Connect with us

Actual

A mai picat o rețea de hoți din vagoanele CRF. Traficanți de combustibil, prinși la Dorobanțu.

Maria Ionescu

Publicat

la

Pe vremuri, era o adevărată nebunie a trenurilor atacate de localnici în zona localităților Dorobanțu, Cuza Vodă, Saligny etc. Ziua și/sau noaptea, parcă conta mult prea puțin ca hoții să fie adăpostiți de întuneric. În fiecare zi aveau loc astfel de atacuri, cele mai multe dintre ele fiind comise cu suportul angajaților firmelor de pază din zonă. Bine, pe atunci, și ne referim la perioada anilor 2000-2005, aveau loc furturi din vagoanele încărcate cu fier vechi care era transportat spre portul Constanța. Se pare că au cam fost stopate aceste furturi dar, din când în când, parcă pentru a nu ne plictisi, poliția ne aduce noi cazuri în atenție. Ultimul dintre acestea se referă la furtul de produse petroliere dintr-un vagon tip cisternă. Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Constanța, am aflat că lucrătorii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța – Biroul Județean de Poliție Transporturi Constanţa, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul S.O.S. Constanţa şi I.J.J. Constanţa, au avut serios de lucru, în urmă cu câteva zile. Ei au reușit prinderea în flagrant, în zona Stației C.F.R. Dorobanțu, trei bărbați, cu vârste între 29 și 39 ani, domiciliați în localitățile Mircea Vodă și Ştefan cel Mare din județul Constanța, respectiv în municipiul Feteşti – județul Ialomiţa. Aceștia fuseseră prinși exact în momentul în care sustrăgeau dintr-un vagon tip cisternă, aflat în compunerea unui tren de marfă oprit în staţia C.F. Dorobanţu, cantitatea de 1.570 litri produs petrolier cu miros specific de motorină.

 Cine i-a sprijinit?

În urma cercetărilor s-a aflat că „una dintre persoane, alături de alți doi  bărbați, în vârstă de 43 de ani, domiciliați în municipiul Constanța, respectiv municipiul Fetești, angajați ai unei firme de pază, își încălcau atribuțiile de serviciu, înlesnind sustragerea de produse petroliere din vagoanele de marfă staționate în zonă.” După ce au început cercetările anchetatorilor s-a stabilit că, în nopțile de 07/08 și 11/12.07.2016, persoanele respective au mai sustras din vagoanele de marfă staționate 1.600 litri benzină și 4.750 litri de motorină. Prejudiciul creat prin aceste furturi se ridică la valoarea de 39.000 de lei.   În urmă cu două zile, polițiștii au efectuat două percheziții domiciliare. La una dintre ele s-au descoperit cantitatea de 50 litri benzină, doi saci cu cereale, pentru care nu s-au putut prezenta acte de provenienţă, precum şi suma de 2.150 euro, iar la cealaltă au fost identificate cantitățile de 570 litri motorină şi 100 litri benzină, bunuri care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Persoanele în cauză  au fost reținute pe bază de ordonanță, iar în cursul zilei de ieri au fost prezentate la Judecătoria Constanţa, care a dispus măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Document OFICIAL! Se prelungește CARANTINA în municipiul Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Este oficial, municipiul Constanța rămâne în carantină pentru încă 14 zile. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis pentru municipiul Constanța prelungirea carantinei începând cu data de 04.12.2020, ora 20:00. Măsura va fi valabilă pentru următoarele 14 zile.

Iată restricțiile:

Download (DOC, 104KB)

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Anunț. În jurul orei 1.00 revine căldura în zonele Soveja, Tomis Nord și Faleză Nord

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, RADET Constanța a anunțat că au fost finalizate lucrările de reparație a avariei care a afectat zeci de puncte termice din zonele Soveja, Tomis Nord și Faleză Nord ale municipiului Constanța.

Dispecerul de serviciu a precizat că în jurul orei 1.00 va fi reluată furnizarea energiei termice.

Iată anunțul RADET:

”Revenim cu informații noi referitoare la anunțul dat anterior cu privire la avaria care a afectat punctele termice PT 30, 31, 33, 35, 37, 38, 44, 45, 46, 48, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 101, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 138, 139, 140, 142, 145, 146, 147, 176, 177, 178, 214, 215 din zonele Soveja, Tomis Nord, Faleza Nord.

Au fost finalizate lucrările de reparare a avariei și estimăm începerea furnizării energiei termice in jurul orelor 01:00.

Pentru orice disfuncționalitate constatată la furnizarea acestui serviciu public, vă rugăm să ne solicitați intervenția la Dispeceratul R.A.D.E.T., la numărul de telefon 0241 616 792, in program NON-STOP.”, precizează dispecerul de serviciu.

Foto: Ilustrativ

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Incendiu puternic în Agigea. Două case ard cu flacără deschisă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, a izbucnit un puternic incendiu la o casă din Agigea, situată pe strada Ion Bitzan. În scurt timp, acesta s-a extins la încă o locuință.

La ora actuală, intervin 12 pompieri cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă.

”În momentul de față ard cu flacără deschisă două case. Din primele informații, nu sunt victime. Se lucrează pentru localizare.”, a precizat Anca Chiriță, purtător de cuvânt al ISU Constanța.

Știre în curs de actualizare.

Update: În urma acestui incendiu au ars în totalitate 2 case cu suprafețe de 50, respectiv 80 mp. De asemenea, a fost afectat acoperișul unei a treia case, pe o suprafață de aproximativ 10 mp. Pentru lichidare au acționat mai bine de 2 ore, cauza probabilă fiind scurt circuit la instalația electrică.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: