Connect with us

Actual

A început pregătirea plajelor în vederea deschiderii sezonului estival

Maria Ionescu

Publicat

la

În cadrul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral, în cursul zilei de ieri s-a desfășurat prima şedință de lucru cu noua conducere a instituției, respectiv cu Bogdan Bola, numit pe funcția de director începând cu data de 24 februarie –  și cu participarea conducerii Administraţiei Naţionale “Apele Române”.

În prezența directorului general al Administraţiei Naţionale “Apele Române”, Ervin Molnar, au fost analizate mai multe subiecte în ceea ce privește bazinul hidrografic Dobrogea-Litoral, care cuprinde județele Constanța și  Tulcea, ce au specific diferit.

Subiectele analizate în cadrul ședinței de lucru a Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (A.B.A.D.L.) au fost legate de gestionarea resurselor de apă, din punct de vedere calitativ și cantitativ, cu privire la infrastructura sistemelor de veghe hidrologică, hidrogeologică și hidrotehnică, aflate în exploatare la Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanța și Sistemul de Gospodărire a Apelor Tulcea.

În cadrul ședinței au fost aduse la cunoștința directorului Ervin Molnar problemele întâmpinate în demersurile făcute de A.B.A.D.L. pentru realizarea “PLANULUI URBANISTIC ZONAL – AMENAJARE PLAJĂ Năvodari, Eforie Nord, Cordon Eforie Nord-Eforie Sud, Eforie Sud, Tuzla, Costinești, 23 August, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Cordon Venus-Saturn, Mangalia. Actualizare PUZ – amenajare plajă Mamaia și Constanța”, județul Constanța, astfel că directorul A.N.A.R va face toate demersurile necesare pentru urgentarea avizării PUZ-ului aflat în prezent la Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA).

De asemenea, au fost discutate aspecte cu privire la pregătirile pentru sezonul estival 2020.

“Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral, în calitate de administrator al plajelor turistice aferente litoralului românesc, în baza OUG 19/2006 privind utilizarea turistică a plajei Mării Negre, a informat UAT-urile că în perioada 02.03.2020- 15.04.2020, instituția desfășoară activități specifice de pregătire a sectoarelor de plajă până la deschiderea sezonului estival 2020. Activitățile constau în lucrări de: nivelare, degajarea panourilor de stuf, igienizări manuale și mecanizate, transportul deșeurilor rezultate la rampele de depozitare, discuire și îndepărtarea nisipului din zona de delimitare a plajelor.”, a precizat Marieta Iorga, purtător de cuvânt.

Activitățile se desfășoară separat, dar concomitent pe un număr de trei tronsoane cu specific și morfologie diferită, astfel:

  • Tronsonul 1 : Corbu, Năvodari, Mamaia, Constanța
  • Tronsonul 2: Agigea, Eforie Nord, Eforie Sud, Tuzla, Costinești
  • Tronsonul 3: Olimp, Neptun, Jupiter, Cap-Aurora, Venus, Saturn, Managalia, 2 Mai, Vama Veche.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Constanța. Se redeschide „zona de climbing“ din complexul de sporturi extreme Gravity Park

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Vești bune pentru amatorii de escaladă! Începând din această săptămână, în complexul de sporturi extreme Gravity Park este permis accesul în zona de climbing, anunță conducerea Regiei Autonome “Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța.

„Pentru a se putea cățăra, sportivii trebuie să stăpânească cel puțin tehnicile de bază. Instructorii complexului de agrement le vor verifica abilitățile, precum și cunoștințele despre sistemele de asigurare și autoblocare care se folosesc la panoul de alpinism sportiv, iar abia după aceea le vor permite accesul. Echipamentul folosit în zona de climbing este fie cel din dotarea complexului de agrement, fie echipamentul personal al sportivului, însă numai în urma verificărilor făcute de către un angajat al parcului. Echipamentul necesar pentru cățărare constă în coardă de alpinism, sistem de asigurare cu autoblocare, ham sportiv și espadrile (încălțămintea specială pentru cățărare nu este pusă la dispoziție de către RAEDPP Constanța). Accesul în incinta Gravity Park se face gratuit, pe bază de programare în prealabil, printr-un mesaj privat pe pagina de Facebook a RAEDPP Constanța (https://www.facebook.com/raedppCT). Programările se fac cu o zi în avans, de luni până vineri, în intervalul orar 10:00 – 12:00. Amintim faptul că, în contextul actual, accesul NU se va mai face pe bază de legitimație. Astfel, pentru a putea desfășura sporturi extreme în interiorul parcului de distracții, sportivii trebuie să prezinte un act de identitate valabil. Minorii vor fi însoțiți de către părinte/tutore legal. Durata standard de acces în complexul de sporturi extreme este de trei ore/serie, astfel:

– 09:00 – 12:00  SERIA 1;

– 12:00 – 15:00   ÎNCHIS PENTRU IGIENIZARE;

– 15:00 – 18:00  SERIA 2.

Gravity Park, administrat de RAEDPP Constanța, este cel mai mare complex de sporturi extreme din România, fiind situat pe malul sudic al Lacului Tăbăcărie (intrarea se face dinspre strada Soveja, vizavi de Palatul Copiilor).“, se arată într-un comunicat al Regiei.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un minor din Hârșova, prins de polițiști fără permis la volan. Era și băut

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul nopții, polițiștii din Hârșova au oprit un autoturism care circula prin localitate și au stabilit că acesta este condus de către un tânăr care nu deține permis de conducere.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, la data de 21 septembrie a.c., în jurul orei 00.10, polițiștii au identificat un minor, de 16 ani, care a condus un autoturism pe raza orașului Hârșova, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cu ocazia cercetărilor, polițiștii au stabilit faptul că minorul ar fi sustras cheile autoturismului din locuința sa, fără știrea părinților, iar apoi s-ar fi urcat la volan și ar fi condus pe raza orașului Hârșova.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Foto: bistritaexpres.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Update: Accident rutier MORTAL în localitatea Mihai Viteazu din județul Constanța (VIDEO)

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, în localitatea Mihai Viteazu, județul Constanța, a avut loc un dramatic accident între două autoturisme,  în urma căruia două persoane și-au pierdut viața.

La fața locului s-au deplasat de urgență două echipaje Saj B2, un echipaj Smurd B și un echipaj Smurd C.

Potrivit reprezentanților Serviciului de Ambulanță Constanța, cele 2 victime conștiente au traumatism toraco-abdominal și au fost transportate la spital.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, pe DN 22 Constanța – Babadag, în zona localității Mihai Viteazu, județul Constanța, două autoturisme au fost implicate într-o coliziune, rezultând două persoane decedate și alte două rănite. Traficul se desfășoară alternativ, prin dirijare.

Știre  în curs de actualizare.

Update: Potrivit SAJ Constanța, o femeie și un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani și-au pierdut viața pe loc. Cele două victime care au fost transportate la spital au politraumatisme minore. Este vorba despre o tânără de 24 de ani și un tânăr în vârstă de 26 de ani.

Update2: Iată cum s-a produs acest accident, potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța.

Oficial: Astăzi, în jurul orei 12.55, un bărbat de 56 de ani a condus un autoturism pe DN22, dinspre Constanța către Tulcea și, ajungând în zona km 242+850, a pierdut controlul autoturismului, a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 26 de ani, care circula dinspre Tulcea către Constanța.

În urma accidentului a rezultat decesul conducătorului auto și a pasagerului dreapta față (femeie, de 53 de ani) din primul autoturism și vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto și pasagerei dreapta față, în vârstă de 25 de ani, din al doilea autoturism.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: