Conecteaza-te cu noi

Administratie

A început procesul de corupție al primarului Negoiță. Primul termen în dosarul de corupție al edilului din Cernavodă

Published

on

Dosar DNA pentru primarul orașului Cernavodă, Liviu Negoiță. Consiliul Local a refuzat să se constituie parte civilă într-un dosar penal al DNA, renunțând astfel la recuperarea unui prejudiciu de peste două milioane de euro. Hotărârea a fost adoptată pe 21 octombrie 2022, în cadrul unei ședințe la care au participat doar consilierii obedienți conducerii.

Proiectul a fost inițiat de viceprimarul localității, Șerif Cîrjali,iar raportul de specialitate a fost întocmit deBiroul Contracte Spații și Fond Locativ. Secretarul general al orașului a refuzat să semneze hotărârea pentru legalitate.

Dosarul penal se referă la plăți nelegale, în cuantum de 11.730.774 de lei, făcute de Primăria Cernavodă către Asociația Axiopolis Sport Cernavodă, în perioada 2016 – 2019. La baza cercetării se află Decizia nr. 32/02.10.2019 a Curții de Conturi (vezi AICI documentul).

Curtea de Conturi a constatat că sumele prevăzute în bugetul localității pentru finanțarea sportului au fost vărsate, pur și simplu, în contul Asociației Axiopolis Sport Cernavodă, fără a se organiza o licitație de proiecte în conformitate cu prevederile Legii 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile. Ca modalitate de lucru, cei de la Asociație depuneau la Primărie cereri de finanțare a unor activități sportive, iar ordonatorul de credite (primarul Liviu-Cristian Negoiță) le aproba din pix, astfel că banii curgeau fără alte formalități obligatorii.

Advertisement

Ordinea.ro a prezentat întregul “film” al deciziilor conducerii administrației locale din Cernavodă, decizii care au condus la întocmirea dosarului penal pe numele edilului.

Iată informația completă:

Dosar DNA pentru primarul din Cernavodă. Consiliul Local A REFUZAT să se constituie parte civilă

Tribunalul Constanța a stabilit drept termen data de astăzi, 6 decembrie a.c..

dosar Negoita Cernavoda

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions