Connect with us

Actual

A început pregătirea plajelor în vederea deschiderii sezonului estival

Maria Ionescu

Publicat

la

În cadrul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral, în cursul zilei de ieri s-a desfășurat prima şedință de lucru cu noua conducere a instituției, respectiv cu Bogdan Bola, numit pe funcția de director începând cu data de 24 februarie –  și cu participarea conducerii Administraţiei Naţionale “Apele Române”.

În prezența directorului general al Administraţiei Naţionale “Apele Române”, Ervin Molnar, au fost analizate mai multe subiecte în ceea ce privește bazinul hidrografic Dobrogea-Litoral, care cuprinde județele Constanța și  Tulcea, ce au specific diferit.

Subiectele analizate în cadrul ședinței de lucru a Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (A.B.A.D.L.) au fost legate de gestionarea resurselor de apă, din punct de vedere calitativ și cantitativ, cu privire la infrastructura sistemelor de veghe hidrologică, hidrogeologică și hidrotehnică, aflate în exploatare la Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanța și Sistemul de Gospodărire a Apelor Tulcea.

În cadrul ședinței au fost aduse la cunoștința directorului Ervin Molnar problemele întâmpinate în demersurile făcute de A.B.A.D.L. pentru realizarea “PLANULUI URBANISTIC ZONAL – AMENAJARE PLAJĂ Năvodari, Eforie Nord, Cordon Eforie Nord-Eforie Sud, Eforie Sud, Tuzla, Costinești, 23 August, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Cordon Venus-Saturn, Mangalia. Actualizare PUZ – amenajare plajă Mamaia și Constanța”, județul Constanța, astfel că directorul A.N.A.R va face toate demersurile necesare pentru urgentarea avizării PUZ-ului aflat în prezent la Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA).

De asemenea, au fost discutate aspecte cu privire la pregătirile pentru sezonul estival 2020.

“Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral, în calitate de administrator al plajelor turistice aferente litoralului românesc, în baza OUG 19/2006 privind utilizarea turistică a plajei Mării Negre, a informat UAT-urile că în perioada 02.03.2020- 15.04.2020, instituția desfășoară activități specifice de pregătire a sectoarelor de plajă până la deschiderea sezonului estival 2020. Activitățile constau în lucrări de: nivelare, degajarea panourilor de stuf, igienizări manuale și mecanizate, transportul deșeurilor rezultate la rampele de depozitare, discuire și îndepărtarea nisipului din zona de delimitare a plajelor.”, a precizat Marieta Iorga, purtător de cuvânt.

Activitățile se desfășoară separat, dar concomitent pe un număr de trei tronsoane cu specific și morfologie diferită, astfel:

  • Tronsonul 1 : Corbu, Năvodari, Mamaia, Constanța
  • Tronsonul 2: Agigea, Eforie Nord, Eforie Sud, Tuzla, Costinești
  • Tronsonul 3: Olimp, Neptun, Jupiter, Cap-Aurora, Venus, Saturn, Managalia, 2 Mai, Vama Veche.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Viitorul și Farul au fuzionat. Angajamentul va fi prezentat luni, 21 iunie

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Conducerea echipei de fotbal FC Viitorul a anunțat că ajuns la o înțelegere cu Farul Constanța pentru fuziunea celor două. Clubul din Liga 1, format în urma angajamentului dintre Gică Hagi și Ciprian Marica, va fi prezentat oficial luni, 21 iunie, în cadrul unui eveniment special. Viitorul Constanța a făcut anunțul prin intermediul unui comunicat de presă.

„Vă anunțăm cu bucurie începerea unui nou proiect în fotbalul constănțean – Împreună suntem mai puternici – prin care ne dorim să fim cei mai buni!

Luni, 21 iunie, de la ora 12.00, la Sala Viena (zona SPA) de la Hotelul Iaki din Constanța, vom organiza o conferință de presă la care vor participa, alături de toți cei implicați în acest proiect, numeroase legende ale fotbalului constănțean precum și reprezentanți ai suporterilor noștri.

Pornind de la tradiția fotbalului de la malul mării, vom îmbina trecutul cu prezentul pentru a construi viitorul și a duce această iubire a tuturor suporterilor constănțeni la nivelul pe care cu toții îl dorim”, se arată în comunicat.

Noua echipă din Liga 1 se va numi Farul Constanța, a anunțat Gică Popescu.

Sursa: b1.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Bugetul alocat persoanelor fizice în cadrul Programului Rabla Plus, epuizat în 2 luni

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Administraţia Fondului pentru Mediu a anunțat că va suplimenta suplimenta cu 20 milioane de lei bugetul alocat persoanelor fizice în cadrul Programului Rabla Plus. Bugetul alocat iniţial pentru persoanele fizice, în valoare de 200 milioane de lei a fost rezervat integral la aproximativ 2 luni de la lansarea programului, demonstrând interesul cetăţenilor faţă de autovehiculele electrice, mai prietenoase cu mediul înconjurător. În cadrul Programului Rabla Plus, se acordă două tipuri de ecotichete, respectiv 45.000 de lei pentru maşinile full electrice şi 20.000 de lei pentru maşinile hibrid plug-in, dar nu mai mult de 50% din valoarea autoturismului nou. Cei care vor dori să renunţe la o maşină veche, poluantă, şi să achiziţioneze un autovehicul electric vor beneficia atât de prima de casare acordată prin Programul Rabla Clasic, în valoare de 7.500 de lei, cât şi de ecotichetul alocat în cadrul Programului Rabla Plus.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un bărbat a fost scos inconștient din mare, în 2 Mai. Intervine elicopterul

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, 17 iunie, un bărbat a fost scos inconștient din mare, în stațiunea 2 Mai, lângă Micul Golf.

La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje de salvare, respectiv elicopterul SMURD, un echipaj al Serviciului de Ambulanță, precum și o autospecială de stingere cu modul de descarcerare.

La ora actuală se efectuează protocol de resuscitare.

Știre în curs de actualizare.

Update: În urmă cu puțină vreme, bărbatul a fost declarat decedat. Avea 62 de ani și era turist.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: