Conecteaza-te cu noi

Actual

A început școala: agitație pentru cei mici, baruri neîncăpătoare pentru cei mari

Published

on

Astăzi a fost o zi foarte importantă atât pentru cei mici, cât și pentru părinții lor, dar și pentru cadrele didactice și pentru oficialii județului. Nu știu dacă au existat prea mulți primari care să nu-și fi rezervat câteva ore pentru a participa la deschiderea anului școlar. În fond, este o zi extrem de importantă pentru atât de multă lume. Și apoi, bucuria copiilor noștri este cea mai importantă! Încă de la primele ore ale dimineții străzile au fost pline de oameni agitați. Unii se grăbeau pentru a cumpăra flori, alții se înghesuiau spre școli pentru festivitatea de deschidere. Care nu a durat foarte mult dar a fost extrem de importantă pentru foarte multă lume. În fond, numai în clasele pregătitoare și în cele cuprinse între I-VIII avem peste 34.000 de elevi!

Oficialii au ignorat problemele de serviciu

prima-zi-de-scoala3Ziua de luni este mereu extrem de importantă și nu neapărat deoarece vine după două zile libere, însă și din acest motiv. Cu toate că aveau foarte multă treabă, așa cum au mereu, oficialii din județ nu au putut să nu participe la deschiderea noului an școlar. Și-au amânat cu câteva ore problemele de serviciu și și-au dedicat timpul unor festivități. Care au durat peste tot foarte puțin, dar … era necesară prezența lor. Măcar a lor și a celor mici. Președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu a avut o dimineață foarte plină. Încă de la ora 8.00 el a fost prezent la școala din  localitatea Culmea, apoi a plecat la Poiana, la Mihail Kogălniceanu dar și la Siminoc. A ales școli din zone mai puțin favorizate, școli pentru care CJC a investit mulți bani în achiziționarea de rechizite școlare. Reamintesc faptul că zeci de mii de elevi au primit ghiozdane, caiete A5, acuarele, penare complet echipate și creioane colorate. Acestea au fost destinate celor aproximativ 34.000 de preşcolari şi şcolari din clasele 0 –VIII înmatriculaţi în şcolile de stat din mediul rural precum și în orașele cu un nivel scăzut de trai, respectiv: Băneasa, Negru Vodă, Hârşova, Murfatlar, Medgidia (Remus Opreanu şi Valea Dacilor), Ovidiu (Culmea şi Poiana). În cadrul festivității de deschidere, Horia Țuțuianu a declarat în fața copiilor prezenți, dar și în fața primarului orașului Ovidiu, George Scupra, “A sunat clopoțelul! Mult succes școlarilor în noul an de studiu. Mă bucur că astăzi am reușit să fiu alături de elevii și profesorii din două școli din județ, mai exact în satele Poiana și Culmea. De asemenea, sunt încântat că rechizitele distribuite de Consiliul Județean au adus zâmbete celor mici în prima lor zi de școală!”

Florăriile, extrem de căutate

floriCum era și firesc, astăzi florăriile au fost luate cu asalt de către părinți. Deși în marile piețe prețul florilor nu a fost diferit față de alte zile, au existat și florării care s-au adaptat nevoilor părinților și au majorat prețurile. Bine, acest lucru a fost mai mult întâlnit în preajma unităților școlare. Ce-i drept, nu am văzut să se stea la cozi, ca-n alți ani, dar a fost destul de multă lume. Astăzi parcă nu mai conta că prețul unui buchet de trandafiri era de 30-40 de lei. Părinții au scos bani din portmoneu fără ezitare.

Baruri pline

Advertisement

Dacă pentru cei mici și pentru părinții lor, pentru cadrele didactice și pentru oficiali această zi a fost extrem de importantă, pentru cei din clasele superioare a fost o ocazie minunată de a se întâlni cu prietenii, de a ocupa barurile și terasele, de a face schimb de impresii. După ora 10.00, barurile și terasele din oraș au fost pline de elevi. Ce-i drept, au fost doar elevi de liceu, care s-au limitat la a bea o cafea sau un suc, dar un semn de întrebare există: ce semnifică pentru ei prima zi de școală? Ce semnifică pentru cadrele didactice prima zi de școală? Și nu, nu ne referim la educatori și la învățători, care se ocupă de copii din clasele pregătitoare și gimnaziale, ci la profesorii care nu țin și ore de dirigenție. Or fi fost la școală?

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions