Connect with us

Actual

A mai picat o rețea de hoți din vagoanele CRF. Traficanți de combustibil, prinși la Dorobanțu.

Publicat

la

Pe vremuri, era o adevărată nebunie a trenurilor atacate de localnici în zona localităților Dorobanțu, Cuza Vodă, Saligny etc. Ziua și/sau noaptea, parcă conta mult prea puțin ca hoții să fie adăpostiți de întuneric. În fiecare zi aveau loc astfel de atacuri, cele mai multe dintre ele fiind comise cu suportul angajaților firmelor de pază din zonă. Bine, pe atunci, și ne referim la perioada anilor 2000-2005, aveau loc furturi din vagoanele încărcate cu fier vechi care era transportat spre portul Constanța. Se pare că au cam fost stopate aceste furturi dar, din când în când, parcă pentru a nu ne plictisi, poliția ne aduce noi cazuri în atenție. Ultimul dintre acestea se referă la furtul de produse petroliere dintr-un vagon tip cisternă. Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Constanța, am aflat că lucrătorii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța – Biroul Județean de Poliție Transporturi Constanţa, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul S.O.S. Constanţa şi I.J.J. Constanţa, au avut serios de lucru, în urmă cu câteva zile. Ei au reușit prinderea în flagrant, în zona Stației C.F.R. Dorobanțu, trei bărbați, cu vârste între 29 și 39 ani, domiciliați în localitățile Mircea Vodă și Ştefan cel Mare din județul Constanța, respectiv în municipiul Feteşti – județul Ialomiţa. Aceștia fuseseră prinși exact în momentul în care sustrăgeau dintr-un vagon tip cisternă, aflat în compunerea unui tren de marfă oprit în staţia C.F. Dorobanţu, cantitatea de 1.570 litri produs petrolier cu miros specific de motorină.

 Cine i-a sprijinit?

În urma cercetărilor s-a aflat că „una dintre persoane, alături de alți doi  bărbați, în vârstă de 43 de ani, domiciliați în municipiul Constanța, respectiv municipiul Fetești, angajați ai unei firme de pază, își încălcau atribuțiile de serviciu, înlesnind sustragerea de produse petroliere din vagoanele de marfă staționate în zonă.” După ce au început cercetările anchetatorilor s-a stabilit că, în nopțile de 07/08 și 11/12.07.2016, persoanele respective au mai sustras din vagoanele de marfă staționate 1.600 litri benzină și 4.750 litri de motorină. Prejudiciul creat prin aceste furturi se ridică la valoarea de 39.000 de lei.   În urmă cu două zile, polițiștii au efectuat două percheziții domiciliare. La una dintre ele s-au descoperit cantitatea de 50 litri benzină, doi saci cu cereale, pentru care nu s-au putut prezenta acte de provenienţă, precum şi suma de 2.150 euro, iar la cealaltă au fost identificate cantitățile de 570 litri motorină şi 100 litri benzină, bunuri care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Persoanele în cauză  au fost reținute pe bază de ordonanță, iar în cursul zilei de ieri au fost prezentate la Judecătoria Constanţa, care a dispus măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Scandal pe o plajă din Mamaia Nord. Un bărbat și o femeie au avut nevoie de îngrijiri medicale

Publicat

la data de

Scris de

Marți a fost scandal pe o plajă din Mamaia Nord. Acesta a avut loc între mai multe persoane. Un bărbat și o femeie au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Potrivit reprezentanților Biroului de presă al IPJ Constanța, în jurul orei 16:30, polițiștii orașului Năvodari au fost sesizați prin apel S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că pe o plajă din Mamaia Nord, are loc un conflict între mai multe persoane.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că, în urma unui conflict spontan între mai multe persoane, o femeie de 52 de ani și un bărbat de 55 de ani au avut nevoie de îngrijiri medicale.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Doi bărbați care au condus autoturisme fără a deține permis au ajuns în spatele gratiilor

Publicat

la data de

Scris de

La data de 9 august a.c., polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale au identificat un bărbat, de 25 de ani, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 1 an și 20 de zile de închisoare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

La data de 9 august a.c., polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale au identificat un bărbat, de 41 de ani, pe numele căruia Judecătoria Mangalia a emis un mandat de executare a pedepsei de 3 ani și 3 luni de închisoare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Ambele persoane au fost escortate și încarcerate în Penitenciarul Poarta Albă.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Avertismentul analiștilor: Europa va intra într-o gravă recesiune dacă se opresc livrările de gaze ruseşti

Publicat

la data de

Scris de

ING se așteaptă ca economia zonei euro să scadă cu 1-3% în cazul unei încetări totale a livrărilor de gaze din Rusia.

În fața creșterilor abrupte a prețurilor, țările europene au început să își reducă substanțial consumul de gaze naturale. Potrivit unei analize ING Economics, Germania a redus consumul cu 10-15% în al doilea trimestru al acestui an comparativ cu ultimii zece ani, în timp ce în Olanda scăderea a fost de 30% față de media anilor 2019-2021.

Exporturile de gaze rusești au scăzut drastic în ultimele două trimestre față de media precedenților cinci ani la circa jumătate și chiar o treime în ultima perioadă. Rusia tocmai a închis până la 20% din capacitatea conductei Nord Stream 1 către Germania.

Scăderea intrărilor de gaz din Rusia reprezintă 15% pentru trimestrul 1, respectiv 25% pentru trimestrul 2, din consumul istoric al Europei, în condițiile în care de la Est sunt aduse 40-45% din gazele consumate.

„Credem că impactul negativ al unui embargo total al gazului rusesc asupra economiei zonei euro va fi între 1 și 3% din PIB pe termen scurt începând de acum”, arată analiștii ING, care avertizează însă că cifra reală ar putea fi greu de estimat, având în vedere experiența ultimilor ani cu privire la modul în care funcționează modelele macro într-o criză cu ramificații întinse cum a fost cea COVID, potrivit profit.ro.

Scăderea PIB vine oricum peste așteptata recesiune generată și de criza energetică în curs.

„După ce am văzut un impact substanțial și cu o diferență de la țară la țară și având în vedere că ne așteptăm deja la o recesiune ușoară, această evoluție ar fi suficientă pentru a duce la o recesiune în toată regula. Este foarte clar că o oprire completă a gazului va răni Europa. Încercarea de a o evita printr-un plan credibil de reducere a consumului este crucială”, arată analiștii ING.

ING consideră procentul fezabil, din moment ce procesul de substituire este deja ridicat, se construiesc tot mai multe terminale GNL și sunt instalate mai multe capacități de producție solară și eoliană.

„Am văzut, de asemenea, dezbaterea privind schimbarea combustibilului evoluând rapid în timp. Redeschiderea centralelor pe cărbune este acum acceptabilă, și extinderea duratei de viață a centralelor nucleare nu mai este considerată tabu în Germania”, arată analiza ING.

Totodată, și redeschiderea exploatării zăcământului din Groningen, cel mai mare din Europa de Vest, ar putea fi luată în considerare de autoritățile olandeze în condițiile creșterii accelerate a facturilor, respectiv a potențialului de profitabilitate ridicată.

„În mod ironic, decizia Rusiei de a tăia fluxul de gaze prin Nord Stream 1 din nou la 20% va ajuta guvernele să atingă obiectivul. Duce la un nivel al prețurilor în care piața vă tăia de una singură cererea. Astfel că șansele raționalizării consumului de către guvern au scăzut. Jucătorii industriali vor decide dacă sunt dispuși în continuare să plătească prețul. Câte vreme sunt, atunci probabil că vor primi gazul. Restul lumii cel mai probabil va fi mult mai puțin dispusă să plătească același preț, câtă vreme au alternative precum cărbunele la dispoziție”, arată ING.

Olanda este așteptată să fie afectată mai ales de efecte de runda a doua – consumul ar urma să scadă cu un sfert dacă vremea este una normală în această iarnă, ceea ce ar permite să furnizeze gaz și Germaniei.

Germania, pe de altă parte, este cel mai mare consumator de gaz rusesc, gaz care nu merge doar în industrie, ci și la încălzirea populației în proporție de 30%, în condițiile în care jumătate din apartamente folosesc această sursă de energie.

Italia și-a redus importurile de gaz rusesc cu o treime și caută alternative suplimentare, mai ales GNL și repornirea centralelor pe cărbune.

Ungaria, care este una dintre țările cu cea mai mare dependență de Gazprom, a agreat un nou acord de furnizare cu Rusia și ar urma să fie alimentată prin Serbia în cazul în care conductele care merg spre Vest vor fi goale.

De asemenea, România are cea mai redusă dependență din regiune Europei Centrale și de Est, grație producției interne (care acoperea 80% din consum în 2020), însă tot are nevoie de importuri pentru a acoperi consumul. În această iarnă, producția internă și depozitele ar putea asigura doar consumul populației și al entităților de maximă importanță, arată unele estimări.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: