Connect with us

Politica

A murit Aurel Vainer, fostul președinte al Federației Comunităților Evreiești din România

Published

on

Aurel Vainer, fost președinte al Federației Comunităților Evreiești din România și deputat în Parlamentul României, s-a stins din viață. Cu această ocazie, senatorul de Constanța al PSD, Felix Stroe a transmis un mesaj de condoleanțe.

„Am aflat astăzi cu imensă durere despre trecerea a cele veșnice a lui Aurel Vainer, fost președinte al Federației Comunităților Evreiești din România și deputat în Parlamentul României. În aceste calități alese și onorante, a contribuit la introducerea pe agenda publică a memoriei Holocaustului și, atât timp cât a fost și reprezentantul comunității Evreiești din România în Parlament, a avut numeroase inițiative legislative care sunt astăzi parte din legislația românească care protejează memoria victimelor Holocaustului și care condamnă discriminarea pe motive etnice sau religioase. A fost un om echilibrat, conciliator, iertător, o stirpe aleasă de care societatea românească duce din ce în ce mai mare lipsă… Îi voi păstra o amintire vie. Fie-i memoria binecuvântată. Zihrono Livraha.“, este mesajul senatorului Felix Stroe.

Sorin Lucian Ionescu, președintele Comunității Evreiești de la Constanța: ”Un Om pe care l-am apreciat enorm și care știu că m-a apreciat sincer. A insistat mult să preiau onoarea de a fi președinteele Comunității Constanța. Și sper că nu l-am dezamăgit. Singurul regret – că nu a văzut Sinagoga Mare renovată. Un om de o inteligență ieșită din comun și o personalitate analitică, echilibrată. De multe ori m-a temperat. Un înțelept. Dumnezeu să-l odihnească, fiindcă merită. Iar noi să-i celebrăm o viață împlinită și să mulțumim că am avut onoarea să-l cunoaștem și să-i fim în preajmă. Zihrono Livraha”.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta