Connect with us

Politica

A murit Aurel Vainer, fostul președinte al Federației Comunităților Evreiești din România

Publicat

la

Aurel Vainer, fost președinte al Federației Comunităților Evreiești din România și deputat în Parlamentul României, s-a stins din viață. Cu această ocazie, senatorul de Constanța al PSD, Felix Stroe a transmis un mesaj de condoleanțe.

„Am aflat astăzi cu imensă durere despre trecerea a cele veșnice a lui Aurel Vainer, fost președinte al Federației Comunităților Evreiești din România și deputat în Parlamentul României. În aceste calități alese și onorante, a contribuit la introducerea pe agenda publică a memoriei Holocaustului și, atât timp cât a fost și reprezentantul comunității Evreiești din România în Parlament, a avut numeroase inițiative legislative care sunt astăzi parte din legislația românească care protejează memoria victimelor Holocaustului și care condamnă discriminarea pe motive etnice sau religioase. A fost un om echilibrat, conciliator, iertător, o stirpe aleasă de care societatea românească duce din ce în ce mai mare lipsă… Îi voi păstra o amintire vie. Fie-i memoria binecuvântată. Zihrono Livraha.“, este mesajul senatorului Felix Stroe.

Sorin Lucian Ionescu, președintele Comunității Evreiești de la Constanța: ”Un Om pe care l-am apreciat enorm și care știu că m-a apreciat sincer. A insistat mult să preiau onoarea de a fi președinteele Comunității Constanța. Și sper că nu l-am dezamăgit. Singurul regret – că nu a văzut Sinagoga Mare renovată. Un om de o inteligență ieșită din comun și o personalitate analitică, echilibrată. De multe ori m-a temperat. Un înțelept. Dumnezeu să-l odihnească, fiindcă merită. Iar noi să-i celebrăm o viață împlinită și să mulțumim că am avut onoarea să-l cunoaștem și să-i fim în preajmă. Zihrono Livraha”.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Chițac a pierdut alegerile pentru postul de vicepreședinte pe apărare din PNL

Publicat

la data de

Scris de

Liderii PNL și-au ales conducerea. Lucian Bode devine astfel secretar general (606 voturi pentru și 40 anulate), Dan Motreanu prim-vicepreședinte (736 voturi pentru și 5 anulate), iar vicepreședinte pe apărare a fost ales Virgil Guran (459 voturi pentru; contracadidatul său, Virgil Chițac a avut 129 voturi pentru și 50 anulate). Alegerile interne din PNL au fost marcate de două valuri de retrageri. Sursa: stiripesurse.ro.

Amintim că, în momentul în care Nicolae Ciucă și-a anunțat candidatura pentru șefia PNL, Chițac a fost printre primii liberali care și-au arătat susținerea față de premier. La fel a procedat edilul Constanței și când fostul premier Florin Cîțu și-a anunțat candidatura pentru șefia PNL. Iată că, strategia lui Vergil Chițac de a se „lipi“ se șefii PNL nu a dat roade.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Lucian Bode: „PNL trebuie să câștige toate alegerile din 2024“

Publicat

la data de

Scris de

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a declarat, astăzi, că partidul pe care îl reprezintă vrea să câștige toate alegerile din 2024.

„Anul 2024 va fi greu din punct de vedere electoral. O să fie alegeri. Vestea bună e că PNL e singura forță de dreapta și cel mai mare de pe eșichierul politic. PNL trebuie să fie pregătit să câștige pe linie în 2024”, a spus Bode.

Conducerea PNL s-a reunit, vineri, într-o nouă şedinţă, la Consiliului Naţional, după Liga Aleşilor Locali de joi. În cadrul şedinţei sunt aleşi secretarul general al partidului, unde este o singură candidatură: Lucian Bode, un prim-vicepreşedinte, unde s-au înscris două candidaturi, ale lui Virgil Popescu şi Dan Motreanu şi un vicepreşedinte, unde sunt patru candidaţi.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Nicolae Ciucă: „Vrem să facem în PNL o școală a performanței administrației locale“

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, chiar este convins că Guvernul pe care îl conduce și aleșii liberali sunt performanți. Ciucă a declarat, astăzi, în cadrul Ligii Aleşilor Locali, că faptul că PNL se află astăzi la guvernare se datorează succeselor aleşilor locali liberali, care au generat încredere în PNL, în toată ţara. El a arătat că primarii PNL sunt modele de performanţă administrativă şi politică.

„Vreau să vă tramsmit două mesaje, primul, al deschiderii către soluţiile care vin dinspre dumneavoastră şi mesajul de încredere în capacitatea de a rerula proiecte şi a-i convinge pe cetăţenii localităţilor pe care le administrează că nu şi-au irosit votul. Succesele din administraţie s-au convertit în încredere în polliticienii PNL. Faptul că PNL se află astăzi la guvernare se datorează succeselor dumneavoastră, care au generat încredere în PNL, în toată ţara. Vrem să instituţionalizăm şi să răspândim bunele practici ale guvernării locale de succes a PNL, acolo unde se vrea, replicarea lor şi în alte judeţe. Vrem să facem în PNL o școală a performanței administrației locale.” , a spus Ciucă, citat de stiripesurse.ro.

Sursa foto: Facebook

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: