Conecteaza-te cu noi

Politica

A murit Victor Babiuc, fost deputat și ministru al Apărării

Published

on

victor babiuc

Ieri, 25 februarie, s-a stins din viață Victor Babiuc, fost ministru al Apărării. Anunțul a fost făcut pe pagina de facebook de un vechi prieten, Radu F. Alexandru.

”A încetat din viață prof. univ. dr. VICTOR BABIUC. A fost una din personalitățile de marcă ale vieții politice a României post decembriste: ministru Justiției, ministru de Interne, ministru Apărării, președinte al Camerei de Comerț a României. În toate înaltele demnități care i-au fost încredințate Victor Babiuc a probat un profesionalism și o rigoare ireproșabile. A fost întodeauna un om al dialogului, a respectat pe toată lumea și a avut întodeauna ușa deschisă pentru cei care au apelat la el.

Executarea unui ordin primit pe cale ierarhica, în timpul mandatului de ministru al Apărarii, i-a adus peste ani o nedreaptă condamnare penală, pe care Dumnezeu nu i-a mai lăsat timpul să o îndrepte în justiție.

Toți cei care l-au cunoscut îi vor păstra, cu siguranță, amintirea unui om exemplar, cu calități intelectuale, morale și sufletești de necontestat.

Advertisement

Ne-a legat o strânsă prietenie de peste 30 de ani și pierderea lui o resimt cu o imensă durere.

Dumnezeu să te odihnească în pace, dragul meu Victor, și să dea sufletului tău liniștea de care atât de multă vreme ai fost vitregit.”, a anunțat scriitorul Radu F. Alexandru.

Sursa foto: Știrile ProTV

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions