Connect with us

Actual

A mai picat o rețea de hoți din vagoanele CRF. Traficanți de combustibil, prinși la Dorobanțu.

Maria Ionescu

Publicat

la

Pe vremuri, era o adevărată nebunie a trenurilor atacate de localnici în zona localităților Dorobanțu, Cuza Vodă, Saligny etc. Ziua și/sau noaptea, parcă conta mult prea puțin ca hoții să fie adăpostiți de întuneric. În fiecare zi aveau loc astfel de atacuri, cele mai multe dintre ele fiind comise cu suportul angajaților firmelor de pază din zonă. Bine, pe atunci, și ne referim la perioada anilor 2000-2005, aveau loc furturi din vagoanele încărcate cu fier vechi care era transportat spre portul Constanța. Se pare că au cam fost stopate aceste furturi dar, din când în când, parcă pentru a nu ne plictisi, poliția ne aduce noi cazuri în atenție. Ultimul dintre acestea se referă la furtul de produse petroliere dintr-un vagon tip cisternă. Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Constanța, am aflat că lucrătorii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța – Biroul Județean de Poliție Transporturi Constanţa, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul S.O.S. Constanţa şi I.J.J. Constanţa, au avut serios de lucru, în urmă cu câteva zile. Ei au reușit prinderea în flagrant, în zona Stației C.F.R. Dorobanțu, trei bărbați, cu vârste între 29 și 39 ani, domiciliați în localitățile Mircea Vodă și Ştefan cel Mare din județul Constanța, respectiv în municipiul Feteşti – județul Ialomiţa. Aceștia fuseseră prinși exact în momentul în care sustrăgeau dintr-un vagon tip cisternă, aflat în compunerea unui tren de marfă oprit în staţia C.F. Dorobanţu, cantitatea de 1.570 litri produs petrolier cu miros specific de motorină.

 Cine i-a sprijinit?

În urma cercetărilor s-a aflat că „una dintre persoane, alături de alți doi  bărbați, în vârstă de 43 de ani, domiciliați în municipiul Constanța, respectiv municipiul Fetești, angajați ai unei firme de pază, își încălcau atribuțiile de serviciu, înlesnind sustragerea de produse petroliere din vagoanele de marfă staționate în zonă.” După ce au început cercetările anchetatorilor s-a stabilit că, în nopțile de 07/08 și 11/12.07.2016, persoanele respective au mai sustras din vagoanele de marfă staționate 1.600 litri benzină și 4.750 litri de motorină. Prejudiciul creat prin aceste furturi se ridică la valoarea de 39.000 de lei.   În urmă cu două zile, polițiștii au efectuat două percheziții domiciliare. La una dintre ele s-au descoperit cantitatea de 50 litri benzină, doi saci cu cereale, pentru care nu s-au putut prezenta acte de provenienţă, precum şi suma de 2.150 euro, iar la cealaltă au fost identificate cantitățile de 570 litri motorină şi 100 litri benzină, bunuri care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Persoanele în cauză  au fost reținute pe bază de ordonanță, iar în cursul zilei de ieri au fost prezentate la Judecătoria Constanţa, care a dispus măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Trei persoane au ajuns ieri în spatele gratiilor de la Poarta Albă. Vezi ce infracțiuni au comis

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri,  2 martie, polițiștii constănțeni au pus în executare trei mandate. Trei persoane au fost escortate și încarcerate în penitenciarul Poarta Albă. Este vorba despre doi bărbați și o femeie. Unul dintre bărbați a fost arestat și condamnat la închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, altul pentru infracțiuni la regimul circulației. În ceea ce o privește pe femeie, aceasta a ajuns în spatele gratiilor pentru mărturie mincinoasă.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, la data de 2 martie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au identificat un bărbat, de 47 de ani, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 2 ani și 424 de zile de închisoare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

În aceeași zi, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au identificat un bărbat, de 38 de ani, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 2 ani și 5 luni de închisoare, sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Tot ieri, polițiști din cadrul Poliției orașului Ovidiu au identificat o femeie, de 65 de ani, pe numele căreia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 2 ani și 6 luni de închisoare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de mărturie mincinoasă.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Mărfuri contrafăcute, confiscate de polițiștii de frontieră de la Vama Veche

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În ultimele 24 de ore  poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche au descoperit bunuri susceptibile a fi contrafăcute,  în valoare totală de peste 81.900 lei, inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute.

În cursul zilei de ieri, 2 februarie a.c., la ora  19.40, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autoturism înmatriculat în România, un cetățean român, în vârstă de 38 de ani.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în bagajele bărbatului, 264 articole vestimentare. Toate bunurile purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Persoana în cauză a declarat că a achiziționat bunurile din Turcia în scopul comercializării acestora.

De asemenea, în aceiaşi dată, poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche au descoperit în cala destinată bagajelelor dintr-un autocar ce efectua transport regulat de persoane pe ruta Turcia – România, patru saci de culoare gri ce conţineau 441 articole vestimentare, susceptibile a fi contrafăcute.

Acestea aparțineau unui cetăţean turc, în vârstă de 22 de ani, care a declarat că a achiziţionat articolele din Turcia, însă nu a putut prezenta documente de provenienţă pentru bunurile transportate.

În data de 03.03.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, judeţul Constanţa, poliţiştii de frontieră au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific pasagerilor dintr-un autocar ce efectua transport regulat pe ruta Turcia – România.

Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit în cala destinată bagajelelor 65 articole de îmbrăcăminte, care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.  Acestea  aparțineau unui cetăţean turc, în vârstă de 21 de ani care a declarat că a achiziţionat articolele din Turcia, fără a deține documente de provenienţă pentru bunurile transportate.

”Toate produsele, în valoare de peste 81.900 lei , au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.”, au precizat reprezentații Compartimentului Purtător de cuvânt din cadrul Gărzii de Coastă.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Au apărut dovezi că există vestigii arheologice și în zona submersă de la Cazino

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Mult așteptata lucrare de restaurare și reabilitare a clădirii Cazinoului din municipiul Constanța aduce în prim plan niste situații extrem de importante pentru istoria vechii cetăți Tomis. Spre exemplu, după informațiile apărute și cercetate de procurorii Direcției Naționale Anticorupție în cadrul proiectului privind lucrările de înnisipare a plajelor din Constanța și stațiunea Mamaia, un alt subiect trezește interesul opiniei publice. Este vorba despre vestigiile arheologice din mare. Au apărut dovezi că există vestigii arheologice și în zona submersa de la Cazino, există voci care spun că există și alte vestigii pe fundul mării, care nu ar fi fost cercetat în mod corect, după cum reiese într-un articol scris în exclusivitate de jurnalistul Alexandru Căutiș.

Cum s-a ajuns în situația asta, ce spune Ministerul Culturii, cum s-a organizat, dar și care sunt concluziile jurnalistului le găsiți AICI .

De asemenea, vă punem la dispoziție și punctul de vedere al procurorilor DNA în ceea ce privește proiectul de înnisipare de pe litoralul românesc.

Ce spun procurorii DNA despre proiectul privind lărgirea plajelor din Mamaia

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: