastră, a tuturor, vă rugăm:

  • Să purtați în mod corect masca de protecție, care trebuie să acopere gura și nasul;
  • Să vă dezinfectați mâinile, atât la intrare, cât și la ieșire, folosind dezinfectantul pus la dispoziția dumneavoastră în incinta subunității poștale;
  • Să respectați regula de o persoană în incinta oficiului;
  • Să respectați distanțarea socială, de cel puțin 2 m între persoane, atunci când așteptați la intrare.

Prin natura activității sale de furnizor de servicii poștale universale, Poșta Română este exceptată, în conformitate cu art.12, alin. (8) din Anexa la HG 1130/2021 de la prevederile Hotărârii pentru modificarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1.090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Toate aceste măsuri sunt luate pentru a proteja sănătatea dumneavoastră și pe a colegilor noștri. Împreună, cu responsabilitate și conformare, vom pune capăt pandemiei.”

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: